www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Paradajz je saveznik zdravlja i lepote
Strana 1, 2  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~
::  
Autor Poruka
crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

Godine: 47

Datum registracije: 22 Maj 2005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Sub Jun 24, 2006 4:53 pm    Naslov poruke: Paradajz je saveznik zdravlja i lepote Na vrh strane Na dno strane

Paradajz je saveznik zdravlja i lepote. Nije kalorican, sadrži mnoge hranjive sastojke, a posebno se preporucuje kod mršavljenja. Plod srednje velicine ima samo 23 kalorije, oko 40mg vitamina C i 1,16 provitamina A. Paradajz pomaže u izlucivanju nepotrebnih sastojaka iz organizma. Kiselkast ukus podstice lucenje sokova za varenje i poboljšava iskorištavanje hranjivih sastojaka iz ostalih namirnica unesenih u organizam. Minerali i vitamini u paradajzu otklanjaju osecaj umora, a sastojci slicni kortizonu pomažu protiv bolova u zglobovima te se koriste za pripremu kapi za umirivanje nadraženosti ociju. Paradajz je, kao i ostalo obojeno povrce, važan u prevenciji raka i srcanih bolesti, a pigment koji paradajzu daje crvenu boju koristi se u kozmetici kao dodatak kremama i sredstvima za suncanje jer podstice stvaranje melanina. Kriške paradajza idealna su maska za masnu kožu, a sok predstavlja odlican losion za oporavak kože lica. U ishrani se može koristiti kao idealno predjelo jer brzo izaziva osecaj sitosti, a jede se svež, kuvan ili kao sok.
http://www.herbateka.com/node/695

romeomarkovic
Otrov za cure
Otrov za cure

Godine: 36

Datum registracije: 31 Maj 2006

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Sub Jun 24, 2006 10:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Koliko ja paradajza jedem, ja nikad necu biti bolestan! Smile Ruku na srce i nisam nikad bio nesto bolestan, HVALA BOGU, nadam se da ce tako da i ostane... Jel dovoljan jedan paradajz dnevno?

pachule
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 06 Maj 2006

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jun 24, 2006 11:33 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Skoro jedina hrana za mene kad dodje leto jeste salata od paradajza sa dosta sira. I volim da ga stavljam u razna jela, kad nesto kuvam, tako da mmmmmmm za paradajz Smile

tv
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 12 Maj 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jun 24, 2006 11:41 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

joj ja ga bas rijetko jedem a nije da ga ne volim... morat cu se natjerati da malo krenem... malo cesce...

crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

Godine: 47

Datum registracije: 22 Maj 2005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Ned Jun 25, 2006 1:24 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

E da maloprije mi reče jedna osoba inače medicinski radnik da je paradajz jako zdrav ali da ga je najbolje jesti tako što mu prvobitno ogulimo koru. Naime kora od paradajza jedina se nikada ne može provariti u želucu . Tako da liječnici preporučuju da prije nego ga pojedemo s njega ogulimo koru. Very Happy

schatzibaby23
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 36

Datum registracije: 25 Dec 2005

slovenia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jun 27, 2006 1:44 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

salata je super ali i to dojadi...ponekad se covijek poceli bureka i cevapa Laughing

Summer Girl
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Godine: 35

Datum registracije: 16 Dec 2005
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jun 27, 2006 10:23 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja sam cula da ketchup pomaze plavusama tj. da ako dodje do promene boje kose zbog npr. hlora u bazenskoj vodi, ketchup normalizuje boju...

Babily
Veciti optimista
Veciti optimista

Datum registracije: 28 Avg 2006

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 08, 2006 3:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Da, cula sam da paradajz pomaze u izlucivanju nepotrebnih sastojaka.

anabela
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 39

Datum registracije: 04 Feb 2006

croatia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 08, 2006 9:41 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ja to uopće ne volim, ne mogu ga smislit! Znam da je zdrav i sve, ali nikako mi neće kroz grlo...uf, morat ću se prisiliti

beba2006
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 06 Nov 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 28, 2006 11:56 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ja paradajiz obozavam i nemogu da zamislim obrok bez njega.

sjena23
~Shadow Lady In Love~
~Shadow Lady In Love~

Datum registracije: 10 Maj 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Feb 07, 2007 11:07 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

obožavam paradajze, ali samo one iz maminog vrta, ovi kupovni imaju okus obične vode Evil or Very Mad

~brza~
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 15 Jan 2007
Mesto: Dubrovnik

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sre Feb 07, 2007 7:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja ga uopće ne volim. Probat ću se prisiliti da barem pijem sok od njega

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~ -> Paradajz je saveznik zdravlja i lepote Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2  sledeća
Strana 1 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon