:: |
Autor |
Poruka |
Vlada_R ///M
|
Godine: 38
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 1256 Mesto: NL
|
|
zakljucao sam neke dokumente i sacuvam ih na externi hd. posle toga sam formatirao pc i kad sam instalirao sve ponovo, ne mogu vise da otvorim. kako da ih odkljucam?
|
|
|
NenadS Administrator i domaćin
|
Godine: 40
Datum registracije: 01 Avg 2002 Poruke: 6568 Mesto: Oreškovica
|
|
Kako si ih to zakljucao, objasni malo detaljnije... sta si radio tacno?
|
_________________ Pozdrav, Nenad ® ! |
|
|
|
|
držte lopova Banovan! Zna tudju muku
|
Godine: 29
Datum registracije: 14 Nov 2005 Poruke: 9553 Mesto: debian city
|
|
eto to je još jedan razlog da ljudi instaliraju linux na drugoj particiji. ako ti se pojavi neki problem ove vrste na windowsu, iz linuxa možeš da kopiraš te fajlove i tako ih sačuvaš.
ja sam probao na debianu i ubuntuu i oni mogu bez problema da kopiraju neke fajlove sa windoze koji su zaštićeni programima tipa security folder itd.
|
|
|
|
|
|
Drugo resenje koje moze da mu zavrsi posao jeste da konveruje particiju u FAT32 i tako ce moci da pristupi tim folderima...
|
|
|
|
|
držte lopova Banovan! Zna tudju muku
|
Godine: 29
Datum registracije: 14 Nov 2005 Poruke: 9553 Mesto: debian city
|
|
kad se ima linux na drugoj particiji windows moze imati i ntfs particiju, linux ce je opet moći kopirati, neće moći da 100 posto manipulise sa njom , ali je njemu dovoljno da kopira te fajlove, foldere i tako će sačuvati podatke do kojih mu je stalo.
koliko sam razumeo iz pitanja on već ima dve particije, jednu je formatirao( onu na kojoj mu je OS windoza, a na drugoj ne moze da otvori neke foldere?!
ja sam x puta formatirao C particiju, a na D ostavljao neke podatke i uvek sam posle to što imam na D particiji bez problema otvarao.
|
|
|
hoho Banovan! Odomaćeni član
|
Godine: 41
Datum registracije: 23 Mar 2005 Poruke: 1381 Mesto: Ja nisam odavleee
|
|
napisi kako si ih to zakljucao ili nemos samo da pristupis particiji?
normalno format nema veze s tim diskom, jedino sto moze pravit problem je file system jel fat ili ntfs, desava se da se ne mogu otvoriti nakon formata ili nepravilnog formata, ali konvertovanjem file type sistema mos to sredit, mozes i console-om ili pa partiton managerom nekim, tipa paragon, northonov itd;)!
pozz;)
|
_________________ Krvave oci,krvave noci,krvavi pogled,kroz staklo te gledam,u njemu se topim,u krvi oci sklopim....krvavo srce moje.....
"Pobjeci od svega ustvari je lako,ako zazmuris jako i pusti da te vjetar nosi polako,bas ovako!"
Ja sam,sto nisam!
Pitanje mora biti pitano! |
|
|
|
|
Vlada_R ///M
|
|
|
Prvo kliknes desnim dugmetom na datoteku, na primer neki .txt pravljen sa notepad. I onda na Eigenschaften/Properties ne znam kako je na srpskom. Pa ti se pojavi sledece:
kliknes i onda se pojavi sledece:
i onda na ok i onda je zakljucano. sad ti mozes lako da odkljucas, ali ako instaliras drugi windows onda nece vise jer ima svoj unikatni kod.
|
|
|
Vlada_R ///M
|
|
|
Pokazao sam kako sam uradio, stvarno niko ne zna kako da resim problem?
|
|
|
nenadmorpheus Just me
|
Godine: 36
Datum registracije: 23 Okt 2005 Poruke: 7677 Mesto: Beograd
|
|
Pa ako zavisi od Win-a a ti si zamenio drugi, onda nema sanse da te dokumente odkljucas.
|
_________________ You're off the map now, radar can't even find you
We stay on the grind, you slip, we out-grind you
You walk around mad, you let your anger blind you
We walk around just playin' the violin behind you |
|
|
|
|
zeenmc Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 30
Datum registracije: 28 Mar 2005 Poruke: 186 Mesto: Beograd
|
|
Mozes da to resis nekom Live Linux distribucijoim
|
|
|
|
|
|
TheCrow Upućeni član
|
Datum registracije: 05 Jan 2003 Poruke: 256 Mesto: Berlin (rod. Cuprija/Srbija)
|
|
Ako si formatirao plocu i stime i OS(win) neverovatno je da ces uspeti da otvoris taj dokumenat, jer u toku "zakljucavanje" tog dokumenta upisete ti Win odgovarajuci kljuc u registry windows-a, ako taj "kljuc" u registry nisi prebacio pre formatiranje na neki CD ili slicno nema sanse da otvoris folder.
Probaj da zakljucas ponovo taj dokumenat ako moze pa probaj onda da ga otvoris.
Dali moze sa Linux itd. neznam.
|
Poslednja prepravka: TheCrow datum Pet Nov 03, 2006 1:14 am; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
|
|
|
|
Nista nije nemoguce, samo je pitanje da li je vredno vremena i truda da se to odradi... a verovatno nije...
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|