:: |
Autor |
Poruka |
Manhattan Psycho Killer
|
Godine: 47
Datum registracije: 15 Jul 2004 Poruke: 4031 Mesto: ...where the wild roses grow!
|
|
Imate li neki odnos prema karikaturi? Da li je razumete? Smejete li joj se?
|
|
|
|
|
|
niko_kao_Bane Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 49
Datum registracije: 14 Jul 2004 Poruke: 3231 Mesto: tako blizu, a tako daleko
|
|
karikature pratim po novinskim stranicama i uvek se odusevim dobroj karikaturi, a pritom i slatko nasmejem
|
|
|
|
|
|
sokolica Upućeni član
|
Godine: 25
Datum registracije: 15 Jul 2004 Poruke: 293 Mesto: ...
|
|
Volim dobru karikaturu a ona je meni dobra kad me nasmeje kao ova ili ostane u secanju.
Pecinski ljudi
Prve civilizacije
1238. godina
1857. godina
1980. godina
2000. godina
|
_________________ ....budale ne treba sejati one nicu same! |
|
|
|
|
rain-man * EXITovac *
|
Godine: 42
Datum registracije: 30 Jul 2004 Poruke: 2552 Mesto: 44°49'14" / 20°27'44"
|
|
......volim karikature zato sto mislim da one predstavljaju, izrazavaju masovni vid komunikacije,pojavljuju se u novinama,casopisima koje se stampaju u milionskim tirazima i na taj nacin likovnim izrazavanjem opisuju ljude i dogadjaje......mislim da karikature bez reci imaju specificnu tezinu.......cenim Corax-ove karikature.....
|
|
|
|
|
cupko86 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 14 Mar 2005 Poruke: 67 Mesto: Krusevac
|
|
Karikature su veoma dobre za sva ispoljavnja podrugivanje, zavidenje, ismejavanje zabavljanje itd .Ja imam cak svoju licnu karikaturu koju nikad necu da razumem na kojoj sam predstavljen kao teniser a tenis sam trenirao jos u prvom razredu osnovne skole i to samo mesec dana tako da skoro sa tenisom nisam imao nikakve dodirne tacke
|
_________________ Coctailman & DJ |
|
|
|
|
Charmed Malo ~ mače ~
|
Datum registracije: 03 Avg 2004 Poruke: 14625 Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek
|
|
volim ih 8)
|
_________________ Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!! |
|
|
|
|
imhotep Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 30 Okt 2004 Poruke: 101 Mesto: Ni na nebu ni na zemlji ;)
|
|
Pa volim komicne karikature.
Neki dan sam listao neki izbor najboljih karikatura
|
|
|
|
|
|
Veteran Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 04 Jun 2004 Poruke: 11
|
|
Slika govori koliko hiljadu riječi.
Dobra karikatura koliko i oveći članak.
|
|
|
|
|
|
Eladan Odomaćeni član
|
Godine: 51
Datum registracije: 24 Mar 2005 Poruke: 1685 Mesto: different realities...
|
|
Srbi su uvek imali tradiciju dobre karikature, još od Pjera Križanića...
Trenutno je Koraks najeksponiraniji, ali imamo mi još odličnih karikaturista: Prokojević, Ćeličanin...
|
_________________ ...To stand against the Shadow so long as iron is hard and stone abides. To defend the weak while one drop of blood remains. To avenge what cannot be defended... |
|
|
|
|
vladimir0523 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 03 Maj 2005 Poruke: 17
|
|
Karikature su jos od davnina bile prisutne u likovnoj umetnosti. Secam se nekih Leonardovih karikatura, ali meni barem su ostale u secanju posebno Gojine male grafike na kojima je veoma satiricno i karikaturalno predstavio odredjene znacajne licnosti onog vremena.
Nekada davno Kraljevi su imali dvorske lude koje su predstavljale simbolicno kraljev odraz. Luda je bio jedina licnost na dvoru koja je bez pardona mogao da kaze kralju sta god mu padne na pamet. Velikim gubitkom se smatrao gubitak lude, a i Kralj ukoliko bi bio porazen mogao je umesto sebe da preda ludu, sto se u ono vreme tretiralo gotovo jednako. Danas vise nemamo lude, barem ne u tom obliku. Nemamo ni kraljeve doduse, ali zato imamo neke nove samozvane vladare i karikaturiste koji govore perom jednako bistro i ostro bas kao sto su to nekad cinile dvorske lude.
Sve u svemu karikature su sjajna stvar.
|
|
|
|
|
|
Manhattan Psycho Killer
|
Godine: 47
Datum registracije: 15 Jul 2004 Poruke: 4031 Mesto: ...where the wild roses grow!
|
|
vladimir0523 je napisao/la sledeće: | Karikature su jos od davnina bile prisutne u likovnoj umetnosti. Secam se nekih Leonardovih karikatura, ali meni barem su ostale u secanju posebno Gojine male grafike na kojima je veoma satiricno i karikaturalno predstavio odredjene znacajne licnosti onog vremena.
Nekada davno Kraljevi su imali dvorske lude koje su predstavljale simbolicno kraljev odraz. Luda je bio jedina licnost na dvoru koja je bez pardona mogao da kaze kralju sta god mu padne na pamet. Velikim gubitkom se smatrao gubitak lude, a i Kralj ukoliko bi bio porazen mogao je umesto sebe da preda ludu, sto se u ono vreme tretiralo gotovo jednako. Danas vise nemamo lude, barem ne u tom obliku. Nemamo ni kraljeve doduse, ali zato imamo neke nove samozvane vladare i karikaturiste koji govore perom jednako bistro i ostro bas kao sto su to nekad cinile dvorske lude.
Sve u svemu karikature su sjajna stvar. |
Genijalno poredjenje! Nemam ništa da dodam il' oduzmem, samo nisam htela da propustim i ne pohvalim analogiju!
|
_________________ Mo'š misliti! |
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
i ja potpisujem...i dajem mali doprinos ovoj temi....
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|