:: |
Autor |
Poruka |
Ajca Upućeni član
|
Godine: 41
Datum registracije: 11 Sep 2006 Poruke: 430
|
|
Studija provedena na više od 40.000 ljudi u Japanu pokazala je da oni koji piju mnogo zelenog čaja duže žive.
Istraživanje doktora Shinichija Kuriyame i kolega na japanskom sveučilištu Tohoku u Sendaiju pokazalo je da je napitak posebno učinkovit u borbi protiv srčanih bolesti, ali i da nije smanjio stopu smrtnosti od raka, kako su pokazale neke ranije studije provedene na životinjama.
Antioksidansi polifenoli nađeni u zelenom čaju mogli bi objasniti pozitivan učinak čaja na dužinu života, kaže se u studiji objavljenoj ove sedmice u časopisu Journal of the American Medical Association.
Studija rađena 11 godina provedena je u sjeveroistočnom Japanu, regiji gdje 80 posto stanovništva pije zeleni čaj, a više od polovice pije tri ili više šoljice na dan. Oni koji su pili pet ili više šoljica čaja na dan tokom 11 godina imali su 16 posto manju stopu smrtnosti općenito, a posebice od srčanih bolesti. Studija je provedena nad populacijom starosti od 40 do 79 godina
|
_________________ Zajebi zivot ucini sebe sretnim
There's only two questions that human being ever fought over all through history
How much do you love me and Who's in charge?
Voli! Vjeruj! Daj!
Al' pazi!
Koga! Kome! Sta! |
|
|
|
|
The Realist Upućeni član
|
Datum registracije: 11 Sep 2006 Poruke: 355 Mesto: Sarajevo
|
|
Seks isto to čini !!
|
_________________ "I know where I'm going and I know the truth, and I don't have to be what you want me to be. I'm free to be what I want."-Muhammad Ali |
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
The Realist je napisao/la sledeće: | Seks isto to čini !! |
ko o cemu baba o ustipcima hehehehehe..cinjenica je da se vec dugo raspravlja o znacaju i lekovitosti zelenog caja i u produzavanju zivota i u borbi protiv raka..jedno vreme sam ga pila, makar jedan dnevno ali ukus je ocajan..i digla sam ruke
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
anabela Iskusni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Feb 2006 Poruke: 860
|
|
ma nije okus tako strašan kad se navikneš! Ja sam ga pila nezaslađenog i puno se bolje osjećala
|
|
|
|
|
|
sanjica_021 *Doktorovo~slculence*
|
Godine: 46
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 13486 Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa
|
|
A ja ga pijem sa ukusom nane i super je, obozavam ga. Ali ga pijem iskljucivo zimi. Ko ce na 40 stepeni piti caj?
|
|
|
Ajca Upućeni član
|
Datum registracije: 11 Sep 2006 Poruke: 430
|
|
sanjica_021 je napisao/la sledeće: | A ja ga pijem sa ukusom nane i super je, obozavam ga. Ali ga pijem iskljucivo zimi. Ko ce na 40 stepeni piti caj? |
Joj ja ,volim caj pa koliko god da je stepeni
|
_________________ Zajebi zivot ucini sebe sretnim
There's only two questions that human being ever fought over all through history
How much do you love me and Who's in charge?
Voli! Vjeruj! Daj!
Al' pazi!
Koga! Kome! Sta! |
|
|
|
|
majadim Iskusni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 16 Sep 2006 Poruke: 751 Mesto: nis
|
|
sada sam na ovom forumu saznala da zeleni caj produzava zivot.Juppiiii,ja obozavam zeleni caj,a nisam znala njegovo dejstvo.Dobro je da dnevno pijem po jednu solju
|
|
|
|
|
|
Mladen 7 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 33
Datum registracije: 27 Maj 2006 Poruke: 94 Mesto: Koprivnica
|
|
baš i ne vjerujem da ga produžuje
|
_________________ We ride together, we die together, Bad Boys for life |
|
|
|
|
sanjica_021 *Doktorovo~slculence*
|
Godine: 46
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 13486 Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa
|
|
Mladen 7 je napisao/la sledeće: | baš i ne vjerujem da ga produžuje |
To je zato sto imas 15 godina i zato sto si bukvalno shvatio recenicu da "zeleni caj produzava zivot", a nisi procitao tekst, vec samo lupio odgovor na konto naslova teme. Ovde se radi o njegovom lekovitom dejstvu, koje daje rezultate da je covek zdraviji i samim tim se produzava zivot.
|
|
|
Laznep Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 13 Avg 2006 Poruke: 75
|
|
Slicne studije su radjene u drugim delovima sveta, na primer u Americi, i reklo bi se da ne postoje dokazi da zeleni caj produzava zivot na bilo koji nacin. Licno ne volim nikakav caj.
|
|
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
sanjica_021 je napisao/la sledeće: | A ja ga pijem sa ukusom nane i super je, obozavam ga. Ali ga pijem iskljucivo zimi. Ko ce na 40 stepeni piti caj? |
I ja sanjice hehehehe Ja tokom celog leta pijem cajeve jer su daleko zdraviji nego sokovi recimo.Ma nisu ludi Kinezi sto leti piju caj a zimi jedu sladoled, bar tako se kaze
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
Vilenjakinja Sašina Kumica
|
Datum registracije: 28 Mar 2006 Poruke: 120889
|
|
Ja to baš neznan, al znan da pomaže u mnogim tegobama, to da.
|
|
|
|
|
|
|