:: |
Autor |
Poruka |
zeljka7 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 30 Maj 2005 Poruke: 191
|
|
Kako vam se sviđa bolonjski proces i sto mislite o takvom nacinu ucenja i predavanja. Daj mi pliz navedite neke dobre strane i nedodstatke!!
|
|
|
|
|
|
miljana58 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 32
|
|
pa evo odgovora "ukratko"
|
_________________ *** |
|
|
|
|
NikolaKO Upućeni član
|
Godine: 38
Datum registracije: 26 Mar 2005 Poruke: 332 Mesto: Kotor
|
|
vrh je,ucis malo polazes puno,eto,u dvije rijeci!
|
_________________ The Doctor... |
|
|
|
|
trafic Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 27 Dec 2005 Poruke: 134
|
|
Meni je super. Upravo zavrsavam I godinu na VPS po bolonjskoj i sasvim je OK.
Mozda se na ispitima trazi malo manje nego na drugim fakultetima u Srbiji, ali profesori su odlicni i svako ko hoce nesto da nauci ima priliku.
|
|
|
|
|
|
MikiMiki25 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 09 Jun 2006 Poruke: 13
|
|
sve sto postoji ima svoje prednosti i nedostatke.
'bolonja' je dobra jer studenti prije 'dodju do hljeba' i jer za krace vrijeme postignu vishe tj imaju priliku postati mr za kraci vremenski period.
lose su strane to sto im je fax nastavak srednje skole... seminarski, obavezna predavanja, obavezne vjezbe sve je to isto kao srednja skola- a oni misle da ce moci dushkati u toku 'faxiranja'
|
|
|
|
|
|
XwarTep Odomaćeni član
|
Datum registracije: 10 Mar 2006 Poruke: 1338 Mesto: SaRaJevoo
|
|
Skupljas bodove...citavu godinu radis neke parcijale i jos mi na kraju usmeni pred profu dodje...neznam kazu da je lakse po bolonji nego onaj stari sistem...
|
_________________ _-_-_-BORIS-_-_-_
Pazi s kime spavas... |
|
|
|
|
ivanm86 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 13 Jul 2005 Poruke: 81
|
|
hm... pa ovako,
dobre strane: Sve dajes preko kolokvijuma ( ne ucis celu knjigu odjednom,vec iz delova), radis seminarske radove koji ti mogu kasnije mnogo znaciti u poslu(praksa!), cak dobijas i neke poene ako si redovan na predavanjima i vezbama...
lose strane: Kolokvijumi ti dolaze na svake 2 nedelje, pa imas jako malo vremena za "drustveni zivot" , moras da OCISTIS sve ispite da bi ostao na budzetu sledece godine....
|
|
|
|
|
|
Djole_BG Dobro upućeni član
|
Datum registracije: 22 Jun 2005 Poruke: 700 Mesto: Beograd
|
|
Mislim da je odlican! Mnogo je lakse uciti parcijalno, deo po deo, nego sve odjednom! A nedostaci...pa recimo sto kao prete da ukoliko ne dolazis na predavanja, ne mozes da izadjes na ispit!
|
_________________ Cilj opravdava srestva !!! |
|
|
|
|
zuja014 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 05 Maj 2006 Poruke: 6 Mesto: Valjevo
|
|
Jeste lakse uciti deo po deo, ali to nije neko olaksanje ako se predavanja redovno ne posecuju. Nije isto kada otvoris knjigu da ucis a nisi bio na predavanju pa ti je sve nepoznato, i kada ides na predavanja i pred kolokvijum prelistas beleske ili knjigu. Mislim da nije losa strana to sto ne moze da se izadje na ispit ako se ne posecuju predavanja. Samo hoce da nateraju studente da imaju neku obavezu.
|
|
|
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
Godine: 47
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo
|
|
Meni se Bolonja nikako ne svidja pa kako god
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
makilini Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 44
Datum registracije: 13 Jun 2005 Poruke: 3 Mesto: Beograd
|
|
Nazalost,tek je poceo da se primenjuje.
|
|
|
|
|
|
penelope Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 20 Jun 2006 Poruke: 108
|
|
Mene nervira sto svi samo pricaju o "Bolonji" , a nikako da krenu da je primenjuju kako treba. To je u principu super sistem, ali kod nas je poceo tek da se sprovodi... pa je sve nesto polovicno... Uvedeno je obavezno prisustvo na predavanjima i vezbama, a na nekim fakultetima nema dovoljno mesta za sedenje u amfiteatrima i slusaonicama, pa studenti ostaju napolju... treba najpre obezbediti osnovne uslove za sprovodjenje "Bolonje", pa onda krenuti u tako neki poduhvat. Zatim, stice se utisak da je dosta otezano studiranje, sto je totalno pogresno... ali to je zato sto na pojedinim fakultetima profesori ne dozvoljavaju da se ispit polaze preko kolokvijuma, nego su kolokvijumi samo neophodan uslov za izlazak na ispit (pri tom mazu oci da je onda ispit gotova stvar, samo potvrda rezultata sa kolokvijuma...) a onda na ispitu studenti itekako padaju iako su kolokvijum odlicno uradili... Takodje i bodovi koji se dobijaju aktivnoscu na vezbama i predavanjima nemaju uticaj na dobijanje prelazne ocene, nego samo znaju da povecaju ocenu, ako vec na ispitu profesor utvrdi da je znanje dovoljno za prolaz! I tako... ima jos dosta stvari... Sve u svemu, moj zakljucak je da ce jos trebati dosta godina da "Bolonja" pocne u zemlji Srbiji da se primenjuje kako treba
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|