www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Hrvatska kuhinja
Strana 1, 2, 3  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~
::  
Autor Poruka
Jana-018
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma





Datum registracije: 18 Sep 2004
Poruke: 10641

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 15, 2004 6:32 pm    Naslov poruke: Hrvatska kuhinja Na vrh strane Na dno strane

"Plata Bepina" za dvije osobe


Sastojci:
1 glavica luka
0,2 kg (2 kom) telećih ražnjića
0,2 kg (2 kom) ramsteka
0,2 kg (2 kom.) kotleta (svmjskih)
0,2 kg (2 kom) biftek (juneća pisanica)
0,1 kg (2 kom) domaća kobasica
0,05 kg (2 kom) slanine
0,5 kg prženog krompira za prilog
sezonska salata
sezonsko voće.


Opis:
”Meso lipo ispeći na gradelama i poslužiti u svečanom ambijentu u prigodnim prilikama lipo složeno i servirano kao na priloženoj slici uz dobru botilju crnog Peljeskog vina.
Obitelj Majčica


 
Jana-018
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma





Datum registracije: 18 Sep 2004
Poruke: 10641

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 15, 2004 6:33 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Epigram Lovački rog


Sastojci:
Za 2 osobe:
0,2 kg junćeg bifteka
0,2 kg svinjskih kotleta
0,2 kg lungića
0,2 kg teleće pisanice
0,2 kg brašna
1 jaje
papar, sol
0,1 kg šampinjona
0,1 kg umaka od rajčica
0,2 kg luka
0,03 kg ajvara
0,04 kg sira grabancijaša
0,18 kg krumpir
0,24 kg raznog povrća
0,06 l ulja
0,18 kg voća


Opis:
Biftek, kotlete, lungiće i teleći biftek izvadimo iz paca, posolimo i dodamo začine. Ispečemo na roštilju na laganoj vatri tako da meso zadrži hranjive sastojke i da bude ukusno i mekano. Serviramo na oval zajedno s krumpirom, povrćem i šampinjonima. Dekoriramo voćem i serviramo.
 
Jana-018
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma





Datum registracije: 18 Sep 2004
Poruke: 10641

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 15, 2004 6:34 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Gulaš juha s krumpirima

Sastojci:
2 žlice ulja
40 g suhe slanine
2 glavice luka
300 g govedine (od buta)
500 g krumpira
sol, papar, mažuran
kumin, lovorov list
1 žlica konzervirane rajčice
1 dl crnog vina
1 režanj češnjaka


Opis:
Na ugrijanom ulju malo popržiti sitno nasjeckanu suhu slaninu i luk pa dodati na kocke izrezano meso. Posoliti i pirjati uz povremeno dolijevanje tople vode. Kad meso napola omekša, dodati kumin, mažuran i lovorov list, rajčicu, usitnjeni češnjak i kriške krumpira. dalje kuhati zajedno dok meso i krumpir ne omekšaju, a prije posluživanja dodati vino.
 
Jana-018
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma





Datum registracije: 18 Sep 2004
Poruke: 10641

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 15, 2004 6:34 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Gurmanska sablja


Sastojci:
Za 10 osoba:
1 kg beefsteaka
1 kg rumpsteaka bez kosti
1 kg teleće pisanice
1 kg svinjske pisanice
1 kg dimljene svinjske pisanice,
0,5 kg dimljene hamburške slanine
0,3 kg svježe paprike
0,5 kg, svježih rajčica
1,5 kg luka
10 obroka rižoto sa šampinjonima
0,2 l konjaka
0,12 kg soli
0,01 kg papra
10 obroka umaka od gljiva


Opis:
Od svake vrste mesa izreže se po 10 fileta i peče na žaru. Povrće režemo na široke ploške i također pečemo na žaru. Kad je meso pečeno nabadamo ga naizmjenično s povrćem na sablju i poslužujemo na podlozi od rižota sa šampinjonima. Prije serviranja gostima, prelije se ugrijanim konjakom i zapali. Posebno serviramo umak od gljiva.
 
