:: |
Autor |
Poruka |
kapljica ULT_RAS-ov Anđelak
|
Godine: 41
Datum registracije: 17 Avg 2005 Poruke: 1985 Mesto: Beograd
|
|
Imam psa, Irskog setera, koga obozavam! On sad ima 14 godina i neverovatno je kako se i dalje ponasa kao da ima 3-4. Zivahan je, veseo, uvek bi da se igra, mazi, ceska i niko nikad ne bi rekao da je toliko star da mu njuskica nije osedela. Dakle, on je tu od kad znam za sebe, od moje osme godine! Uvek pored mene, svako vece za tih 14 godina spavao je iskljucivo pored mog kreveta, kako se u toku dana setam iz sobe u sobu - on obavezno zamnom ide, pa mu verovatno nekad i nije jasno sto se vec jednom ne skrasim negde. Kad nisam kuci pa se vratim, koja je to sreca, trci oko mene, mase repom, ma ne vredi to opisivati. Kad sam tuzna, srecna, uvek je on bio tu i gledao me njegovim tamnim okicama i slusao sta mu pricam, kao da sve do poslednje reci razume. Ma ne znam sta drugo da kazem osim da ga neizmerno volim!
Medjutim, jutros se desilo nesto grozno. Ujeo je moju mamu! Kako je spavao, legao je bas kod vrata pa ona nisu mogla da se otvore. I ona ga je uhvatila za ogrlicu (i verovatno isprepadala kako ga je probudila) i on je nju tako zgrabio za ruku. I ugriz nije nimalo naivan
Sada se u kuci vodi rasprava da li da ga odvedu da se uspava. Ali generalno ceka se moja odluka, jer je on moj pas. Ja ne znam sta da radim. Ne mogu da bice koje je uz mene toliko dugo, koje mi se toliko raduje, koje u meni vidi zastitu, koje je toliko proslo uz mene i kome sam mnogo zahvalna za svu ljubav koju mi je pruzao da osudim na tako nesto. A opet svi oko mene pricaju kako on to moze da ponovi kada se najmanje ocekujemo.
Ja gresivnog ne mogu da ga zamislim, on je uvek bio drazeljubivo kuce, prijateljski nastrojeno, svima se radovao...Zauzvrat je trazio samo paznju i ljubav i nista drugo, sto je od mene uvek maximalno imao.
I od jutros je ispod stola. Nije se pomerio. Zna da je pogresio. I sakrio se. Samo gleda svojim okicama levo desno kako ko prolazi, ali ni glavu da pomeri.
Da li je nekad neko bio u takvoj situaciji ili slicnoj? I svi vi koji imate psa i znate kolika ljubav izmedju gazde i njega moze da se rodi, da li biste imali srca da mu ucinite nesto takvo kao sto je uspavljivanje?
|
Al' sto si mene - to ne mogu! |
|
|
|
|
zilika Banovan! Veštica sa bičem
|
Godine: 40
Datum registracije: 10 Nov 2004 Poruke: 19331 Mesto: na brdovitom balkanu,izmedju istoka i zapada,tamo gdje narod voli da puca i jedan drugog da napada..
|
|
ja ne bi mogla da odobrim uspavljivanje
previse sam osjetljiva na zivotinje
pa rasplakala si me blesooo
|
_________________ :macka: mos me pljuvat,slobodno pljuj...al pred mnom imas tremu,ja sam broj jedan za tebe pi*** ovdje u svemu |
|
|
|
|
Tuzna_dusa Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 20 Nov 2005 Poruke: 34
|
|
Ne bi mogla ni ja da ga uspavam, posto i ja imam psa, ne, ne, nikako.
|
_________________ Mogu da ne vidim, mogu da ne cujem i luda da se napravim, mogu da oprostim ne i da zaboravim ... |
|
|
|
|
ksantipa Odomaćeni član
|
Datum registracije: 24 Jul 2005 Poruke: 1228
|
|
Raspolazem sa malo podataka o psima ali od ono sto sigurno znam je da i psi sanjaju i one imaju lepe i ruzne snove. Mozda se tvoja mama nasla na pogresno vreme i pogresno mesto, ali da bi bio mir u kuci preporucila bih ti da ga najprije odvedes veterinaru da nedaj boze ima pasje ludilo i ako ga ima postoji vakcina o tome, a moguce je da je i star pa da mu se razum pomutio. Nisam za uspavanje psa najprije bi probala veterinaru pa onda ako nema drugog resenja nazalost moraces ga uspavati. takav je zivot okrutan ponekad kapljice moras se pomiriti sa time.
|
_________________ *^*^* Neveruj onome ko ti sa osmehom na licu kaze "volim te", vec onom ko te sa suzama u ocima pita "volis li me? "*^*^* |
|
|
|
|
kapljica ULT_RAS-ov Anđelak
|
Godine: 41
Datum registracije: 17 Avg 2005 Poruke: 1985 Mesto: Beograd
|
|
Odvela sam ga kod veterinara. Besnilo nema. Cak mi je rekao covek nesto cudno, da obratim paznju da li se plasi vode. Nije mi to najjasnije, ali hvala Bogu, moj pas se ponasa normalno u kontaktu sa vodom.
