:: |
Autor |
Poruka |
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Dakle, u onome sto sad radite (ili sto cete raditi) - sto je to sto vas cini sretnima a da je u vezi tog posla?
To naravno ako vas ista na poslu usrecuje.
Pocet cu od sebe. Studirao sam za ucitelja/profesora. Radio jedno vrijeme u Osnovnoj Skoli. Posao me cinio sretnim zbog toga sto sam ga jednostavno volio.
No napustio sam ga, zna se radi cega - place u skolstvu su apsolutno mizerne, uvijek bile i vjerovatno ce uvijek i biti.
Prekvalificirao sam se i sad radim nesto sasvim drugo. Sto me najvise u ovom poslu cini sretnim? Brojna putovanja. Svako malo u nekom drugom mjestu, nekom drugom gradu, drugoj zemlji.
Posto znam da ima mnogo ljudi koji ne nadju nikakvu srecu u svom poslu smatram se sretnikom u podgledu toga.
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
knknpnkn * Đavolkova žena *
|
Godine: 46
Datum registracije: 03 Dec 2004 Poruke: 4162 Mesto: Zemlja cuda
|
|
Jaaaaaaaako, jako je bitno da je covek zadovoljan poslom koji radi. Na zalost, realnost je takva, da nam vecinu dana okupira upravo posao. Bilo bi frustrirajuce da tu vecinu dana, provedemo u necemu sto radimo na silu. Ja sam jako srecna mojim poslom. Kao i ti, studirala sam izmedju ostalog za ucitelja u osnovnoj skoli, ali dolaskom ovde-to je ostalo iza mene. Nije plata u pitanju, ovde su plate prosvetnim radnicima prilicno velike. U pitanju je zrtva koju sam trebala da podnesem(da ne pricam koja,d a ne bih skrenula sa teme). Elem, moj sadasnji posao daje mi prilicnu slobodu (vezanu za rad). Imam takav posao, koji ne nosim i ne moram da nosim kuci-a meni je to stvarno najbitnije. Volim svoj posao, jer onog momenta kad izadjem iz kancelarije-tog momenta zaboravljam sve vezano za posao. Radim bez ikakvih, pa cak i najmanjih, pritisaka i meni je to stvarno mnooooogo bitno. Imam slobodu da uradim sve kako ja zelim, bez da mi iko sedi na glavi i bez da moram da slusam nekoga kako sta da radim. Imam lepu platu. Imam i "malu" mogucnost putovanja (mada ne bas toliko cesto). Koliko volim ono sto radim, na nacin koji radim, govori i cinjenica da sam ranije odbila unapredjenje koje mi je ponudjeno, za skoro troduplo vecu platu, samo zbog toga, sto bi prihvatanjem tog unapredjenja, prihvatila i da izgubim sve slobode, da dobijem vise, mnogo vise odgovornosti, prihvatila bih da mi 95% dana bude vezano za posao.......ja to ne mogu, ne volim i nisam to ja. Meni je i ovih 8 sati i previse.
|
|
|
MARINA-NS Shukran La Kul Shi
|
Godine: 38
Datum registracije: 02 Okt 2005 Poruke: 4921 Mesto: Kul Makan Wen Fi Shams (Novi Sad)
|
|
Problem je sto ljudi danas ne rade ono sto vole nego ono od cega mogu da zive, nije ni cudo posle kad kazu propada nam drzava, kad bi svako radio ono sto voli gde bi nam bio kraj. Moja drugarica je upisala informatiku, glavni razlog zasto se odlucila za informatiku je to sto moze da se zaposli na dobro mesto i da ima dobru platu, ali koliko vidim nju to ne zanima, muka joj je od ucenja i svega ostalog, ja sam isto upisala informatiku, ali ja volim kompjutere, kod mene je drugi problem, nisam mogla da trpim nepravdu i da gledam kako lovarni odu kod profesora na konsultacije i izadju sa desetkom (200 evrica)
onda da ne pricam o pedofilima, koji pokusavaju da smuvaju sta stignu, da te dotaknu, i ostalo, digla sam ruke od faxa, tako da sam se totalno razocarala u skolstvo!
|
_________________ Sto ne moze nikad covek, to andjeo uvek moze, al' malo, malo mu treba, da ljudski oblik dobije i pravo lice otkrije malo, malo mu treba, da zavidi i udari da boli ga i krvari malo,malo mu treba, zato mi nista ne veruj i gresnom rukom ne miluj jer malo malo mi trebaaaaaaaa! |
|
|
|
|
zilika Banovan! Veštica sa bičem
|
Godine: 40
Datum registracije: 10 Nov 2004 Poruke: 19331 Mesto: na brdovitom balkanu,izmedju istoka i zapada,tamo gdje narod voli da puca i jedan drugog da napada..
|
|
e ovak....ovo sto studiram me uopce ne usrecuje..cak mi je mnogo teska tema jer sam ja umjetnicka dusa..tako da sam fulala profesiju...hm....
|
_________________ :macka: mos me pljuvat,slobodno pljuj...al pred mnom imas tremu,ja sam broj jedan za tebe pi*** ovdje u svemu |
|
|
|
|
Ludica_S ~ Glowing heart ~
|
Godine: 40
Datum registracije: 18 Nov 2005 Poruke: 1659 Mesto: Pod sjajem ruzicastih ( i zutih ) zvezda :-)
|
|
Ne znam da li ce me u buducnosti usreciti ono sto zelim da radim ali trenutno nisam bas zadovoljna...razlozi su brojni...znam da bi sve bilo drugacije da sam malo bolje razmislila, mogla sam upisati bilo koji drugi jezik ali eto...oduvek sam pratila svoje srce koje je zelelo nesto drugacije, egzoticnije...mada verovatno bih zalila do kraja zivota sto bar nisam pokusala...radujem se mogucnostima koje ce mi se, nadam se, pruziti u buducnosti jer sam oduvek sanjarila da upoznam odredjene daleke predele, narod i njihovu tradiciju, kulturu, nacin zivota, istoriju i oduvek me neka cudna sila privlacila ka tome, tako da se ova nemirna dusa nece smiriti dok ne ispuni neke svoje zelje i zamisli...ako me bilo koje zanimanje od onih par koje sam zacrtala u svojoj glavi nanese tamo gde sam oduvek zelela biti, verujem da cu biti srecna i ispunjena...
|
_________________ Love isn't blind; it just only see what matters! |
|
|
|
|
Makro Sudbina Pravi Greske
|
Datum registracije: 01 Jul 2005 Poruke: 2090 Mesto: P!zd!land
|
|
Ma ko jos voli raditi
Volim svoj posao i radno mesto. Ovde su me lepo primili, s nikim nemam nikakvih problema, niko me ne kontrolise, nema nikakvog pritiska. Sve u svemu, sam sam svoj sef ovde
Samo opusteno
|
_________________ Na pesku smo se videli, još ni gaće nismo imali.
Upi’kila si se na dodir moj, od tog trenutka ja sam samo tvoj!
|
|
NikolaKO Upućeni član
|
Godine: 38
Datum registracije: 26 Mar 2005 Poruke: 332 Mesto: Kotor
|
|
Jedino sto me usrecuje to je da cu dobiti platu,nista vise!
|
_________________ The Doctor... |
|
|
|
|
magla 68 ~Sremački bećarac~
|
Datum registracije: 26 Nov 2005 Poruke: 4150 Mesto: Sremački BIRCUZ
|
|
Na poslu imam odlično društvo i uigrani smo kao švajcarski sat uz posao uvek imamo vremena i da se zezamo a najviše dobro druženje
|
|
|
|
|
|
sjena23 ~Shadow Lady In Love~
|
Datum registracije: 10 Maj 2005 Poruke: 9824
|
|
Fakultet me u početku razočarao, zapravo ne on toliko ko ljudi u ovom gradu. Ali ak sam uspjela dogurati do ove godine i još malo mi treba do diplome, nekak ću pregurati. Posao s kompovima je super, ali u timskim radovima je katafakingstrofa... O profesorima da se i ne govori, imaju znanje, nažalost za sebe, jako teško ga prenose na druge i skroz guraju neke inovacije: seminare, projekte, kolokvije, obveze, papire s popisima.
Usrećuje me samo misao da ću uspjet i dokazat sebi da ja to mogu, te dobit diplomu , posao i ostavit ovo mjesto zauvijek.
|
|
|
|
|
|
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦
|
Godine: 41
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL
|
|
Meni vise stvari cini srecnim o vezi mog posla,sa kim radim,dosta su ljubazni prema meni,posao mi se svida koji radim a to je gostiteljka,ne radim celo radno vreme tako da ne sedim po ceo dan na poslu i kao prvo nije neki tezak rad,bas je o k...
|
|
|
|
|
|
thorn Odomaćeni član
|
Datum registracije: 30 Jul 2005 Poruke: 1031
|
|
kada sam upisala fakultet......to je bilo vise iz znatizelje i da udovoljim caletu, da pratim njegovim stopama.....nisam ni sanjala da sam slucajno upala u karijeru koja je ostvarila sve snove koje sam ikad imala o karijeri koju bi htela.......obozavam svoj posao i slobodu a i sigurnost koju mi pruza.......nikada ne bih mogla raditi ono sto ne volim........... 8)
|
_________________ originalan pisac nije onaj koga niko ne kopira.....vec onaj koga niko ne moze kopirati......
diplomata je onaj ko cetiri puta meri pre nego sto nista ne kaze........ |
|
|
|
|
foryou10 Iskusni član
|
Godine: 63
Datum registracije: 13 Jan 2006 Poruke: 903
|
|
Radim posao koji me cini sretnim.Zadovoljan sam.
|
_________________ Da sam ja neko,kako bi se zivjelo i kako bi se voljelo i kako bi sve dobro bilo. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|