:: |
Autor |
Poruka |
acevantura Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 05 Jun 2005 Poruke: 78
|
|
Dosta ljudi ide na privatne fakultete, misljenja su razlicita.
Interesuje me sta mislite o njima i da li imaju neke prednosti u odnosu na drzavne?
Da li ima neki koji bi ste izdvojili zbog necega od drugih privatnih?
Vecita "borba" ,kao izmedju zvezde i partizana, je izmedju BK i Megatrenda..
|
|
|
|
|
|
Zoii Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 01 Feb 2006 Poruke: 110 Mesto: Loznica
|
|
Ni malo ne cenim privatne fakultete, ako ni ljude koji na njima studiraju. Za mene je to uzalud bacen novac iz ciste lenjosti.
|
|
|
|
|
|
Mislis da vise vrede ljudi koji idu na drzavne? :?
|
|
|
|
|
|
kt-831-as Iskusni član
|
Datum registracije: 21 Feb 2006 Poruke: 851
|
|
na državnim fakultetima se ljudi moraju "više truditi da dođu do znanja" zato su cjenjeniji a na privatnim je to sve malkoc drugačije
|
|
|
|
|
|
Belphegor Cute Blondie's devil
|
Godine: 39
Datum registracije: 22 Avg 2005 Poruke: 3385 Mesto: Beograd
|
|
epa "malkoc" si pogrešio. Predavači na privatnim fakultetima imaju mnogo veće plate od onih na državnim tako da je korupcija svedena na totalni minimum, skoro i da je nema, dok se državni fakulteti nikako ne mogu pohvaliti da kod njih nema korupcije jer je ima i previše.
drugo, na privatnim fakultetima nije samo učenje "suve teorije" već ima i dosta prakse dok na državnim fakultetima to nedostaje(ima je ali dosta manje), i treće, na privatnim fakultetima su profesori posvećeniji studentima nego na državnim, tačnije, na državnim fakultetima profesori uglavnom ne žele nešto dodatno da objašnjavaju dok na privatnim fakultetima to ide malo drugačije pa je samim tim i normalno da se na privatnim fakultetima više nauči.
Elem, ne cene se ljudi koji su na državnom više od onih koji su na privatnom fakultetu već se svi cene po znanju, a to ko je gde išao nema veze
A što se tiče "bacanja para". Privatni fakultet nije uopšte bacanje para, jedini problem je što te fakultete uglavnom pohađaju deca bogatijih ljudi koji imaju odakle da izdvoje pare za školovanje.
|
|
|
Amerigo Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 24 Feb 2006 Poruke: 202
|
|
ne znam kako je to tamo. ali mnogi smatraju da sve zavisi o kojem fakultetu se konkretno radi.
i ima jos jedan problem. takvi fakulteti su prilicno skupi. kostaju puno puno para. jos ako padnes na ispitu, a ne platis;-)
Edit by *Jovana* Spojila sam ti poruke!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
slazem se sa Belphegore
ali ima razlike i izmedju privatnih fakulteta. Nije sve bas tako lako kao sto se misli.
Kruze razne glasine i o Bk i o Megatrendu i o Zecevicevom i o Privatnom pravnom, singidunu....npr Na BK idu burzuji, a na Megatrend i ostale ne, naravno nije tako, na svakom faxu ima likova iz svih slojeva drustva
Po mom misljenju trenutno u nasoj zemlji nije bitno sta si zavrsio vec kakvu vezu imas da bi dobio neki dobar posao tj da radis nesto u svojoj bransi za dobru platu
|
|
|
|
|
|
Ludica_S ~ Glowing heart ~
|
Datum registracije: 18 Nov 2005 Poruke: 1659 Mesto: Pod sjajem ruzicastih ( i zutih ) zvezda :-)
|
|
@Zoii nemas ti pojma... [-( Jedina razlika je sto za privatni fakultet treba izdvojiti vise novca...pa ko moze to sebi da priusti - nek' izvoli. Slazem se sa Belphegore da na privatnim fakultetima ima mnogo manje ( ili nimalo ) korupcije nego na drzavnim fakultetima i profesori su vise motivisani za rad. Dakle, nebitno je da li je u pitanju drzavni fakultet ili privatni, vazno je zagrejati stolicu i steci znanje. Bolje da imamo sto vise fakulteta, da se sto vise omladine obrazuje, da se sto vecem broju omladine pruzi sansa da ide napred...
|
_________________ Love isn't blind; it just only see what matters! |
|
|
|
|
colosos Upućeni član
|
Datum registracije: 04 Jul 2005 Poruke: 302 Mesto: Pozarevac
|
|
Razlika je shto na privatnim fakultetima polazesh ispite bez znanja, dakle na njima se omalovazava muka koju imaju studenti na drzavnim da bi polozili ispite. Na privatnim se nishta ili zanemarljivo malo uci, i tamo se ne ide zarad znanja, vec da se bez muke zavrshi fakultet, al uz malo vishe para.