Jana-018
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma





Datum registracije: 18 Sep 2004
Poruke: 10641

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 15, 2004 6:35 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Hladetina (predjelo),
Specijalitet hrvatske kuhinje


Sastojci:
Za 4 osobe:
4 svinjske nožice
4 svinjske kožice
komad svinjske glave
5 žlica octa
3 grančice peršina
1 korijen celera
1 mrkva
1 glavica luka
3 režnja češnjaka
3 lista lovora
10 zrna papra
2 jaja
1 kriška limuna


Opis:
Zakuhati vodu s octom. Kada prokuha , dodati svinjske nožice, kožice i komad glave. Octena voda treba biti oko 5 cm iznad mesa. Kuhati jedan sat, dodati peršin, narezani celer i mrkvu, luk u ljusci, češnjak, papar u zrnu, lovor i krišku limuna. Sve zajedno kuhati oko jedan sat dok meso ne omekša. Kada je skuhano, skinuti s vatre, uliti tri žlice hladne vode i pustiti da se juha razbistri. Izvaditi meso, narezati ga na komadiće i položiti ga u porculansku zdjelu. S juhe ukloniti masnoću, zatim je procijediti kroz krpu i preliti preko mesa. Rashladiti u hladnjaku. Između mesa se može staviti kriške kuhanih jaja i komadiće povrća.
 
Jana-018
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma





Datum registracije: 18 Sep 2004
Poruke: 10641

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 15, 2004 6:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kesteni s lukom i jabukama


Sastojci:
25 dg luka
4 dg maslaca ili margarina
50 dg kestena
1 dl pileće juhe
4-6 žlica bijelog vina
2 kisele jabuke
sol
svježe samljeveni papar
1 žličicu suhog mažurana


Opis:
Luk oljuštite, prepolovite i narežite na ploške pa ga ispijajte na maslacu. Dodajte kestene, nakratko ih propirjajte, ulijte juhu i vino pa kuhajte dalje 15 do 20 minuta. Oguljene jabuke narežite na četvrtine, potom na ploške, dodajte ih kestenima i kuhajte još 5 minuta. Posolite, popaprite i poslužite pečenom guskom.
 
Jana-018
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma





Datum registracije: 18 Sep 2004
Poruke: 10641

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 15, 2004 6:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Vampir gulaš


Sastojci:
750 g svinjetine
100 g masti
150 g luka
20 g češnjaka
20 g pelata od rajčice
10 g brašna
2 dl svinjske krvi
2 lista lovora
lišće peršina
sol, papar


Opis:
Usitnjeni luk popržiti na masti. Dodati meso narezano na kockice. Dodati usitnjeni češnjak, peršin, lovor, sol i papar. Kada meso porumeni, dodati brašno i pelate od rajčice. Podliti s toliko vode ili juhe da meso bude prekriveno. Pirjati na niskoj temperaturi dok meso ne omekša i povremeno prema potrebi podlijevati. Kada meso omekša, nastali umak odliti u posudu s krvi, dobro promiješati i preliti preko mesa. Prokuhati još 5 minuta.
 
Jana-018
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma





Datum registracije: 18 Sep 2004
Poruke: 10641

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 15, 2004 6:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tikvice s puretinom i maslinama

Sastojci:
Za 4 osobe:
60 dg purećih prsa
1 kg tikvica
5 zelenih maslina
5 crnih maslina
50 dg rajčica
0,5 dl maslinova ulja
0,5 dl ulja
1 vezica peršina
1 dl suhog bijelog vina
10 dg ribanog parmezana
sol i papar


Opis:
Pureća prsa narezati na odreske i popržiti s obje strane na ulju da porumene. Dodati oguljenu i na kockice narezanu rajčicu, posoliti, popapriti i pirjati dok umak ne ukuha na polovicu. Tikvice oguliti, narezati na kockice i dodati mesu. Dodati prepolovljene masline. Preliti vinom i pirjati dok tikvice ne omekšaju. Posipati ribanim sirom i poslužiti
 
Jana-018
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma





Datum registracije: 18 Sep 2004
Poruke: 10641

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 15, 2004 6:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Teletina na pekarski način
Sastojci:
Za 5 osoba:
1 kg teleće lopatice bez kosti
0,2 kg luka
0,2 kg svježe rajčice
0,2 kg svježe paprike
sol i vegeta
0,2 l ulja


Opis:
Meso začinimo sa soli i Vegetom. Luk, rajčicu i papriku narežemo na kolutiće. Polijemo uljem i s malo vode stavimo u posudu. Poklopimo i pečemo na temperaturi od 200C oko 1 h. Poslužujemo toplo. Od priloga nudimo na ploške pečen krumpir ili prilog po želji gosta (heljdina kaša, kroketi, povrće franc).
 
