:: |
Autor |
Poruka |
sanjica_021 *Doktorovo~slculence*
|
Godine: 46
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 13486 Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa
|
|
Dragomir Ćulafić ovogodišnji je dobitnik nagrade "Gordana Brajović" za najbolju knjigu za decu objavljenu između dva Festivala poezije i dečjeg stvaralaštva, kulturne manifestacije koja se tradicionalno održava u Aleksincu. Ćulafić je nagrađen za roman "Ringišpil u mojoj glavi", u izdanju "Narodne knjige".
Jednoglasnu odluku doneo je žiri kojim je predsedavao Pero Zubac, a u kojem su bili Slobodan Stanišić, Milivoje Jovanović, Jovan Kesar, Dragan Bogutović, Ivan Matijević i Marina Biorac, uz obrazloženje da je posredi roman o odrastanju, sa savremenom tematikom, koji, govoreći o mladima, opisuje doba prvih nemira. U najuži izbor ušle su knjige: "Srećni siromah" Tiodora Rosića, "Mojih šest ljubimaca" Vere Arsenović, "Priče sa reke" Pera Solara i "Kao prepariran" Jova Čulića. Žiri je prilikom odlučivanja posebno izdvojio knjigu "Krila vitezova", sa stihovima petorice pesnika (Ljubivoja Ršumovića, Dušana Trifunovića, Pere Zupca, Moše Odalovića i Nedeljka Popadića), ali je nije uvrstio u konkurenciju, jer su trojica od zastupljenih poeta već dobila nagradu.
Nagrada će laureatu biti uručena 6. maja, u okviru manifestacije "Dani poezije i dečjeg stvaralaštva - Gordana Brajović" u Aleksincu.
Prema ustaljenoj tradiciji, nagrađeni su i najbolji učenički radovi: u kategoriji od prvog do četvrtog razreda osnovne škole prvu nagradu dobio je Danijel Lazić iz Svrljiga, od petog do osmog razreda prvonagrađena je Ana Brajković iz Užica, a među srednjoškolcima je prvu nagradu odneo Vladan Lazić, takođe iz Svrljiga. Posebne pohvale žirija dobile su gimnazija "Ćirilo i Metodije" iz Dimitrovgrada i osnovna škola "Arčibald Rajs" iz Beograda, a podsticajne pohvale da nastave sa daljim poetskim stvaralaštvom primile su Nevena Stošić i Violeta Nikolajević, učenice pomenutih škola.
|
|
|
NK CELIK Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 04 Feb 2006 Poruke: 182 Mesto: Zenica
|
|
ja znam koja je meni dobra bila a to je cudnovate zgode i nezgode šegrta hlapića, samo sam tu napiso lektiru u osnovnoj. pa ko je nagodan nek je procita
|
_________________ Stanica puna, crveno-crna, Čelik se sprema na daleki put, pjesme se ore i baklje gore strusicemo stadion.! |
|
|
|
|
Mirel123 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 05 Feb 2006 Poruke: 219
|
|
ovako meni je bio najbolji pisac branko copic a sada je agatha cristie
|
|
|
|
|
|
foryou10 Iskusni član
|
Godine: 63
Datum registracije: 13 Jan 2006 Poruke: 903
|
|
Branko Copic,Ivana Brlic Mazuranic,Hromadzic,Bisera Alikadic itd.
|
_________________ Da sam ja neko,kako bi se zivjelo i kako bi se voljelo i kako bi sve dobro bilo. |
|
|
|
|
kt-831-as Iskusni član
|
Datum registracije: 21 Feb 2006 Poruke: 851
|
|
|
|
|
bane42 Upućeni član
|
Godine: 60
Datum registracije: 17 Okt 2005 Poruke: 474 Mesto: Gde nebo ljubi zemlju...
|
|
Magareće godine -Branko Ćopić
|
_________________ Bit će bolje jednog dana...
ako bog da...
Što me ne ubije to me ojača.... |
|
|
|
|
pokemon21 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 03 Okt 2005 Poruke: 208 Mesto: Podgorica,Crna Gora
|
|
|
|
|
sarajka-18 Upućeni član
|
Godine: 42
Datum registracije: 20 Feb 2006 Poruke: 252 Mesto: Sarajevo
|
|
|
|
|
M@RCHELLO MUSIC WIZZARD
|
Godine: 37
Datum registracije: 30 Dec 2005 Poruke: 3300 Mesto: Odzaci
|
|
Tom Sojer
|
|
|
anduril Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 17 Jun 2005 Poruke: 32 Mesto: zg
|
|
|
|
|
Zoii Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 01 Feb 2006 Poruke: 110 Mesto: Loznica
|
|
Glasam za Branka Copica. Niko ne pise lepse za decu od njega.
|
|
|
LAV_62 strašan lav
|
Datum registracije: 18 Nov 2004 Poruke: 3044
|
|
Slozio bih se sa nekima da je to "Mali princ".
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|