:: |
Autor |
Poruka |
crnibiser samotvoja24
|
Godine: 47
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo
|
|
Paradajz je saveznik zdravlja i lepote. Nije kalorican, sadrži mnoge hranjive sastojke, a posebno se preporucuje kod mršavljenja. Plod srednje velicine ima samo 23 kalorije, oko 40mg vitamina C i 1,16 provitamina A. Paradajz pomaže u izlucivanju nepotrebnih sastojaka iz organizma. Kiselkast ukus podstice lucenje sokova za varenje i poboljšava iskorištavanje hranjivih sastojaka iz ostalih namirnica unesenih u organizam. Minerali i vitamini u paradajzu otklanjaju osecaj umora, a sastojci slicni kortizonu pomažu protiv bolova u zglobovima te se koriste za pripremu kapi za umirivanje nadraženosti ociju. Paradajz je, kao i ostalo obojeno povrce, važan u prevenciji raka i srcanih bolesti, a pigment koji paradajzu daje crvenu boju koristi se u kozmetici kao dodatak kremama i sredstvima za suncanje jer podstice stvaranje melanina. Kriške paradajza idealna su maska za masnu kožu, a sok predstavlja odlican losion za oporavak kože lica. U ishrani se može koristiti kao idealno predjelo jer brzo izaziva osecaj sitosti, a jede se svež, kuvan ili kao sok.
http://www.herbateka.com/node/695
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
romeomarkovic Otrov za cure
|
Godine: 36
Datum registracije: 31 Maj 2006 Poruke: 1055
|
|
Koliko ja paradajza jedem, ja nikad necu biti bolestan! Ruku na srce i nisam nikad bio nesto bolestan, HVALA BOGU, nadam se da ce tako da i ostane... Jel dovoljan jedan paradajz dnevno?
|
|
|
pachule Upućeni član
|
Datum registracije: 06 Maj 2006 Poruke: 433
|
|
Skoro jedina hrana za mene kad dodje leto jeste salata od paradajza sa dosta sira. I volim da ga stavljam u razna jela, kad nesto kuvam, tako da mmmmmmm za paradajz
|
|
|
|
|
|
tv Upućeni član
|
Datum registracije: 12 Maj 2005 Poruke: 428
|
|
joj ja ga bas rijetko jedem a nije da ga ne volim... morat cu se natjerati da malo krenem... malo cesce...
|
|
|
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
Godine: 47
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo
|
|
E da maloprije mi reče jedna osoba inače medicinski radnik da je paradajz jako zdrav ali da ga je najbolje jesti tako što mu prvobitno ogulimo koru. Naime kora od paradajza jedina se nikada ne može provariti u želucu . Tako da liječnici preporučuju da prije nego ga pojedemo s njega ogulimo koru.
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
schatzibaby23 Upućeni član
|
Godine: 36
Datum registracije: 25 Dec 2005 Poruke: 250
|
|
salata je super ali i to dojadi...ponekad se covijek poceli bureka i cevapa
|
|
|
|
|
|
Summer Girl Odomaćeni član
|
Godine: 35
Datum registracije: 16 Dec 2005 Poruke: 2353 Mesto: Beograd
|
|
Ja sam cula da ketchup pomaze plavusama tj. da ako dodje do promene boje kose zbog npr. hlora u bazenskoj vodi, ketchup normalizuje boju...
|
_________________ Hey.. I like it like this,I like it like that... |
|
|
|
|
Babily Veciti optimista
|
Datum registracije: 28 Avg 2006 Poruke: 5506
|
|
Da, cula sam da paradajz pomaze u izlucivanju nepotrebnih sastojaka.
|
|
|
|
|
|
anabela Iskusni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Feb 2006 Poruke: 860
|
|
ja to uopće ne volim, ne mogu ga smislit! Znam da je zdrav i sve, ali nikako mi neće kroz grlo...uf, morat ću se prisiliti
|
|
|
|
|
|
beba2006 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 06 Nov 2005 Poruke: 186
|
|
ja paradajiz obozavam i nemogu da zamislim obrok bez njega.
|
|
|
|
|
|
sjena23 ~Shadow Lady In Love~
|
Datum registracije: 10 Maj 2005 Poruke: 9824
|
|
obožavam paradajze, ali samo one iz maminog vrta, ovi kupovni imaju okus obične vode
|
|
|
|
|
|
~brza~ Upućeni član
|
Datum registracije: 15 Jan 2007 Poruke: 497 Mesto: Dubrovnik
|
|
Ja ga uopće ne volim. Probat ću se prisiliti da barem pijem sok od njega
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|