:: |
Autor |
Poruka |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
DA BUDUĆE MAME OSTANU LEPE
Strije se mogu izbeći
Kod više od sedamdeset odsto žena u trudnoći se javljaju strije, ali uz redovnu masažu, vežbe i odgovarajuću negu može se sprečiti nastanak ovih neestetskih belih pruga na koži
U trudnoći se obim trbuha širi za oko 50 do 60 santimetara. Za kožu je to veliko opterećenje: elastična i kolagena vlakna moraju mnogo da se istegnu, a kod žena čije je vezivno tkivo slabo dolazi čak i do njihovog prskanja. Ružičasto-plavičaste pruge, doduše, vremenom izblede, ali ostaju beličasti ožiljci. Redovna masaža i nega su, naravno, najbolji način da se pojava strija spreči.
Kožu treba čak dva puta dnevno masirati a kao najdelotvornija masaža pokazalo se takozvano štipkanje, čime treba početi već od 18. nedelje trudnoće i redovno nastaviti sve do porođaja: tokom mazanja kremom za negu kožu treba hvatati između palca i kažiprsta, povući je nagore, pa spustiti. Vremenom se postepeno prelazi na masažu štipkanjem i gnječenjem: koža se podigne palcem i kažiprstom, između prstiju se blago gnječi pa se pusti. Dodatno, vrlo delotvorno dejstvo ima masaža blagim kružnim pokretima mekanom četkom ili lufa rukavicom, a polazi se od kukova preko zadnjice i završava na stomaku.
I vodenom masažom se jača koža. ali, umesto hladnom i vrućom vodom, u trudnoći telo treba masirati mlakom i toplom vodom, tako što se preko tela odozdo nagore prvo prelazi mlazom tople, pa mlake vode. Posle tuširanja, naravno, celo telo i posebno stomak (uz masažu) treba namazati kremom ili uljem za negu.
Najzad, redovnim vežbanjem ne samo da se jačaju mišići i olakšava porođaj, već se održava i elastičnost kože. Evo i jedne korisne vežbe: ležeći na leđima noge saviti u kolenima i stopala malo okrenuti na spoljnu stranu osloniti o pod, a ruke opružiti niz telo. Sada snažno zategnuti mišiće zadnjice, podići je desetak santimetara iznad poda odupirući se pri tom rukama, i karlicu u vodoravnom položaju pomeriti u levu stranu i vratiti se u početni položaj. To isto uraditi pomeranjem karlice u desnu stranu, i sve nekoliko puta lagano ponoviti.
|
|
|
cp6ujanka Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Mar 2005 Poruke: 123
|
|
Da li iko zna sta je dobro za uklanjanje vec postojecih strija??
|
_________________ Srpkinja je mene majka rodila,sve da volim ona me ucila..sa verom u Boga majka radjala, pa mi dusa kao nebo velika.... |
|
|
|
|
sanjica_021 *Doktorovo~slculence*
|
Godine: 46
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 13486 Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa
|
|
Koliko je meni poznato strije se laserski mogu ukloniti,iskreno nisam srela jos nekoga ko je probao,ali sam cula za to,ne znam koliko je tacno!? Takodje sam cula za neke kreme,koje neuklanjaju strije u potpunosti ,ali popunjavaju te brazde na kozi i ublazuju njihovu upadljivost...
|
|
|
|
|
|
Znam za to lasersko uklanjanje..ali ipak je to mnogo za moj (prazni) novcanik hehe...a znam da ima i kremica $50 (ne znam koliko je to evra...) i da je najbolja(moracu za to da skupim love) a sad se ta ista krema koristi za otklanjanje bora i najbolja je krema na trzistu! (kazu botox u tubi)
Zamislite..ista stvar protiv strija i protiv bora!! ( ma moze se videti slicnost..i tamo i ovamo treba popraviti osteceno tkivo )
|
_________________ Srpkinja je mene majka rodila,sve da volim ona me ucila..sa verom u Boga majka radjala, pa mi dusa kao nebo velika.... |
|
|
|
|
|
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 13486 Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa
|
|
Ako probas tu kremu javi rezultate i javi ime kremice da probam i ja
|
|
|
|
|
|
Vazi se!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
A....tebi treba protiv strija ili protiv bora?
|
|
|
|
|
|
|
|
hihi pa sa 26 mi netreba jos protiv bora
|
|
|
|
|
|
he he he..upssssssss izvini,nisam ni obracala paznju na godine...bas sam trapava
a zar strije nisu napast ziva??
|
|
|
|
|
tzinky Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 45
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 12 Mesto: novi sad
|
|
Jel neko vec koristio neke od krema za strije? Dajte imena i pisite jel deluju.
|
|
|
|
|
|
andjelak Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 26 Mar 2005 Poruke: 11
|
|
A ja sam cula da ni laserski ne mogu da se uklone!!??
Srbijanka, da li imas neku informaciju da li se kod nas to radi, gde, koja je cena...
|
|
|
|
|
|
andjelak Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 26 Mar 2005 Poruke: 11
|
|
Moram da ispravim prethodni post, kod nas mislim na SCG
I slazem se u potpunosti da su strije prava napast, nocna mora....
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|