Sva sreca pa sam tu pricu koju ti sad kazes ksantipa upravo ja prepricavala sve vreme, i uspela malo da smirim ukucane i udaljim ih od te sulude ideje.
|
Al' sto si mene - to ne mogu! |
|
|
|
|
ksantipa Odomaćeni član
|
Datum registracije: 24 Jul 2005 Poruke: 1228
|
|
Bas mi je drago sto si umirila roditelje, nadam se da ce sve ispasti na dobro. A ono sto kazes sa vodom, mislim da veterinar zeli videti dali je pas izgubio razum jer su godine u pitanju. Ali posto kazes da nemas problema onda je ipak moguce da je bio samo njegov san
|
_________________ *^*^* Neveruj onome ko ti sa osmehom na licu kaze "volim te", vec onom ko te sa suzama u ocima pita "volis li me? "*^*^* |
|
|
|
|
zeenmc Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 30
Datum registracije: 28 Mar 2005 Poruke: 186 Mesto: Beograd
|
|
@ULT_RAS-ov anđelak sta si odlucila,moj licno misljenje,da na uspavljivanje netreba ni misliti,ipak je to 14 godina,taj pas je clan vase porodice,zar ne,tvoja mama sigurno zna da kuce moze da ujede i te kako ,a ako je on jos i spavao pa nije trebala ni u ludilu da ga naglo budi
bez uspavljivanja! ! ! ! !
Edit by Belphegore
Sve je to moglo i malim slovima
|
|
|
|
|
|
Ela85 Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 29 Okt 2005 Poruke: 439 Mesto: Beograd
|
|
Ja imam psa..zlatnog retrivera...zalajala je svega 10-tak puta u zivotu i to iskljucivo kada je u teranju, kada je muzjaci nerviraju..
Jednom prilikom, u igri, ujela je moga brata. On je kriv, da se razumemo! Igra je bila, on joj dune u njusku, ona skoci, sto je i normalna reakcija, a on se sakrije rukama. nije na vreme stavio ruke i ujela ga je za nos!Krv je sikljala, vodili sm oga na urgentni, sili su mu nos ma svasta je bilo. Covek koji ga je pregledao je hteo da je odvedemo u karantin na 10 dana da se vidi da li ima besnilo. Naravno, posto je to moj pas, ja to nisam dozvolila! Ona je svo vreme, dok se moj brat nije pojavio, lezala ispod stola, a sapama je prekrila njusku! Znala je sta je uradila!
Nikada se visee , nesto slicno nije ponovilo! Tako da je to prosto bila njegova reakcija, nije kriv! Ne treba ga uspavljivati! Iinace sam protiv toga...
|
_________________ Ne dozvoli da pogresni ljudi usetaju u tvoj zivot, pomute bistinu tvojih ociju, nateraju da volis sto oni vole i da zaboravis ono sto oni ne znaju... |
|
|
|
|
Marina_22 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 28 Nov 2005 Poruke: 34 Mesto: SPLIT
|
|
Ja takoder sam protiv uspavljivanja,umiri ukucane tako sto im reci da kao sto pas ne voli da ga se dira dok jede tako ne voli ni kad spava. ubuduce neka ga dozove!!!!
|
_________________ MaRiNa |
|
|
|
|
Kosily Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 06 Dec 2005 Poruke: 3
|
|
Neverovatno da ste uopste pomislili da uspavate psa koji je sa vama tolike godine i uvek je bio miroljubiv
Dobro napravio je sr**je,ali sta sad,svi mi ponekad pogresimo,ali nas ne uspavaju zbog toga
|
|
|
|
|
|
RedStarGirl Upućeni član
|
Datum registracije: 08 Dec 2005 Poruke: 307
|
|
Mislim da uspavljivanje, pogotovo u tvom slučaju, nije rešenje
Imam drugaricu koja je svog dugogodišnjeg ljubimca uspavala zbog veoma teške bolesti. To je uradila pre par godina i još uvek ne može sebi da oprosti.
USPAVLJIVANJE - NIKAKO
|
|
|
|
|
|
Makro Sudbina Pravi Greske
|
Datum registracije: 01 Jul 2005 Poruke: 2090 Mesto: P!zd!land
|
|
Ma daj psu jos jednu sansu. On se sigurno prepao i iz straha je ujeo tvoju majku za ruku.
Nemoj ga uspavljivati! Molim te!
|
_________________ Na pesku smo se videli, još ni gaće nismo imali.
Upi’kila si se na dodir moj, od tog trenutka ja sam samo tvoj!
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|