www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Nemački ovčar-vučjak
Strana 1, 2  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Flora i fauna ~ -> ~ Životinjsko carstvo ~
::  
Autor Poruka
maucetung
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 44

Datum registracije: 04 Dec 2005
Mesto: Sremski Karlovci

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Apr 30, 2006 3:22 pm    Naslov poruke: Nemački ovčar-vučjak Na vrh strane Na dno strane

Njemački ovčar

Pravougaonog je telesnog oblika, jak i mišićav. Isijava moć svojih predaka, inteligenciju i pokretljivost. Telo mora biti građeno funkcionalno, harmonično i skladno. Već na prvi pogled mora biti vidljiva razlika među spolovima. Kreće se kasom, stoga su kod nemačkog ovčara posebno važni pravilni uglovi među udovima. Glava je suha, s jakom klinastom gubicom. Uši moraju biti uspravne i postavljene tako da su ušne školjke usmerene napred. Na repu je dlaka nešto duža. Rep mora doseći skočni zglob. Dlaka je oštra, a poddlaka gusta. Osnovna , boja je crna s odgovarajućim oznakama pšenično smeđe do sive boje.Visina mužjaka - od 61 do 65 cm, ženki - od 55 do 60 cm.Nemački ovčar je najomiljenija službena rasa na svetu. Uzgajači i ljubitelji su udruženi u u WUSV (Svjetski savez njemačkih ovčara). Samo u Nemačkoj je 150 000 članova Društva nemačkih ovčara i oko 15 000 prijavljenih uzgajača. Nemačkih ovčara na svijetu ima 1,5 milion.Prvi pas koji je bio upisan u knjigu nemačkih ovčara bio je "Horand von Grafrath", koji se prvobitno zvao "Hektor-Linksrhein" i postao je otac svih ovčara. Njegov vlasnik, konjanički satnik Max von Stephanitz, ovako ga je opisao: "Horandu von Grafrathu je sudbina namenila upis pod brojem jedan u rodovnu knjigu nemačkih ovčara. Za tadašnje kinološke zanesenjake to je bio pas koji je ostvario njihove snove. Bio je dovoljno velik, jakih kostiju, lepih telesnih linija, s plemenitom glavom, suhim i žilavim telom, izvanredno skladno građen. Imao je i primerne osobine

magla 68
~Sremački bećarac~
~Sremački bećarac~

Datum registracije: 26 Nov 2005
Mesto: Sremački BIRCUZ

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Maj 05, 2006 2:46 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Auuuuuuuu obećao sam ženi kad budemo imali kuću to će biti prvi
ljubimac kojeg ću kupiti i tako će biti !!!!!!!!!!! Wink

mc_elly
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Godine: 39

Datum registracije: 15 Maj 2006
Mesto: * u jednom vrtu medju cvijecem*

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Uto Maj 16, 2006 3:45 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

meni najdraza vrsta psa
imala sam takvog psa i znam da su jako pametni i odani, te se vrlo brzo i lako dresiraju

Belphegor
Cute Blondie's devil
Cute Blondie's devil

Godine: 39

Datum registracije: 22 Avg 2005
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Maj 16, 2006 9:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
imala sam takvog psa i znam da su jako pametni i odani, te se vrlo brzo i lako dresiraju

Confused Lako i brzo se dresiraju a??? Jesi ti sigurna da si imala baš tog psa??? Nemački ovčar ili ti vučjak je pas kojeg je potrebno dosta dugo podučavati nečemu ali zato kad nauči nešto vrlo teško zaboravlja....

vatrenaZ
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 53

Datum registracije: 14 Maj 2006

italy.gif
PorukaPostavljena: Čet Maj 18, 2006 12:54 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

joj sto su lepi. Embarassed

magla 68
~Sremački bećarac~
~Sremački bećarac~

Datum registracije: 26 Nov 2005
Mesto: Sremački BIRCUZ

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Maj 18, 2006 3:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

No predivni su šteta što sam u stanu a moj mačak mogu da zamislim šta bi bilo Very Happy

venom
Iskusni član
Iskusni član

Datum registracije: 24 Avg 2005
Mesto: City of Heroes!

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 27, 2006 3:57 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ša reći moj omiljeni pas....i samo on....
tražim onog sivog tipa da kupim

nancy95
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 28

Datum registracije: 29 Nov 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 21, 2009 9:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Definitivno moja omiljena rasa pasa !!!
Kad se preselim obavezno kupujem crnog vucijaka !!!

1231
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 08 Feb 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Feb 08, 2009 8:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

oduvjek sam ga zeljela, a nisam ga dobila, sad zivim u stanu i nemam uslove, nadam se da ce mi se jednom ispuniti zelje Rolling Eyes

Wisp
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 07 Jun 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Jun 07, 2009 8:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jel zna neko koliko kostaju?

c.razy01
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 18 Jun 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Apr 04, 2010 1:21 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

zavisi ima za 75e da se nadje muzjak

cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>

Datum registracije: 11 Mar 2008
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Ned Apr 04, 2010 3:02 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Divan pas..Imala sam ga,pa znam,Vrlo se lako dresiraju,poslusni,verni,dobri..jednom recju,najbolji su po mom misljenju..Jedva cekam da nabavim novog!! New Spiral

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Flora i fauna ~ -> ~ Životinjsko carstvo ~ -> Nemački ovčar-vučjak Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2  sledeća
Strana 1 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon