:: |
Autor |
Poruka |
sloba18 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 08 Okt 2006 Poruke: 157 Mesto: Faraway
|
|
Da cujem odgovore...
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
Godine: 40
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd
|
|
e pa sada zavsi kako to posmataras,...
jos uvek nisu svagde ravopravne,a negde ni mi nismo ravnopravni s njima,...tako da ravnopravnost mislim da nikad 100% nece biti postignuta,....
|
|
|
EGO! Stojke's bitch!
|
Godine: 34
Datum registracije: 25 Sep 2006 Poruke: 5644 Mesto: U svom svetu tame,ušuškana u kolevci samoće i neostvarenih želja,izgubljena u sopstvenom životu
|
|
Zašto si otvorio duplu temu?
Teme su slične skroz i u onoj si mogao da postaviš isto ovo pitanje... (Kažem ti zbog Modova ).
|
_________________ Baš je dobro biti ja,
ni sa kim se ne bih menjala,
i kad bih se opet rodila,
ja bih opet bih bila ja!
* B.I.T.C.H. 4EVER *
Being In Total Control of Herself
|
|
|
|
|
dzonisa Dobro upućeni član
|
Godine: 43
Datum registracije: 17 Avg 2006 Poruke: 654
|
|
|
|
|
Lane25 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 05 Jul 2006 Poruke: 145
|
|
pa sve zavisi kako se gleda,mada preko bih rekao da nisu..
|
|
|
|
|
|
jerotije rank
|
Godine: 42
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 5676
|
|
Kad treba da se peru sudovi, da se usisa, sprema rucak, brise prasina, tada kazu "nema muskih i zenskih poslova", a kad treba cepati drva ili popravljati auto, onda su to muski poslovi!
|
|
|
|
|
|
kapljica ULT_RAS-ov Anđelak
|
Godine: 41
Datum registracije: 17 Avg 2005 Poruke: 1985 Mesto: Beograd
|
|
Nisu! Ali nisu ni muskarci ravnopravni sa zenama! Oba pola imaju svoje prednosti (i mane).
Muskarac i zena se nikako ne mogu poistovetiti. Prvenstveno oni se razlikuju jedno od drugih po telesnoj gradji, muskulaturi, mogucnosti radjanja.... Tuzno je sto neki smatraju da su upravo ove razlike te koje opravdavaju da je musko superiornije. U svemu drugome (inteligenciji, sposobnosti, vrednosti...) oni jesu ravnopravni, i verovatno su oduvek i bili, samo su zene uvek bile potiskivane sa strane i nije im bila pruzana mogucnost da to i pokazu, niti im je bilo dopusteno da napreduju dalje od odredjene granice... Sada, kada su svi svesni da zena moze isto koliko i muskarac na nekim poljima, ponekad i vise, jedini koji ce i dalje diskriminovati zene i misliti da je muskarac taj koji ima "moc" su oni muskarci kojima je mrsko to sto sada moraju dokazivati sve svoje kvalitete ("koje po default-u poseduju") a ne da dobijaju u startu vise poena zamo zato sto su jaci pol.
Npr. musko je fizicki jace - sto ce u mnogim slucajevima zloupotrebiti da dokaze svoju moc. Takodje, prilikom zaposljavanja zeni ce biti postavlljeno pitanje da li je udata, da li ima decu...a o trudnoci da i ne govorim. Niko ne zeli da zaposli osobu koja ce ubrzo otici na trudnicko bolovanje. Zatim trgovina ljudima...opet su zene te koje ispastaju i prema kojima se ophodi kao prema robi. Da ne spominjem kako mnogi pronalaze diskriminaciju i u nazivima zanimanja...Zene su advokati, ekonomisti, lekari..Sva (vecina) zanimanja su muskog roda i ne postoje nazivi i za odgovarajuca zanimanja u zenskom rodu...Isto i u ravnopravnosti u sexualnoj slobodi. Dobro nam je poznata ona prica da tip koji je imao 20 riba je frajer, a devojka sa 20 muskaraca u svojoj proslosti k***a...itd.
To su dakle stvari koji bi morale biti promenjene da bi stvarno postojala ona ravnopravnost do koje se moze porediti pravo zene i muskarca...
Ali sad malo u drugom smeru...Mogucnost radjanja. Zene su i te kako privilegovanije ovde. Na zeni je odluka da li ce roditi dete ili ne, i muskarac koliko god zeleo dete, ako zena ne zeli on ne moze tu nista, jer je to ipak njeno telo. Dalje, pri razvodima, majke je ta koja ce dobiti decu (osim ako nije nesposobna za izdrzavanje deteta) dok muskarac tu malo sta moze da uradi...itd.
Stojim iza toga da zenama treba PRIZNATI mesto koje zasluzuju u drustvu, ali ne i da se potencira na tome da budu potpuno ravnopravne sa muskarcima. Opet se vracam na sve one razlike koje postoje izmedju nas i iz kojih se proizvodi niz stvari koje bi bilo banalno i porediti, jer se potpuno razilaze i neke su u korist zene, a neke u korist muskarca. Zene koje su previse ambiciozne u dokazivanju ravnopravnosti, treba ipak da znaju za granice i da ne cackaju stvari koje ne trebaju... Uostalom, zar treba jednog dana ja da pratim decka do kuce? Da mu otvaram vrata?
|
Al' sto si mene - to ne mogu! |
|
|
|
|
Studenica Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 24 Nov 2006 Poruke: 32
|
|
Nisu i mnogo ce vode morati da protekne Studenicom da bi one postale.
|
_________________ "...onda ju je ugledao u reci.Prisao joj je ne skidajuci pogled sa nje.Usta su im bila modra od ledene vode.Nagnuo se nad nju i nezno je poljubio.To im je bio PRVI POLJUBAC u zivotu..." |
|
|
|
|
iiivan Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 06 Feb 2007 Poruke: 136 Mesto: Beograd
|
|
pa jesu, ali sve to zavisi od njih, ako se osecaju ravnopravne onda jesu, ako kukaju kako nisu sta da radis zene su to
|
|
|
|
|
|
zile442 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 33
Datum registracije: 22 Avg 2005 Poruke: 105 Mesto: Sombor
|
|
u neku ruku su ravnopravne al su vise povlascene i sve im se vise nudi al bice one skroz ravnopravne 100% i to uskoro
|
_________________ ZILE |
|
|
|
|
colovic_vladan Upućeni član
|
Godine: 41
Datum registracije: 04 Jun 2006 Poruke: 371
|
|
Интелектуално их уопште не бих потењивао!!! Али ипак постоји разлика. Дефинитивно када се све узме у обзир једнаки смо
|
|
|
|
|
|
dreamwalker *dragancee*
|
Datum registracije: 06 Apr 2007 Poruke: 10118 Mesto: * in the dream *
|
|
mislim da zasad nisu,
ali imponuje njihova volja,
nervira me njihovo povlacenje u
kljucnim odlukama.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|