:: |
Volite li klasicnu (ozbiljnu) glazbu? |
Da, volim je i redovno je slusam |
|
23% |
[ 8 ] |
Da, volim je ali je rijetko slusam |
|
35% |
[ 12 ] |
Pa onako, volim neke samo kompozicije |
|
23% |
[ 8 ] |
Ima samo jedna klasicna stvar koja mi se dopada |
|
5% |
[ 2 ] |
Ne, ne volim je, to je stvar proslosti (tko to jos slusa?) |
|
2% |
[ 1 ] |
Ne mogu je podnijeti koliko je dosadna |
|
8% |
[ 3 ] |
|
Ukupno glasova : 34 |
|
Autor |
Poruka |
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
E sad, netko ce reci, pa koji je vrag ovom aurelianu, tu gdje se pise o narodnjacima, gdje tremolo lako moze proc pod broj Cecinog grudnjaka, e sad se on tu nasao raspitivati o klasicnoj glazbi...
Volite li klasicnu (ozbiljnu) glazbu?
Ne volim bas ovaj pojam "ozbiljna" glazba, po tome ispada da je svaka druga glazba, sta valjda, neozbiljna...
Ali hajde - volite li klasicnu glazbu? Bar nesto? Bolero od Ravela, Mjesecevu Sonatu od Beethovena, Zabranjene Igre, Turski Mars od Mozarta, Aranjueza, ulomke iz Carmen, bilo sto (nabrojah par popularnih stvarki)???
Ili ste bas od onih koji odmah promijene stanicu cim cuju klavir/violoncelo/violinu i nekakvu vec klasiku???
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
jelenajo Dobro upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 08 Mar 2005 Poruke: 699
|
|
Volim ali jako retko slusam,najvise mi se svidja 4godisnja doba od Vivaldija a narocito ptolece
|
_________________ Na vrhu uvek ima mesta,ako se krene sa dna!!!!1 |
|
|
|
|
miskopisko ~Dream-Maker~
|
Godine: 38
Datum registracije: 03 Sep 2005 Poruke: 4446
|
|
prija samo u posebnim trenucima 8)
|
|
|
|
|
|
MISS_J ELeCTRiC_ChiCK
|
Datum registracije: 16 Mar 2006 Poruke: 3261
|
|
Izuzetno cenim klasicnu muziku...Volim je ali je ne slusam cesto...Iskreno,bas je retko slusam...Ali,ima mnogo kompozicija koje mogu da cujem u svakom trenutku...
|
|
|
|
|
|
.::pinki::. Odomaćeni član
|
Godine: 35
Datum registracije: 03 Apr 2006 Poruke: 2882 Mesto: u dugovima :))
|
|
Volim volim ..slusam je samo kad sam smorena, tj retko ..tad uvek dodje dobro..
inace Bethoven - Za elizu mi je onako nesto najjace od klasike
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
Godine: 47
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo
|
|
Jako volim klasičnu glazbu. Najviše volim u zadnje vrijeme Maksima Mrvicu i jednostavno sam luda za njegovom glazbom.
Naime kada sam najviše napeta opustim se uz tu vrstu glazbe .
Ovaj mjesec u Sarajevu počinje da se dešavaju predstave vezane s tim pravcem i jedva čekam da to počne. Već sam rezervisala karte i napokon nešto lijepo i opuštajuće u mome gradu.
Samo mislim da se ova vrsta glazbe treba slušati i osjećati dušom i srcem a ne ušima da bi se stvorilo pravo osjećanje koje ona želi da predstavi.
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
vkmiro Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 67
Datum registracije: 25 Jul 2004 Poruke: 12
|
|
To je jedina muzika koja nikada nece dosaditi...
|
|
|
|
|
|
Rakelly Upućeni član
|
Godine: 54
Datum registracije: 24 Feb 2006 Poruke: 449 Mesto: Valjevo
|
|
Klasicnu muziku ne slusam cesto, ali ima dosta kompozicija koje mi se svidjaju. Pre svega od Beethovena - "Oda radosti", "Za Elizu", "Simfonija broj 9", "Meseceva sonata", zatim od Mozarta - "Turski mars", "Don Giovanni", od Straussa - "Valcer na plavom Dunavu", od Smetane - "Vltava", od Ravela "Bolero", od Mendelsona - "Svadbeni mars" i uvertiru "San letnje noci"....
|
|
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
Godine: 40
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd
|
|
nara vno da slusam klasicnu muziku i mislim da je bolja od gomile gluposti koje se danas mogu cuti na radiu,tvu i sl....
|
|
|
|
|
|
whitesnake1710 Dobro upućeni član
|
Godine: 54
Datum registracije: 24 Okt 2006 Poruke: 598 Mesto: Limasol
|
|
Da. Volim klasiku i cesto je slusam. Volim da slusam operu. Na koncerte klasike idem istim zarom kao i na rock koncerte
|
_________________ I'm only living the Parrish bywords, looking for that "ounce of excitement", that "whisper of a thrill there is no sense living your life without". |
|
|
|
|
gheo Odomaćeni član
|
Datum registracije: 22 Jan 2004 Poruke: 1019 Mesto: Timisoara (Temisvar), Banat
|
|
Da, volim klasika muzika. Ne slusam bas mnogo, ali mislim da Ceaikovski ili Chopin su kompozitori za sve vremena.
|
|
|
|
|
|
Boky ¤ The King of Kolo ¤
|
Godine: 39
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner
|
|
nisam baš neki ljubitelj te muzike zbog toga što jednostavno nema pesme .. jedino kad bih mogao tu muziku da slušam je recimo kad su neke svečanosti pa ono na početku da se postavi neko i da odsvira neku klasiku .. a ovako .. teško
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|