Jana-018
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma





Datum registracije: 18 Sep 2004
Poruke: 10641

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 15, 2004 6:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Teletina ispod peke


Sastojci:
Za 10 osoba:
3,5 kg teletine s kostima ili 2,5 kg teletine bez kostiju
0,3 kg masnoće
0,05 kg soli
0.05 kg vegete
0,003 kg mljevene paprike
2 kg krumpira
0,6 kg svježe rajčice - paprike - patliđana


Opis:
Krumpir narezati na pole i staviti u okruglu tepsiju. Začiniti s malo vegete, crvene paprike i dodati svježe povrće. Sve zajedno pomiješati i gore posložiti meso, koje smo prethodno posolili, te staviti peći.
Vatru založiti i pustiti da se sva razgori, razgrnuti ugljen. Staviti podmetač, te na njega tepsiju s teletinom i poklopiti sačom. Zagrnuti sa žarom i pustit da se peče oko dva do dva i po sata.
 
Jana-018
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma





Datum registracije: 18 Sep 2004
Poruke: 10641

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 15, 2004 6:41 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Rezanci s gljivama

Sastojci:
Za 5 osoba:
0,5 kg domaćih rezanaca
0,4 kg vrganja ili šampinjona
0,5 kg kravljeg sira
češnjak, luk
papar, vegeta
origano po želji
slatko vrhnje


Opis:
Na ulje staviti sitno sjeckani luk, dodati goranske vrganje i pirjati dok ne omekšaju. Dodati sitno sjeckani češnjak i zaliti bijelim vinom, posoliti i popapriti te dodati origana i žlicu vegete. Skuhane domaće rezance staviti u drugu posudu da se flanbiraju na maslacu, dodati svježi kravlji sir i zaliti slatkim vrhnjem u koje je zamućen jedan žumanjak. Nakon toga lazanje prebaciti u posudu s gljivama i sve zajedno promiješati i na kraju dekorirati peršinom.
 
Jana-018
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma





Datum registracije: 18 Sep 2004
Poruke: 10641

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 15, 2004 6:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Punjeni medaljoni na način "El Toro' (glavno jelo),


Sastojci:
teleći file
šunka
sir (edamer)
margarin
sol, papar, vegeta
luk, češnjak, peršin
senf
pire od rajčica
hren
malo brašna
kapari
bosiljak
temeljac ili goveđa juha
crno vino
vrhnje za kuhanje
riža
krumpir
povrće
voće za dekoraciju


Opis:
Teleći file isiječemo na dva dijela, dobro ga potučemo i napunimo nadjevom, koji se priprema tako da se sir i šunka isijeku na male kockice kojima se doda margarin i to se sve skupa sjedini u jednu masu. Kad napunimo medaljone posolimo, prema potrebi popaprimo i pečemo na roštilju. Kada se dobro zapeku stavljamo ih u umak koji smo prethodno pripremili, dobro ih prokuhamo i serviramo na tanjur sa prilozima i dekoracijom.
Pripremanje umaka:
Na margarinu popržimo luk isječen na kockice. Kada je luk pri kraju dodamo sitno sjeckanu vezicu peršina i malo češnjaka. Dodamo senf, pire od rajčice, malo hrena, malo brašna, pirjamo i zalijemo crnim vinom. Kad vino provre, dodamo isječene šampinjone, zalijemo temeljcem ili goveđom juhom, dodamo sol, papar, vegetu, malo kapara i prstohvat bosiljka. Na kraju dodamo malo vrhnja. Pustimo da se umak zgusne i u njega stavljamo dobro ispečene medaljone.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~ -> Hrvatska kuhinja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2, 3  sledeća
Strana 1 od 3

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon