:: |
Autor |
Poruka |
BabyG Banovan! Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 20 Jun 2005 Poruke: 4980 Mesto: ...caught in the heart of an angel...
|
|
Mnogi od nas imaju kucne ljubimce. Neki su primorani ih drzati u kuci, neki imaju priliku ih drzati u svom dvoristu.
Dali biste držali svog kućnog ljubimca u kući ili van kuće?
Ja osobno, imam psića kojeg držim van kuće. On ima svoju malu kućicu. I vani moze da radi sve. Nemam živaca čistiti za njim, i paziti jeli mi šta razbija po kući. On ima svoje mjesto van kuće i sumnjam da bi ikad držala ljubimca u kući.
|
_________________ ~*Ode noć, još uvijek imam istu moć da do tebe mogu doć, samo pružim dlan od morske vode slan zlatnim prahom začaran, da uđe tiho u tvoj san i nježno te budi kao kad te ljubi...*~
|
|
|
|
|
kapljica ULT_RAS-ov Anđelak
|
Godine: 41
Datum registracije: 17 Avg 2005 Poruke: 1985 Mesto: Beograd
|
|
Pas koji je u dvoristu, za mene je kao komsijski, a ne moj!
U tom slucaju, vidjala bih ga 2 puta dnevno kad treba da mu dam da jede i pije (pogotovo zimi, kad nemam obicaj da se po hladnoci setam po dvoristu ili da sedim napolju). Ja zivim u kuci, dakle mogu da biram da li cu ga pustiti u dvoriste ili unutra. I naravno da biram unutra, pored sebe.
Pas, kao i covek, zeli paznju i drustvo. To napolju sam nema. Zato mislim da svako ko uzima kucnog ljubimca treba da prihvati potpunu odgovornost za njega, koja ukljucuje i posvecivanje paznje i odredjenog vremena sa njim. Ne da se igra sa njim samo kad se nama to hoce, jer psi nisu igracke, vec kad i njemu nedostajemo i trebamo. Poznato je da se recimo psi plase kada grmi. Moj odmah dotrci do mene i ne odvaja se sve dok ne prodje. Na taj nacin se verovatno oseca sigurnim. Dok kad bi bio napolju, mogu samo da zamislim kako bi mu bilo, samom i uplasenom. Ne zelim na taj nacin da mucim svoje kuce. Ja u njemu vidim prijatelja, a ne zivotinju. Prijatelja koji tako malo trazi, a zauzvrat poklanja svoju dozivotnu vernost i ljubav. Pa on nema nikog drugog do vas! Za njega vi ste ceo svet, pa zasto mu uskratiti to malo srece da bude pored vas...
|
Al' sto si mene - to ne mogu! |
|
|
|
|
Ganga014 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 21 Nov 2005 Poruke: 38
|
|
Kako neki mogu da drze psa u stanu? Ajde u kuci i nekako ali... Strasno. Ja cu komsijinog jednom dunuti niz stepenice...
|
|
|
|
|
|
dejoni Odomaćeni član
|
Godine: 48
Datum registracije: 18 Nov 2005 Poruke: 1376 Mesto: Nis
|
|
Bolje je psa drzati u dvoristu.U stanu to nije zahvalno,zbog dlaka,prljavstine,posebno kad imate decu u kuci.Dakle-van stana.
|
|
|
|
|
|
shanjer Odomaćeni član
|
Datum registracije: 15 Okt 2005 Poruke: 1111 Mesto: NOVI SAD
|
|
Ja imam patuljastog kunica kao ljubimca i drzim ga na terasi
Odlican je i za stan i za kucu , neprlja puno , miran je , voli se igrati itd
|
_________________ ...S...H...A...N...j...E...R
Žena je kao imenica a ljubavnica zamenica |
|
|
|
|
Tuzna_dusa Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 20 Nov 2005 Poruke: 34
|
|
Nikada ne bi mogla da drzim psa napolju. Ok, je preko dana da se izigra, ali nocu, ne nikako. Nekako mi je zao.
Meni nikada nije bio problem da ga izvedem napolje, verovatno zato sto sam prihvatila tu obavezu na sebe, a i nije mi neka obaveza, vise mi predstavlja zadovoljstvo, da ga izvedem, da ga ocesljam, da se igram sa njim...
|
_________________ Mogu da ne vidim, mogu da ne cujem i luda da se napravim, mogu da oprostim ne i da zaboravim ... |
|
|
|
|
PiNkLaDy Miss Smart
|
Godine: 39
Datum registracije: 14 Maj 2005 Poruke: 14060 Mesto: Beograd/USA
|
|
ja imam macku i drzim je u stanu...ne stvara mi previse obaveza a dobro je drustvo...naravno,ne ulazi mi u spavacu sobu i kuhinju,ali po ostalim prostorijama se seta...ne lomi mi po kuci,voli da se mazi,a u stanu mi je ako da je nemam...
|
_________________ Nocu kada spavas
sanjivo te gledam
I gusim slatku ceznju
koja me nosi
I dok mazim te ja mislim
zar je moralo ovako
Menjas se i boli me
al' trpim jer volim te... |
|
|
|
|
kapljica ULT_RAS-ov Anđelak
|
Godine: 41
Datum registracije: 17 Avg 2005 Poruke: 1985 Mesto: Beograd
|
|
Vidim da je vecina vas za kuce VAN stana, dok ste moje misljenje o tome videli gore! Smetaju vam sto se oni linjaju i sto nisu cistunci kao mi. A volela bih da sada meni na jedno pitanje odgovorite, cemu po vama pas sluzi? Kao igracka? Kao ukras u basti? Zasto ste tog psa uzimali ako cete ga odvojiti od sebe? Koju ulogu on igra u vasem zivotu?
|
Al' sto si mene - to ne mogu! |
|
|
|
|
thorn Odomaćeni član
|
Datum registracije: 30 Jul 2005 Poruke: 1031
|
|
ja imam psa i drzim ga u kuci.....nikada ne bih mogla drzati moje mezimce napolju.....treniran je i veoma cist.....napolju ima svoj "dog run" koji je ogradjen i samo tamo vrsi nuzdu.....ja cesto kazem da je on moje "trece usvojeno dete"......svi ga u kuci obozavamo i razmazen je ali i pametan do daske......
|
_________________ originalan pisac nije onaj koga niko ne kopira.....vec onaj koga niko ne moze kopirati......
diplomata je onaj ko cetiri puta meri pre nego sto nista ne kaze........ |
|
|
|
|
Makro Sudbina Pravi Greske
|
Datum registracije: 01 Jul 2005 Poruke: 2090 Mesto: P!zd!land
|
|
Ja moje ljubimce drzim u kuci (ribice) , ajde bre kakvi napolju, da se ptice vezbaju na mom akvarijumu, idi begaj
Psa ili macku ne bih drzao u kuci, za mene to nije higijenski, narocito ako se mala deca motaju tu.
Zena je htela da uzmemo malog psa, ali morao sam je ubediti da nekupujemo, posto smo u stanu, i da nam kuce visi na terasi i da se dosadjuje dok mi nismo vise od pola dana kuci, stvarno se ne isplati ni imati.
Pa ako psa ne drzim u kuci to ne mora da znaci da nije deo mene. Jednoga dana kada uzmemo psa bice zbog nas i (dece). Dok se uci svemu i svacemu nama ce biti zabavno.
Sve u svemu to ce biti jos jedno prijateljstvo, ipak je pas covekov najbolji prijatelj
|
_________________ Na pesku smo se videli, još ni gaće nismo imali.
Upi’kila si se na dodir moj, od tog trenutka ja sam samo tvoj!
|
|
maucetung Prijatelj foruma
|
Godine: 44
Datum registracije: 04 Dec 2005 Poruke: 4360 Mesto: Sremski Karlovci
|
|
Meni je svejedno gde je ljubimac,vise volim da je u kuci i da ima prostora za istrcavanje.
sto se tice stana tu je tesno za njega.
imam macku koja je u stanu i vidim po njemu da bi voleo da trci,penje po drvecu. . .
bitno je da ljubimac ima normalne uslove za zivot.
a sto se tice onih sto im zivotinje smetaju ti ne postuju ni ljude i zelim da i njih doceka isra sudbina kao pse luutalice! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
a sto se tice stana ili kuce (za drzanje zivotinja)svako nek odluci kako je njemu i toj zivotinjici bolje,prakticnije,lepse. . . . . .
Edit by Belphegore
Sve to može malim slovima
|
|
|
|
|
|
CVELE KG Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 49
Datum registracije: 27 Dec 2005 Poruke: 2 Mesto: Kragujevac
|
|
Ja imam Kokera koga drzim u stanu i neki put mi se cini da je za njega mucenje to sto nema dovoljno prostora za trcanje,valjanje....Zato mislim da je kuca idealna za ljubimce jer ima vise prostora.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|