:: |
Autor |
Poruka |
Azazelo Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 30 Sep 2005 Poruke: 75
|
|
Pozdrav svima,
Neznam dali ima nekog ko se bavio ovom platformom za programiranje?
Ono shto sam zeleo da pitam ovom temom dali treba pocinjati uciti Visual Basic
ili C#(csharp)?
I dali neko ima slucajno ceo program na disku(cd-dvd)
Microsoft Visual Studio 2005 (enterprize ili profesional) da mi poshalje ?
***(moze i na e-mail)***
Pa ako je ovakva tema vec otvorena,ja se izvinjavam ali stvarno sam morao da pitam....
Hvala
|
|
|
|
|
|
Zoran_Karavla ~ Beli mišOv ~
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Avg 2002 Poruke: 661 Mesto: NS
|
|
Ako bas imas zelju da naucis neki programski jezik, preporucujem C/C++ ... a ako hoces ono samo kao malo da se zezas, onda VB/C# ...
Probelm kod ovih jezika je to sto im treba sto sranja (tipa MS .Net framework) da bi radili, tako da ne mozes da napravis neki malo programcic i da on radi na svim verzijama Windows-a, bez dodatnih biblioteka i framework-a...
|
|
|
|
|
|
Hvala ti na ovome,ali
zar WinXP SP2 nema u sebi framework, i zar to nije buducnost programiranja ....(prema tvrdnjama microsoft-a).... "Sve buduce verzije windows operativnih systema imace kao sastavni deo .NET framework.....bla bla".... "i programerima nece biti potrebno da uz svoje aplikacije dostaljaju "framework distribucioni paket" jer ce ga operativni sistemi vec imati"....
Tako su oni neshto rekli pa zato me interesuje kolike su shanse da ce se stvarno dogoditi,
i da ce kod moci da bude tezak ....kao u nekim drugim jezicima "od 75 kb pa nadalje.."
I citao sam "Mislite u C++" , i "VB.NET Biblija" i primetio sam da mi je mnogo lakshe da bilo
shta razumem i napavim u VB.net nego u C++...mislim na primere.....
Dali se ti bavish programiranjem @Zoran_Karavla..?
I dali neko ima na (cd-dvd)ROM-u VIsual Studio .Net 2003 da mi poshalje???
Hvala
|
|
|
|
|
|
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
|
Godine: 42
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310
|
|
Please, treba mi informacija: da li se Visual Basic 6.0 Professional moze natji na netu 4 free download & gde? Unapred thanx,
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
|
|
|
|
Prvo da razjasnimo nesto: Piraterija je zabranjena. Ako neko ima ono sto vama treba moze jedino da vas kontaktira putem privatnih poruka ili vaseg mail-a, razmena linkova do piratskih softvera na ovom sajtu je strogo zabranjena!
@Azazelo
Pa sad te MS-ove tvrdnje ja necu da komentarisem, to sam proceni dal ce to bas tako lako sve ici i raditi... a sto se tice VB-a i C++ , naravno da je VB laksi ... basic je basic... ali je C mocniji, pruza vece mogucnosti... s tim naravno i tezi...
Inace, da, bavim se (doduse manje nego sto sam pre) programiranjem. Od kako sam poceo, koristio sam VB... pokusao sam kasnije da predjem na neki drugi jezik (Delphi, C++ / .NET) Ali mi nije uspelo ... koristim VB6 jos uvek, i ne planiram da prelazim na .Net jer mi nije bas ostavio neki utisak... spor je, mnogo je drugacije koncipiran i bukvalno moras od pocetka da ga ucis bez obzira sto si znao VB6 ... i ne znam da li program radjenom u VB.net radi bez framework-a na SP2, ali znam da na SP1 i obicnom XP-u ne radi. Eto toliko o tome...
|
|
|
|
|
|
@Zoran_Karavla
Neznam koli ko si upucen trenutno u .NET platformu,ali VB.net je Kompletno nov jezik koji je objektno orjentisan,i veoma mocan kao i sam c ali zadrzao je osnovu vb jednostavnosti koda
a prelazak sa vb na .net i nije tako tezak samo je par kljucnih reci izbaceno i mozda ima 20 novih koje su "Multi Jezicke".Evo trenuno se odrzava neko takmcenje za progamiranje u Visual Studiu za LINUX
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ma nemam vise ambicija da ucim nista novo sto se tice programiranja, sto znam-znam, a i to retko koristim
|
|
|
|
|
|
Citat: | ....nemam vise ambicija da ucim nista novo...
Godine: 19 |
Ali dobro.....
Nego dali na ovom forumu postoji josh koji korisnik koji se bavi programiranjen?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kao sto rekoh, ne interesuje me vise toliko programiranje... bolje mi ide web dizajn...
|
|
|
Vaxter Dobro upućeni član
|
Godine: 40
Datum registracije: 27 Sep 2004 Poruke: 605 Mesto: Šimanovci
|
|
Ima, ali mu nestaju postovi...
|
_________________ I'm gonna make him an offer he can't refuse |
|
|
|
|
himzo Banovan! Odomaćeni član
|
Godine: 42
Datum registracije: 24 Okt 2005 Poruke: 1390 Mesto: Vojvoda Stepa
|
|
[quote="Azazelo"] Citat: | Nego dali na ovom forumu postoji josh koji korisnik koji se bavi programiranjen? |
Ja se bavim programiranjem od svoje 9,10-te godine. Sto se tice tvojih pitanja mislim da je VB mnogo laksi za ucenje. Ne slazem se sa misljenjem da postoje ozbiljni i prog. jezici za zezanje. Svaki programski jezik je maksimalno ozbiljan i predstavlja mocan alat ako znas pravilno da ga upotrebis.
Iskreno, ne znam koliko si iskustva do sada imao sa programiranjem. Ali ako zelis zaista nesto da naucis preporucujem ti Delphi (ver.7 je najbolja za ucenje). Ako nemas iskustva na nekom drugom programskom jeziku onda C zaobidji u sirokom luku. Jako je tesko kao novajlija u programiranju uciti C (ili neki C klon), kod je dosta nepregledan i tesko se otklanjaju greske. Moram priznati da delphijev debuger mnogo bolje radi a kompajleri su briblizno isti.
Nikada nemoj da poverujes da je C bolji od Delphija. Mozda je i losiji a u najgoru ruku su podjednaki... Ovo ti govorim iz ugla programera koji ima iskustva na mnogo razlicitih programskih jezika...
Pozdrav!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
@himzo
Hvala na savetu.....
U medjuvremenu sam poceo da izuzetno dobro napredujem u Microsoft Visual Basic . net Platformi i ide mi lepo.......
Pa mozda malo kasnije predjem na C ....... ili Delphi ....... Zato shto je snaga .NETFRAMEWORK-a mnogo velika .....ali mi se nesvidja negova zavisnost ...tako da je moja aplikacija prilicno ogranicena ......
|
|
|
|
|
|
|