:: |
Da imate priliku - biste li odabrali spol svojeg djeteta prije no sto se rodi? |
Da, svakako bih odabrao |
|
31% |
[ 11 ] |
Ne, nikako |
|
65% |
[ 23 ] |
Ja bih ali on(a) nece |
|
2% |
[ 1 ] |
Ja ne bih ali on(a) hoce |
|
0% |
[ 0 ] |
Uopce ne zelim imati ikakvu djecu |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Ukupno glasova : 35 |
|
Autor |
Poruka |
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Dakle - ako bi imali priliku - biste li odabrali spol svojeg djeteta prije no sto se rodi?
U ponudi je, izaberite!
Biranje spola djeteta za 19 tisuća dolara
Odnedavna roditelji mogu sami odabrati djetetov spol, i to za cijenu od 19.000 dolara. Naime, u nekoliko američkih klinika provodi se predinplantacijska genetska dijagnostika kojom se sa 99%tnom sigurnošću 'usmjerava' djetetov spol. Ta je metoda zabranjena u mnogim zemljama (Francuskoj, Australiji, Japanu), no u SAD-u nije regulirana zakonom pa se provodi redovito, pa i mnogi bogati stranci hrle u Ameriku sa spremnim 'narudžbama'. Gotovo polovica Amerikanaca odobrava genetičko upletanje u biranju spola nerođena djeteta. Najčešće roditelji koji imaju dječaka, žele djevojčicu i obratno, kako bi "izbalansirali" obitelj.
(izvor: monitor.hr)
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
Bajadk Odomaćeni član
|
Godine: 50
Datum registracije: 08 Mar 2004 Poruke: 1077 Mesto: Podgorica - Danmark
|
|
Ja jednino mogu rec ovako: sto mi je sudbina to mi je sudbina. To je moje dijete i voljet cu ga bilo musko ili zensko. da biram necu.
To bih jedino uradio kad bih bio zadnji muski potomak moje familije.
|
_________________ E da mi je, da mi je |
|
|
|
|
knknpnkn * Đavolkova žena *
|
Godine: 46
Datum registracije: 03 Dec 2004 Poruke: 4162 Mesto: Zemlja cuda
|
|
Ne svidja mi se. Srecna cu biti sa detetom bilo kog pola. Sta god da mi Bog da. Mozda, mooooozda (ne smem da kazem ni da necu nikada, niti da hocu) ako bih imala petoro dece istog pola, mozda bih se za sesto odlucila da biram, da bih imala i jedno i drugo.
|
|
|
nastasenjka ~daydreaming~
|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom
|
|
Ne dopada mi se ta ideja. Volela bih da imam i sina i cerku, ali ne verujem da bih isla toliko daleko da biram sta ce dete biti. Priroda neka ucini svoje i ja cu biti zadovoljna dokle god mi deca budu zdrava.
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
|
|
|
MISS_J ELeCTRiC_ChiCK
|
Datum registracije: 16 Mar 2006 Poruke: 3261
|
|
Nikad ne bih izabrala pol deteta...Nije mi bitno da li je musko ili zensko...Vazno da je zivo i zdravo...
|
|
|
|
|
|
sirenica Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 53
Datum registracije: 11 Apr 2006 Poruke: 183 Mesto: Novi Sad
|
|
Ne bih birala pol deteta, ni u kom slucaju. Oba pola imaju i svoje prednosti i svoje nedostatke, najvaznije od svega je da dete bude zivo i - zdravo!
|
_________________ Zivot se ne meri brojem udaha koje napravimo, vec trenucima koji nam oduzmu dah! |
|
|
|
|
Pittsburgh Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 19 Jan 2005 Poruke: 67 Mesto: Beograd
|
|
Ne bih birao pol.Sta mi je sudjeno,sudjeno je.Mozda bih kao otac vise zeleo da imam musko dete ,jer ce imati interesovanja oribliznija meni,ali cu biti jednako srecan i ako dobijem zensko dete.
|
|
|
|
|
|
Bestija_NeOpravljiva Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 47
Datum registracije: 06 Apr 2005 Poruke: 188 Mesto: Banjaluka
|
|
Moj odgovor je ne.
Volim djecu i nadam se da cu ih imati.
Ali pol mi uopste nije bitan. Nek je zivo i zdravo, sve ostalo je meni nebitno.
|
_________________ Zivot na Zemlji je skup, ali barem ukljucuje besplatno putovanje oko Sunca.
Bigamija - jedna zena previse.
Monogamija - takodje. |
|
|
|
|
barby17 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 35
Datum registracije: 18 Maj 2006 Poruke: 132
|
|
nisam sigurna...
možda i bi...
daleko je to još...
|
|
|
|
|
|
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦
|
Godine: 41
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL
|
|
Pa u kojem si sada vreme moze se birati pol deteta ali uglavnom sta mi bog,da...volela bi jedno musko i zensko dete ali neka bude zivo i zdravo i nemogu unapred misliti o tome,kad dode vreme...
|
|
|
|
|
|
Makro Sudbina Pravi Greske
|
Datum registracije: 01 Jul 2005 Poruke: 2090 Mesto: P!zd!land
|
|
Nek je ono samo meni zivo i zdravo
N I K A D A
|
_________________ Na pesku smo se videli, još ni gaće nismo imali.
Upi’kila si se na dodir moj, od tog trenutka ja sam samo tvoj!
|
|
zena_bez_imena Upućeni član
|
Godine: 46
Datum registracije: 31 Maj 2004 Poruke: 369
|
|
Nek je ono zivo i zdravo pa sta bude!
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|