Mislim ko bi inace placao privatne fakultete, a da ga josh obaraju na njima. Moj drug i njegov brat daju po roku 3-5 ispita, a ne otvore knjigu, na polaganju im profa, da bi ih pustio kaze, vi slabo ucite, ali razumete gradivo Da nije smeshno bilo bi zalosno.
|
_________________ "Nasloni svoje vreme na moje,
duže će večnost trajati kada smo zajedno." |
|
|
|
|
mrvkayu Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 54
Datum registracije: 20 Feb 2006 Poruke: 59 Mesto: Beograd
|
|
Svaki fakultet je tezak na svoj nacin, ja mislim da kod privatnih ima jos uvek nekih pogodnosti ili se studentima vise izlazi u susret ali bez ucenja nema polaganja ispita.
|
_________________ Vlada |
|
|
|
|
Belphegor Cute Blondie's devil
|
Godine: 39
Datum registracije: 22 Avg 2005 Poruke: 3385 Mesto: Beograd
|
|
colosos je napisao/la sledeće: | Razlika je shto na privatnim fakultetima polazesh ispite bez znanja, dakle na njima se omalovazava muka koju imaju studenti na drzavnim da bi polozili ispite. Na privatnim se nishta ili zanemarljivo malo uci, i tamo se ne ide zarad znanja, vec da se bez muke zavrshi fakultet, al uz malo vishe para.
Mislim ko bi inace placao privatne fakultete, a da ga josh obaraju na njima. Moj drug i njegov brat daju po roku 3-5 ispita, a ne otvore knjigu, na polaganju im profa, da bi ih pustio kaze, vi slabo ucite, ali razumete gradivo Da nije smeshno bilo bi zalosno. |
Pazi sad, ne možeš ni tamo bez znanja da polažeš ispite, mada je, priznajem, lakše ljudima na privatnim fakultetima da polože ispit nego onim na državnom, što sam čini mi se i napisao u prethodnom postu ali nije ni bitno.
Nego, da se vratim na temu. I ja sam na privatnom faksu pa mi se nešto ne dešava da mi profa kaže to što kaže tvojim drugovima
Što se tiče znanja. Pa ti ako hoćeš da učiš isto ćeš naučiti i na privatnom i na državnom, mada, na privatnom imaš više mogućnosti da proširiš svoje vidike dok na državnom toga nema.
A pitaš ko bi ih plaćao da obaraju? Pa plaćaju mnogi . Nije to kao što svi misle "E on/ona je na privatnom faksu pa kako da padne na ispitu". Ima i ovde padanja i to ne baš malo.
I poslednje, najvažnije. Predpostavljam da su ti tvoji drugovi na Megatrend-u jer koliko sam ja cuo, jedino tamo se svi ispiti polažu tako što je dovoljno da se pojaviš na ispitu i već si položio, a ako odradiš nešto onda ti je to dodatni plus. Ali pazi, ovo sam samo načuo od nekolicine njih koji tamo studiraju, što ne mora da znači da je tačno, pa otuda i moja pretpostavka
|
|
|
|
|
|
A ta cela prica da na privatnom niko ne pada i ostale price, to nije tacno. Ljudi pricaju svasta. Mnogo je ruzno npr ako ides na privatni fax i neko te pita sta studiras i ti kazes neki privatni i taj lik te gleda kao da si nistarija.
Po meni je totalno ok ako te nesto interesuje i time hoces da se bavis i neki fax ti to pruza, bez obzira da li je pirvatan ili ne. Ako cu zaista da naucim nesto pljunes parice i giljas.
Na kraju krajeva ti ucis za sebe nije bitno da li si na privatnom ili drzavnom. Ali opet ne mora da znaci da je laksi i bolji neki fax ako je privatan. I drzavni se placaju ako ne odes na budzet
|
|
|
|
|
|
|
|
www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Škola, fax, posao ~ -> Privatni Fakulteti |
Vreme je podešeno za GMT + 1 sat Strana 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 sledeća |
Strana 1 od 9 |
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|