www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

zlatni retriver
Strana 1, 2, 3, 4, 5  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Flora i fauna ~ -> ~ Životinjsko carstvo ~
::  
Autor Poruka
maucetung
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 44

Datum registracije: 04 Dec 2005
Mesto: Sremski Karlovci

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 26, 2006 1:41 am    Naslov poruke: zlatni retriver Na vrh strane Na dno strane

Ovaj pas je najvise pas za decu,ali se pokazalo u praksi da nije dobar cuvar doma.Sta Vi mislite o zlatnom retriveru???
Simpatičan je, živahan i jak pas. Već iz daleka se vidi da je istrajan trkač. Jako je umiljat. Za njega je karakteristična duga, zlatna, glatka i lagano valovita dlaka. Čeoni i nosni dio lobanje su jako razvijeni, mada ne grubi. Zlatni retriver ne sme delovati grubo. Oči i vjede su tamno obojane i imaju mekan izraz. Rep je ravan, obrastao dugom dlakom i pravi zastavicu. Ne sme biti držan visoko, a uopće ne preko leđa. Gornja dlaka ne sme biti kovrčava, a pod njom je gusta poddlaka, koja ne propušta vodu. Boje: svi tonovi izmedu zlatne i boje vrhnja, krzno ne smije biti smede ili boje mahagonija. Visina - od 56 do 62 cm, težina - 29 do 32 kg. Ima dugu životnu dob. Zlatni retriver je priznat kao rasa u Engleskoj 1913. godine. Nastao je ukrštanjem zlatno žutog Wavy Coat Retrievera (retrivera valovite dlake) s vodenim španijelom, irskim seterom i žutim goničem. Nije poznato kako je teklo ukrštanje. Rasu je stvarao lort Tweedmouth sredinom prošlog stoleća. Zlatni retriver je zbog svoje Iepote postao omiljena rasa. U toku lova donosi ustrijeljenu pernatu divljač. Pošto odlično pliva, koriste ga i u obraslim močvarnim predelima. Aktivan je i u hladnoj vodi, jer njegova poddlaka ostaje suha i topla. Kao porodični pas je nadasve strpljiv, miran i privržen članovima svog čopora. Jako voli decu. Nije agresivan, a po naravi je oprezan. Ukrasan je pas i potrebno mu je puno slobode i bavljenja s njim. U većoj starosti ponekad se javlja siva mrena na očima. Inače je otporan

Poslednja prepravka: maucetung on Pon Jun 12, 2006 10:54 pm; ukupno izmenjena 10 puta

Francuskinja
♦Un Mal pour un Bien♦
<b>♦Un Mal pour un Bien♦</b>

Godine: 41

Datum registracije: 07 Apr 2005
Mesto: 83700 ST RAPHAEL

france.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 26, 2006 11:25 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Imam ja jednog malog od 9 meseci,bas je zivahan,voli da skace,da se igra,pa cak malo grize,ovako je pametan mada neki put je tvrdoglav,razume ovako sve sta mu se govori.jedini problem sto imam je da je navikao sve u dvoriste da se seta i ostalo a napolje slabo ga vuce pa nece cak ni da pisa ni da s...samo u dvoriste je navikao.a u auto sacuvaj boze nece da cuje...ovako je zlatan samo se nadam da ce malo promeni neke navike...

PuNk SuPeRsTaR
*Nečija Slatka Tajna*
*Nečija Slatka Tajna*

Datum registracije: 23 Mar 2006

bhutan.gif
PorukaPostavljena: Sub Apr 29, 2006 6:46 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jedan od najljepših pasa na svijetu po mojem mišljenju!

magla 68
~Sremački bećarac~
~Sremački bećarac~

Datum registracije: 26 Nov 2005
Mesto: Sremački BIRCUZ

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Maj 05, 2006 2:59 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Vrlo inteligetne životinje pogotovo za one koji imaju malu decu strahovito
su druželjubivi i predivni Wink

sjena23
~Shadow Lady In Love~
~Shadow Lady In Love~

Datum registracije: 10 Maj 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 08, 2006 11:56 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

prekrasan pas, al teško ga se nabavi ili je preskupo ili ništa

mirkas
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 40

Datum registracije: 19 Avg 2005
Mesto: Uzice

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 15, 2006 4:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nabavicu ga kad tad

Tapsy
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 23 Maj 2006

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jun 03, 2006 4:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Prekrasni psi! Imam jedan primerak....zenkica Dona.... Very Happy

nedd1ch
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Godine: 37

Datum registracije: 11 Dec 2005
Mesto: Novi Sad/Bachka_palanka

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jun 04, 2006 1:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

I ja chekam da se komshijina kuja oshteni pa da uzmem jednog , cena je od 100-150eura shto i nije malo,ali ljudi daju pare pa ce kucici biti prodati chim prestanu sisati.

Lea20
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 21 Apr 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Jun 04, 2006 8:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Prelepi su,posebno stenci Very Happy

Tapsy
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 23 Maj 2006

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jun 04, 2006 8:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nedd1ch,cena moze biti i vislja,sve zavisi kakvi su preci,njihove ocene i tako to... Wink Moja je bila 150 al sam srela jednu na netu sto je platila preko 200 eura.... Rolling Eyes

cica20
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 39

Datum registracije: 01 Mar 2006

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Jun 07, 2006 11:35 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

moj decko ima jednog malog od 9 meseci.Dobrica je.Bas ga volim,ali jeste da su malo tvrdoglavi,mada se moze sa njima lepo.Bas su maze.Samo treba paziti sa kime ih pustamo da se igraju.Oni su dobrice,ali ima svakakvih pasa i svakakvih gazda

RunnerSG
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 09 Jun 2006
Mesto: ...tamo gde ti nisi...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jul 27, 2006 8:20 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ovi psi i njihovi kucuci su prelepi a narocito stariji... MIsim sa reci, sve naj!!!

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Flora i fauna ~ -> ~ Životinjsko carstvo ~ -> zlatni retriver Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2, 3, 4, 5  sledeća
Strana 1 od 5

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon