:: |
Autor |
Poruka |
Benbeg Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 21 Apr 2006 Poruke: 26
|
|
Bosanska piramida Sunca
Prije 12 500 godina veći dio Evrope je bio pod debelim ledenim naslagama. Međutim, južni evropski obod, od Baskije, preko Španjolske, Italije, Hrvatske, Bosne, pa sve do Turske i zakavkaskih oblasti je bujao ljudskim kulturama.
Razvijene civilizacije Pacifika, Atlantika i Sredozemlja ostavljale su jakog traga na arhitekturu, socijalnu organizaciju i spiritualni život južnih Evropljana. A za njih su prostori današnje Bosne i Hercegovine i Jadranskog bazena bili posebno važni kao energetski vrlo potentni.
Nekoliko stotina kilometara radijusa, od Save do Jadrana, smatrani su za najprivlačnije u tadašnjoj Evropi. Višemilenijsko prisustvo Ilira i naroda Baskijsko-zakavkaske grupe ostavilo je iza sebe genijalnost oličenu u piramidama, monumentalnim kamenim gradovima i kompleksnim energetskim sistemima.
Svemirska kataklizma od prije 12 000 godina i otapanje leda u Evropi izazvalo je podizanje nivoa mora od nekoliko stotina metara. Tragovi civilizacije su prekriveni vodom. Ubrzo, povlačenjem mora i protokom vremena, piramide su prekrili nivoi zemlje i rastinja.
Sada imamo rijetku priliku da dodirnemo tragove naših davnih predaka. Od nekoliko dostupnih sličica moći ćemo naslutiti kako je izgledao mozaik
U Evropi, zvanično, ne postoje piramide koje su gradile drevne civilizacije.
Tačnije, nisu postojale sve do danas.
U srcu Bosne, tridesetak kilometara sjeverno od Sarajeva, nalazi se kamena piramida monumentalnih razmjera. Brdo Visočica koje se uzdize iznad grada Visoko, u sebi krije stepenastu piramidu čiji su graditelji iz duboke evropske prošlosti, pra-Iliri.
Brojne dokaze hipotezi da je brdo Visocica kolosalna kamena struktura piramidalnog oblika, i to zbog:
- vizuelne pravilne geometrije;
- precizne orijentisanosti prema stranama svijeta;
- geološko-sedimentološkog sklopa dokaza sa terena;
- analize satelitskih snimaka;
- analize radarske penetracije koja pokazuje postojanje pravolinijskih prolaza unutar piramide;
- analize satelitskih termalnih snimaka koji potvrđuju osobine vještačke građevine;
- kazivanja mještana o pravilnim kamenim blokovima breče, obrađenim pločama pješčara, zatrpanim "rupama" odnosno sekcijama tunela;
- kompleksa podzemnih tunela: Ravne-Visočica-Plješevica-Krstac;
- fluvijalne geomorfologije piramide;
- karakterističnog "odzvanjanja" Visočice prilikom granatiranja tokom zadnjeg rata;
- pravilnih "terasa" na geodetskoj mapi visoke rezolucije
Sta vi mislite o ovome, moguce a sto ne....
|
|
|
|
|
|
Daca ~Žena Sanjicinog švalera~
|
Godine: 51
Datum registracije: 16 Apr 2004 Poruke: 2617 Mesto: Beograd
|
|
Ova tema postoji na podforumu ~ istorija ~,ali ja necu skloniti temu odavde iako je dupla,jer bi ovde mogli diskutovati i iznositi svoja misljenja na datu temu
Ja iskreno ne znam sta da mislim,vrlo je verovatno da to bude istinito...s'obzirom da je covek koji je to pokrenuo i koji tvrdi da je ispod brda Visocica piramida, obisao pola sveta i bavi se proucavanjem piramida vec duze vreme.
Inace procitala sam njegovu doktorsku disertaciju na temu Civilizacija Maja i odusevljena sam....verovatno sto volim tu tematiku i sto me neverovatno privlaci
|
|
|
|
|
|
mistik29 Prijatelj foruma
|
Godine: 47
Datum registracije: 30 Sep 2005 Poruke: 7173 Mesto: Zagreb
|
|
Nadam se da je u pravu i da će započeti radovi uroditi odgovarajućim plodom. Iskreno u sebi vjerujem i nadam se da Visočica krije piramide.
|
_________________ JoŠ PoSToJe iSTiNe KoJe VoLe BoLJeTi |
|
|
|
|
|
|
|
Ljudi ja se izvinjavam radi moje ne upucenosti, nakon stavljanja teme sam uocio da tema vec postoji....Novi sam
Ali mislim da dupla tema nije visak, jer ako se ova cijela prica o piramidama uistinu utvrdi (a sve su prilike da hoce), treba je staviti sto puta.
|
|
|
|
|
|
njegovan Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 31
Datum registracije: 13 Mar 2006 Poruke: 15 Mesto: ub
|
|
neznam da li je neko primetio ali ovakva slicna piramida vec postoji u Egiptu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pa ima dosta slicnih piramida, u vise zemalja....
|
|
|
|
|
|
gargamelko Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 41
Datum registracije: 06 Maj 2006 Poruke: 100 Mesto: Sabac
|
|
Da cuo sam nesto u vezi toga,Da li neko zna da li ce poceti radovi.
Tj.otkopavanja islicno
|
_________________ Ko zna zasto je to dobro. |
|
|
|
|
Bajadk Odomaćeni član
|
Godine: 50
Datum registracije: 08 Mar 2004 Poruke: 1077 Mesto: Podgorica - Danmark
|
|
Otkopavanje je pocelo proslog mjeseca, a sad kako napreduje pitanje je....
|
_________________ E da mi je, da mi je |
|
|
|
|
begzi Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 52
Datum registracije: 21 Apr 2006 Poruke: 16
|
|
Ja sam iz Visokog, iskopavanja napreduju odlično..svakim novim danom i novom iskopinom otkrivaju se popločane strane piramide, koje su prekrivene pločama istog oblika i debljine, ravno odrezane..zaista veličanstveno, tuneli ispod piramida su uveliko otvoreni i ima niz hodnika na sve četiri strane svijeta..svaka strana piramide prati stranu svijeta a ostale dvije manje piramide su u istom razmaku od Piramide Sunca i pod istim uglom.Rijeke ljudi svakodnevno su svjedoci navedenog...
|
|
|
|
|
|
Vidusa Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 08 Maj 2006 Poruke: 8
|
|
|
|
|
coco_bill Zli carobnjak-lingvista
|
Godine: 44
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad
|
|
Nema linka uopste!
|
|
|
Bajadk Odomaćeni član
|
Godine: 50
Datum registracije: 08 Mar 2004 Poruke: 1077 Mesto: Podgorica - Danmark
|
|
Ni ja taj link nisam moga da nadjem
|
_________________ E da mi je, da mi je |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|