:: |
Autor |
Poruka |
miskopisko ~Dream-Maker~
|
Godine: 38
Datum registracije: 03 Sep 2005 Poruke: 4446
|
|
Kako je istorija uticala na Vas?Da li ste bili kljucni clan nekog istorijskog dela(pri tom ne mislim na politiku) ili je istorija za Vas nesto sasvim nebitno?? Po meni je istorija jako vazna stavka u zivotu i stalno se osvrcem na proslost i neke vazne dogadjaje iz proslosti...kakvi ste Vi po tom pitanju?
|
|
|
|
|
|
Konjanik Ludi Bosanac
|
Godine: 45
Datum registracije: 29 Avg 2006 Poruke: 24027 Mesto: Na žalost, Velenje
|
|
Studirao sam istoriju dok nisam prop'o, meni je sitorija kao što bi rekli stari Rimljani "historia magistra vitae". Nekako je mini istorija i zanimanje i hobi, u stvari ne radim ništa kao istoričar, ali me zanima sva istorija, a pogotovo istorija ovih prostora, jer je i više nego zanimljiva i komplikovana!
|
_________________ Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne a Sana ide.
Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. |
|
|
|
|
Reponja Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 13 Avg 2005 Poruke: 335 Mesto: Novi Sad
|
|
Ja studiram istoriju, mada nisam preterano zaljubljen u nju. Svestan sam samo njenog znacaja za shvatanje sadasnjosti i planiranje buducnosti. Istorija je uciteljica zivota za pametne, a za budale to je samo proslost.
|
_________________ Milo moje, mimo tvoje volje
sve nas ceka pet asova ka dolje! |
|
|
|
|
djolehg Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 46
Datum registracije: 13 Nov 2006 Poruke: 3
|
|
Istorija je najcudnija nauka, s obzirom da je nesto sto se stvarno desilo nama prezentirano, uglavnom iz ugla pobednika, sa gomilom lazi. Ili imamo vise verzija iste stvari, pa ti protumaci sta je stvarno bilo
|
|
|
|
|
|
miskopisko ~Dream-Maker~
|
Godine: 38
Datum registracije: 03 Sep 2005 Poruke: 4446
|
|
Citat: | Ili imamo vise verzija iste stvari, pa ti protumaci sta je stvarno bilo |
Baš tako dosta je tu laži,bog sam zna šta je tu istina
|
|
|
|
|
|
mrakodol Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 16 Nov 2004 Poruke: 86
|
|
Bas tako...tesko je znati ko govori istinu kad su kjnige i izdavaci..na kraju krajeva i drzaqve u kojim su stampane razlicite..tako npr. njemacka istorija jednostavno nema ni prvi ni drugi svjtski rat..ali zato kod nas ima svaki dan sta su vojnici radili, kao da je neko pisao memoare...i sto je najzeznutije to se trazi da se zna u po dana i noci..pa mislim bas bezveze..ne kazme da je istorija losa i da je ne treba poznavati..ali bs u detalje...pa bas je previse!!!
|
|
|
|
|
|
Reponja Upućeni član
|
Datum registracije: 13 Avg 2005 Poruke: 335 Mesto: Novi Sad
|
|
djolehg je napisao/la sledeće: | Istorija je najcudnija nauka, s obzirom da je nesto sto se stvarno desilo nama prezentirano, uglavnom iz ugla pobednika, sa gomilom lazi. Ili imamo vise verzija iste stvari, pa ti protumaci sta je stvarno bilo |
Samo bliza istorija je takva, a i ona nju tako shvataju oni koji ne zele da se podrobnije upoznaju sa dogadjajima.
|
_________________ Milo moje, mimo tvoje volje
sve nas ceka pet asova ka dolje! |
|
|
|
|
Krajisnik3 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 25 Jul 2006 Poruke: 12
|
|
I te kako da utice na buducnost, mene je ostavila bez ognjista, i poslala me u tudjinu.
|
|
|
|
|
|
Konjanik Ludi Bosanac
|
Godine: 45
Datum registracije: 29 Avg 2006 Poruke: 24027 Mesto: Na žalost, Velenje
|
|
istoriju pišu pobednici! sve šta se danas čita o istoriji npr. ovih prostora, je dosta pod uticajem zadnjih događaja. Hrvati pišu prošlost kako njima paše, kako odgovara novoj državi, Srbi pišu isoriju kako njima paše, u Bosni Bošnjaci pišu kako njima paše, Slovenci zgodovinu isto. tako je to.
e sad, dali ču ja pasti u zamku i čitati samo knjige jedne strane, a drugu stranu odmah proglasiti neispravnom, zavisi od mene samog. ako želim da budem objektivan, da saznam što više, moram da čitam sve strane, i na kraju doći do SVOG zaključka, a ne pasti pod uticaj samo jedne strane.
ja sam npr. dosta pročitao o J.B. Titu, od onih hvalospeva, do knjiga o ruskom špijunu, koji je radio za Staljina, pa mu posle okreno leđa, jer mu se navodno svidio narod u Jugoslaviji. i došao sam do zaključka, da može biti istina i jedno i drugo, i jedni i drugi imaju argumente koji podupiru njihovu priću.
samo još jedan savet, za ljubitelje istorije, NIKAD ne gledajte Discovery channel, najveće gluposti sam tamo čuo!
|
_________________ Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne a Sana ide.
Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. |
|
|
|
|
vmirko Upućeni član
|
Datum registracije: 14 Dec 2004 Poruke: 409 Mesto: beograd
|
|
Ja sam bio svedok istorije. Kada je Bodiroga dao one poene na kraju finala u Indijanapolisu, i odveo nas u produzetak, mene umalo nije strefio slog.
|
|
|
|
|
|
Amerigo Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 24 Feb 2006 Poruke: 202
|
|
nisam nikada bio dio nekog istorijskog desavanja. ali interesantno kako su se ljudi nasli u svjetskoj istoriji koji nisu imali veze sa tim.
|
|
|
|
|
|
vmirko Upućeni član
|
Datum registracije: 14 Dec 2004 Poruke: 409 Mesto: beograd
|
|
Na mene traumaticno, nikad mi nije isla u skoli.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|