www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

recepti od meda
Strana 1, 2  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 03, 2004 3:45 pm    Naslov poruke: recepti od meda Na vrh strane Na dno strane

Kvas od meda


800 g meda

9l vode

800 g suvog grožda

2 limuna

2 supene kašike ražanog brašna

15 g kvasca


U veliku posudu nasuti med, dodati limunove narezane na tanke krugove i suvo grožde i preliti sa 8 litara hladne, prethodno prokuvane vode u kojoj su rastvoreni brašno i kvasac. Posle 24 casa dodati 1 litar prokuvane vode. Kada krugovi limuna i suvo grožde isplivaju na površinu, tecnost procediti kroz sito. Kvas razliti u flaše, u svaku staviti po 2-3 zrna suvog grožda, dobro zatvoriti i cuvati u ležecem položaju na hladnom mestu. Posle 2-3 dana kvas je spreman za upotrebu.


 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 03, 2004 3:46 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Vitaminski napitak od šipurka


1 supena kašika meda

1 supena kašika sušenih šipuraka

1 caša vode


Plodove šipurka isprati, prokuvati u loncetu do kljucanja i kuvati 10 minuta. Odvar sipati u cistu staklenu posudu, pokriti gazom i držati na tamnom 10-12 casova. Plodove izgnjeciti i smesu procediti kroz dvostruki sloj gaze . Dodati med i promešati. Vitaminski napitak treba utrošiti u toku 12-24 casova od pripremanja, dok se vitamin C ne razloži. Odraslima se preporucuju 2 caše napitka dnevno a deci jedna.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 03, 2004 3:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Medenjaci (posni)


1 caša meda

1 caša ulja

1 caša šecera

1 caša kisele vode

2 kašicice sode bikarbone

brašna po potrebi



Od svih sastojaka zamesiti testo kao za vanilice. Razvuci koru i cašom vaditi medenjake, redati u podmazan pleh i peci. Pre pecenja, može se na sredinu svakog medenjaka staviti komadic oraha.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 03, 2004 3:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Keks sa suvim groždem


200 g meda

250 g brašna

2 jaja

1 žumance

1/4 caše mleka

100 g suvog grožda

sasušena nastrugana kora 1/2 limuna

1/2 kašicice cimeta

1/2 kašicice sode bikarbone


Kakao glazura

80-100g šecera u prahu

1 belance

20g kakao praha

Sastojke izmešati do dobijanja cvrste, glatke pene.



Ullupati do pene jaja, žumance i med. Dodati brašno i mleko, u kome je rastvorena bikarbona soda i mešati 10 minuta. Dodato istrugan limun, cimet i suvo grožde. Peci 1 cas u dubokom plehu, podmazanom maslacem i posutom brašnom. Keks izvaditi iz pleha dok je vruc. Ohladeni keks preliti glazurom.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 03, 2004 3:59 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sos od jabuka


6 jabuka

1/2 caše meda

1/2 caše vode

sok 1/2 limuna

3 karanfilica


Jabuke ocistiti, svaku razrezati na 4 dela. U posudu naliti vodu, med, limunov dok, dodati karanfilic i staviti da provri. Dodati jabuke i dinstati. Izvaditi karanfilic. Služiti uz pecenu svinjetinu ili piletinu
 
Jana-018
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma





Datum registracije: 18 Sep 2004
Poruke: 10641

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 8:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Medine šape

Sastojci: : kg brašn , kg margarina , 1 jaje , 1-2 žlice šlaga , praška za pecivo
nadjev po izboru
Priprema : Sastojke dobro premiješamo, umijesimo u tijesto, zatim ga razvaljamo na debljinu prsta (5 mm) pa sa čašom izrežemo kružnice. U svaki krug stavimo žlicu nadjeva po izboru(marmeladu , orahe , može i komadiće voća) , savijemo na polovicu , rubove stisnemo vilicom ili nečim drugim. Pečemo na temperaturi 180 C sve dok ne dobiju tamno žutu boju .
 
Jana-018
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma





Datum registracije: 18 Sep 2004
Poruke: 10641

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 8:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Koktel Medo

Žlica meda

Sok 1 naranče

Sok pola limuna

Pola čaše bijelog(ili crnog) vina

Promiješajte i uživajte .
 
