www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Bulldog
Strana 1, 2  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Flora i fauna ~ -> ~ Životinjsko carstvo ~
::  
Autor Poruka
Loods
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 20 Dec 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 20, 2006 11:40 pm    Naslov poruke: Bulldog Na vrh strane Na dno strane

Da li vam se svidja pasmina engleskog buldoga , mnogi ga smatraju ruznim zbog naborane koze , ali meni je drama pas , da nije onako skup mozda bih ga i kupio.I da li ga mozda netko slucajno ima.Cak sam cuo da je najmirniji pas da nimalo nije agresivan.

Crno i zlatno
Banovan!

Šetaj svoju štiklu
Šetaj svoju štiklu

Godine: 42

Datum registracije: 18 Okt 2006

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 20, 2006 11:53 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne volim nikakve buldoge i pse slične njima

-ne treba meni zvijezda sa neba ja sam obična žena, meni samo treba kada se probudim netko da mi kaže: dobro jutro moja voljena, dal te itko voli kao ja?

dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 43

Datum registracije: 19 Dec 2004

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 20, 2006 11:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

evo i slike

" I know the way to fuck them all...."

dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 43

Datum registracije: 19 Dec 2004

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 20, 2006 11:56 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zemlja porijekla:
Engleska

Namjena:
Kućni pas

Veličina:
Engleski buldog je težak između 22 i 25 kg.

Dlaka:
Dlaka je kratka i mekana. Boja je blijedo žuta, crveno smeđa, bijela s puno tamnih pigmenata oko gubice i očiju i bijelo-šarena sa ili bez crne maske. Crna boja nije poželjna.

Njega:
Za vrijeme linjanja dlaka se engleskog buldoga vrlo lako njeguje gumenom četkom, puno je važnije njegovanje "lica". Poseban oblik nosa i čeljusti zahtijeva izuzetnu brigu pogotovo za vrijeme vrućina, jer može doći do problema s disanjem.

Narav:
Bistri, spontani, jednostavni i uravnoteženi, nježni i osjećajni, hrabri i inteligentni psi. Imaju smisla za šalu i vrlo su privrženi, vole biti uvijek u blizini svoje obitelji.

Odgoj:
Općenito je odgoj buldoga zbog njihove nježne naravi skoro nepotreban. Vrlo su osjetljivi na ton glasa i raspoloženja i zato im je potreban ljubazan pristup. Nikako ne smijete biti sauviše strogi prema tim psima. Najbolja odgojna metoda je dosljedno i jasno vodstvo.

Socijalno ponašanje:
Odlično se slažu s drugim psima i kućnim životinjama. Izvrsni su prijatelji djeci jer su vrlo tolerantni i imaju smisla za šalu. Neki primjerci su izuzetno oprezni, drugi su svačiji prijatelji.

Vježbanje:
Buldog nije dobar pratilac za duge izlete. Ovom psu je dovoljna šetnja tri puta dnevno "oko kvarta".
Ostatak vremena vole provesti najviše u kući u blizini svoje obitelji. Ovi psi su izvrsni za ljude koji se ni sami ne vole suviše kretati. Rado provode vrijeme u dugom izležavanju pokraj nogu svoga vlasnika.

Mladi buldozi imaju često potrebu za kretanjem i igrom iako su već iscrpljeni. Stoga treba pripaziti da imaju dovoljno odmora i ograničite im kretanje kako bi se energija usmjerila na izgradnju zdravih kostiju, tetiva i mišića. Vrlo teško podnose vrućinu, pa je za vrućih dana potrebno osigurati im mjesto za izležavanje u hladu.

" I know the way to fuck them all...."

Loods
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 20 Dec 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Dec 21, 2006 12:05 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Visina mu je ako se ne varam do 35-40 cm.
Inace ima jos vrsta bulldoga ali ovaj mi je najdrazi , bas zato sto je veoma privrzen ljudima i nije agresivan.

maucetung
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 44

Datum registracije: 04 Dec 2005
Mesto: Sremski Karlovci

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Dec 23, 2006 11:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kompaktno građen, veoma jak i mišićav pas s masivnom glavom. Gubica je široka, tupa i zavrnuta. Značajne su duboke bore koje obrazu daju tipičan izgled. Uši su kratke i tanke. Boja krzna je bela, crveno-crna, bledo žuta ili tigrasta. Zabranjena je crna, čak i onda kada se radi o štencima.Noge su ravne, šape okrugle i velike. Rep je kratak, nošen na dole. Visina nije propisana, idealna težina je 24 kg. Životno doba - 10 godina.U standardu te pasmine veliku ulogu ima temperament. Agresivni ili lijeni psi se diskvalificiraju. Buldog mora biti aktivan, dobrodušan, ljubazan prema deci. Kada je potrebno čuvati članove obitelji posebno je oprezan. Kada zagrize, teško pušta. Nije primeren za sportaše. Želite li imati poslušnog psa, buldog nije pas za vas. Njegove duboke bore zahtevaju negu. Nije jako osjetIjiv na vrućine kao što većina misli. Tipično za njega je glasno njuškanje. Ima dobru probavu i iznimno dobar apetit. Sudeći po službenim zapisima pasmina je očuvana čitava dva stoljeća. Poznavaoci tvrde da im je to uspelo zato jer su buldoga u prošlom stoleću nekoliko puta ukrštali sa mopsima, španjolskim dogama i engleskim mastifima.Ženke imaju probleme prilikom koćenja zbog velike glave mladih i stoga je potreban carski rez (visoke cene štenaca).

alexxxandar1602
Upozorenja: 1 od 3

Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 40

Datum registracije: 09 Jan 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 09, 2007 10:23 am    Naslov poruke: simpaticni Na vrh strane Na dno strane

simpaticni i nista vise. bar meni

***LaNe***
~SpEEdy GonSaleS~
~SpEEdy GonSaleS~

Godine: 39

Datum registracije: 29 Mar 2006
Mesto: ***Sedmo Nebo***

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 17, 2007 4:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

...buci buci, debela beba...SLadak pas...Nije za mene, ali nemam ništa protiv da mi nekto pokloni jednog, jer su užasno skupi... Very Happy

"Bojim se čovjeka koji je pročitao samo jednu knjigu."
"Soba bez knjiga je slična tijelu bez duše."

acevantura
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 40

Datum registracije: 05 Jun 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 22, 2007 12:00 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

To je jedan od najlepsih pasa una ga dosta u crtacima :D

Al ima 2 problema cena i gentski poremecaji.
Jako su osetljivi psi

anex80
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 10 Avg 2006

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 24, 2007 11:36 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ma lijepi su pravo...volio bi ih nabaviti...

ANEX

kiki1979
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 13 Mar 2006
Mesto: Bec

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 24, 2007 1:41 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

preslatki su. prijatelj ima jednu, zove se amanda Very Happy buca mala

Net
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 33

Datum registracije: 24 Apr 2005
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Feb 21, 2007 10:26 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nije los pas, ali mi se mnogo vise svidjaju Americki Buldozi

brzi prevoz ispod ruke
bez ikakve provere
svuda imamo ljude

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Flora i fauna ~ -> ~ Životinjsko carstvo ~ -> Bulldog Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2  sledeća
Strana 1 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon