:: |
Autor |
Poruka |
krimhilda Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 41
Datum registracije: 28 Sep 2004 Poruke: 112 Mesto: podgorica
|
|
Moj omiljeni pisac je Herman Hese,a vas?I zbog cega bas on,sta je to u njegovom stilu sto vas odusevljava?
|
|
|
|
|
|
Manhattan Psycho Killer
|
Godine: 47
Datum registracije: 15 Jul 2004 Poruke: 4031 Mesto: ...where the wild roses grow!
|
|
Paul Auster! Čovek nepretencioznog jezičkog stila, ali odveć teških reči, veliki maher zapleta, on koji uvek "izneverava" čitalačko očekivanje, iznova uskraćuje publiku za "čisto" osećanje kraja....
...u (ono-)evropskoj literaturi favorizujem Nemce "in general" i Tomasa Mana posebno, tek napola sledbenika Geteove škole, besednika mračnih motiva, ali i jedinstvenog manira pripovedanja....
...domaći pisac kojeg - bez rezerve - izdvajam je Danilo Kiš, pionir "anti-klasičnog" spisateljstva u nas; izuzetno mi gode njegove deskripcije i neumorna igra interpunkcijom (taman koliko mi je bio "hard-core" svojevremeno, kroz školsku lektiru, toliko mi je danas blizak)....
|
Poslednja prepravka: Manhattan datum Sub Okt 02, 2004 4:25 pm; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
|
budidobar Upozorenja: 1 od 3 Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 18 Avg 2004 Poruke: 3354
|
|
dostojevski , covek vam vremena.
a za opustenje i puno dobre price :
puzo
morel
eko
ladlam i
simel
|
_________________ ....zelja je samo moja. da ne bude zabune..lepo vreme i dobro zezenje na sajtu. |
|
|
|
|
rain-man * EXITovac *
|
Godine: 42
Datum registracije: 30 Jul 2004 Poruke: 2552 Mesto: 44°49'14" / 20°27'44"
|
|
Nick Hornby
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Hese...a zatim
Tolkin....Hemingvej...Stendal..Tagora....
ma ima ih jos....
|
|
|
Tulumba Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 11 Mar 2004 Poruke: 46 Mesto: Novi Sad
|
|
Dostojevski, ne pitajte zasto ne znam taco, njegova djela mi padaju tako na dusu da se nerjetko desi da mi jedna jedina recenica izmami suzu bez ikakvog vidnog razloga, zacas me baca u neki trans, jednostavno mogu sigurno rec da njegove knjige mjenjaju moj zivot.
|
|
|
|
|
|
Jana-018 Banovan! Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 18 Sep 2004 Poruke: 10641
|
|
|
|
|
aneta77 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 09 Mar 2005 Poruke: 16
|
|
Teri Pracet rules!!!!!!!!!!'sraza,straza","piramide","noumi"su izuzetna ostvarenja iz oblasti epske fantastike,mada bi svako morao da procita starog,dobrog Daglasa Adamsa"autostoperski vodic kroz galaksiju"...
Dostojevski jeste alfa i omega,kao i Andric,Kapor,Pekic..
|
_________________ moj potpis |
|
|
|
|
nvidia Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 12 Mar 2005 Poruke: 16
|
|
stephen king je kralj nad kraljevima .alfa i omega kad su u pitanju horori tako da ga toplo preporucujem ali i klajv barker je odlican
|
|
|
|
|
|
damir02 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 28 Jan 2004 Poruke: 14
|
|
meni je omiljeni pisac dostojevski...
zlocin i kazna je fakat vrhunska knjiga, koju bi svatko trebao procitat...
|
|
|
|
|
|
boban11 Upozorenja: 2 od 3 Prijatelj foruma
|
Godine: 40
Datum registracije: 03 Mar 2005 Poruke: 19847 Mesto: Gradiska
|
|
Paulo Koelho.
Nadam se da se tako pise. Sjajan je
|
|
|
|
|
|
iligor Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 31 Mesto: Podgorica
|
|
Dostojevski je za mene bez premca. Najvise mi se dopada njegov "Idiot". Vrhunska knjiga, mislim da je bolja čak i od "Zločina i kazne",
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|