Jana-018
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma





Datum registracije: 18 Sep 2004
Poruke: 10641

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pon Okt 18, 2004 6:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Medini božićni piškoti

Sastojci : 250 g masti , 200 g smeđeg šećera , 50 g šećera , 100 g meda , 1 jaje , 1 žumanjak , malo soli , 1 vaniln-šećer , 2 male žlice praška za pecivo
začin za medenjake ( po ukusu- cijela vrećica ili malo manje) cimet , mljeveni klinčić , 600 g brašna , oko 2 jaja za premaz Za ukras : orasi , lješnjaci, grožđice, kompot trešnje

Postupak : Mast pjenasto zamiješamo, dodamo obje vrste šećera , sol, vanilij-šećer, med, jaje i žumanjak . Umiješamo, zatim dodamo brašno s praškom za pecivo. Zamijesimo tijesto i ostavimo da odleži pola sata .Tijesto zatim tanko razvaljamo ( možemo si pomoći masnim papirom da se ne lovi) i sa kalupima napravimo različite oblike . Stavimo u pećnicu , omotano u masni papir , premažemo sa istučenim jajetom i dekorativno ukrasimo sa orasima , mljevenim lješnjacima , grožđicama , trešnjama iz kompota .
Pečemo u zagrijanoj pećnici na 180C približno 10 minuta . Pazimo, da piškoti nisu previše pečeni . Ohladimo na rešetki i možemo poslužiti .
 
Jana-018
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma





Datum registracije: 18 Sep 2004
Poruke: 10641

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pon Okt 18, 2004 6:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Dinja u medu

- 1 dinja, 1 manji grozd crnog grožđa

- 4 žlice meda

Dinju prepoloviti i očistiti od koštica. Jednu polovicu izrezati na kockice i zajedno s grožđem staviti u drugu polovicu. Preliti s medom i ohladit
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Ned Nov 21, 2004 12:46 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Starinski kolač sa medom

1dl meda

1 dl ulja

250g šećera

250 g brašna

200 g mlevenih oraha

1 limun

1 kašišica praška za pecivo

3dl belog vina

1 kašika kakao praha

šećer u prahu za posipanje kolača



Izmešati u jednoličnu smesu ulje, med, šećer, kakao, mlevene orahe. Tome dodati sok i narendanu koru limuna. Zatim dodati brašno u koje je stavljen prašak za pecivo, pa polovinu količine vina. Na kraju dodati i preostalo vino. Sve zajedno dobro izmešati u gustu masu tako da ne otpada lako sa varjače. Odmah usuti u pleh podmazan uljem i posut brašnom, staviti u zagrejanu rernu i peći na srednjoj vatri 35 minuta. Ispečeni kolač posuti šećerom u prahu i kada se potpuno ohladi iseći na parčiće.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Ned Nov 21, 2004 12:46 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Namaz od suvih šljiva sa medom

6 kašika meda

300 g suvih šljiva

4 kašike mlevenih oraha

1 kašičica ruma

1 kašičica mlevenog cimeta



Suve šljive dobro oprati, staviti u posudu, preliti hladnom vodom i ostaviti na hladnom mestu oko 2 sata. Zatim ih ocediti, očistiti od koštica i samleti na mašini za mlevenje mesa. Toj masi dodati sve preostale sastojke i izmešati u jednoličnu smesu. Staviti u teglu i držati u frižideru, može trajati do 15 dana. Koristi se kao namaz na hleb, pecivo, sa ukrašavanje kolača i slično.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Ned Nov 21, 2004 12:46 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Džem od šljiva sa medom



4 kg šljiva

1 kg meda

500 g šećera

1 dl ruma



Šljive dobro oprati, ocediti i očistiti od peteljki i koštica. U posudi u kojoj će se kuvati džem naizmenično slagati šljive, šečer i med, dok se sve ne utroši. Ostaviti na hladnom mestu sa stoji 2 sata, zatim staviti najpre na laganu pa na srednju vatru i mešati da ne zagori. Od trenutka kada počne dobro da vri, kuvati 1 sat. Na kraju kuvanja, u džem sipati rum i lagano izmešati. Zatim vruć džem sipati u suve i zagrejane tegle, do 1cm ispod vrha i ostavite da se ohlade i da džem dobije koricu. Teglu pokriti celofanom namočenim u alkoholu, povezati i ostaviti na hladno mesto.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> recepti od meda Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2  sledeća
Strana 1 od 2

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon