www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Dezerti
Strana 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  sledeća
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~
::  
Autor Poruka
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 30, 2004 7:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jabuke u bademovom testu
Za ovu poslasticu umesi sledece sastavne delove u testo: 14 dkg finog belog brasna, 7 dkg sitna secera, 14 dkg finog masla, 6 dkg oljustenih i sitno samlevenih badema, te naposletku 2 zumanceta, 1 celo jaje, nesto cimeta i kore od limuna, sve dobro izmesaj, te nacini meko testo. Oljusti zatim nekoliko manjih jabuka, te ih oprezno izdubi, pri cemu treba da pazis da ti od svake ostane i zaklopac, koga odamah ostavljaj na stranu. Ovako izdubljene jabuke puni sada sa iseckanim citronatom, sa suvim grozdjem, secerom, cimetom, te zatvaraj iste sa za to vec pripremljenim poklopcima. Svaku jabuku sada valjaj u vec pripremljeno bademovo testo zamotati i peci u tepsiji, dok kao zlatno ne pozute, posuvsi ih sa ovanilisanim secerom, serviraj jabuke dok su jos tople.


 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 30, 2004 7:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Engleski biskvit Caces- keks
Mesaj 7 dkg masla, 3 jajeta, 10 dkg secera i 12 grama ciste soda-bikarbone, 3/4 casa, dodaj onda polovinu od 75 dkg brasna k tome, dolij 3 dcl mleka i ostavi ovo na kakvo hladno mesto. Drugoga dana uzmi preostatak brasna (daklem 35 dkg) na dasku za mesenje, dodaj jucerasnju mesavinu k tome i zgotovi dobro testo od ovoga, sto ga na taj nacin dobro sa oklagijom izudaras; zatim ga razvi kao sto cinis za malo deblje rezance, izbodi ovo testo sa kakvim drvcetom, te pravi razne forme. Premazi sve sa mesavinom od mleka i vode, postavi testo na prethodno sa brasnom posutu tepsiju, te ostavi da se u rernu lagano susi.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 30, 2004 8:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kolac za dobro jutro
Potrebno je:
- 2 solje ovsenih pahuljica
- solja psenicnog integralnog brasna, solja seckanih badema,
- oraha i lesnika, pola solje suvog grozjda
- 7-8 susenih seckanih kajsija, trecina solje hladno cedjenog suncokretovog ulja
- sok od jedne slatke jabuke, cimet po ukusu

Dobro pomesati sve sastojke, izruciti u pleh, poravnati rukom i ostaviti da odstoji sat i po. Peci sat vremena u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C. Sluziti hladno uz suseno voce i caj.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 30, 2004 8:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Amareto krem
Potrebno je:
- 5 listica zelatina, 4 zumanca
- 100 g secera, 80 ml amareta, 500 ml slatke pavlake
- 300 ml soka od zove, 50 g smedjeg secera, limun
- stangla cimeta, 2 jabuke, kasika gustina, 40 g keksa od badema

Rastopiti zelatin u hladnoj vodi. U metalnu posudu sipati zumanca, secer i amareto, pa ih na pari kremasto umutiti. Rastopljeni zelatin postepeno sipati u veliki krem, zatim krem ohladiti u ledenoj vodi. Cim krem pocne da se steze cvrsto umutiti pavlaku i pomesati sa kremom. Gotov krem sipati u ciniju za desert i ostaviti da se hladi. Za sos u lonac sipati sok od zove i zuti secer. Oprati dobro limun, izrendati koru i iscediti sok. Zajedno sa cimetom usuti u lonac. Oljustiti jabuke i iseci ih na kolutove. Dodati u lonac i kuvati. Pomesati gustin sa dve kasike hladne vode i dodat u sos. Kuvati jos oko 1 minut. Skinuti sa sporeta, sipati u ciniju i ostaviti da se ohladi. Krem posuti sa izdrobljenim keksom od badema i krem servirati sa sosom.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 30, 2004 8:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Krem od visanja
Potrebno je:
- 3 zumanceta, kasika secera, 400 g maskarpone sira (maskarpone je italijanski kremast svez sir koristi se i za spremanje teramisua)
- 20 ml amareta, list zelatina, 100 g keksa od badema
- slatko od visanja (oko 250 g)

Zumanca i secer kremasto umutiti, dodati maskarpone i liker. Zelatin otopiti u hladnoj vodi i razmutiti, u tankom mlazu dodati ga kremu. Keks krupnije izdrobiti i pomesati ga sa kremom od maskarpone sira, pa sipati u jednu vecu ili 4 manje cinije. Staviti u frizider i hladiti oko 30 minuta. Pre serviranja krem garnirati sa preostalim keksom, nekoliko visanja i sokom iz tegle sa slatkim.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 30, 2004 8:24 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kolacici od grozdja
Potrebno je:
- 280 g brasna, 140 g maslaca, 100 g secera
- jaje, 4 kasike mleka, 60 g mlevenog lesnika
- 60 g prezli, 60 g secera 1/2 kasicice cimeta
- 800 g crvenog grozdja, 50 ml slatke pavlake
- kasika meda, 50 g secera, 100 g seckanih lesnika

Brasno, maslac, secer, jaje i mleko, zamesiti u glatko testo, zamotati u foliju i ostaviti u frizideru oko 30 minuta. 2/3 testa tanko razviti na dasci posutoj mlekom. Izvaditi 6 krugova i staviti ih u podmazane kalupe u plehu. Od preostalog testa iseci jos 6 poklopcica. Krem napraviti od mlevenih lesnika, prezli, secera kao i cimeta i rasporediti po testu. Zrna grozdja oprati, ocistit od peteljki pa ih utisnuti u testo. Poklopiti drugim polovinama testa i slepiti krajeve. Rernu zagrejati na 200 stepeni. U serpi skuvati slatku pavlaku sa medom i secerom, dodati listice lesnika, pa masu odmah sipati na preko poklopcica kolacica. Tako pripremljenje kolacice staviti u rernu i peci oko 40 minuta, sve dok ne dobiju zlatno braon boju. Izvaditi ih i ostaviti da se ohlade. Po zelji sluziti sa slagom i posuti sa cimetom
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 30, 2004 8:24 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tiramisu sa pomorandzama
Potrebno je:
- kora za tortu (kupovna), 40 ml espresa
- 20 ml likera od kafe, kasicica meda, 2 pomorandze
- 250 g maskarpone sira, 250 g mladog sira, 60 g secera, 30 g seckanih lesnika, 4 cokoladne praline

Iz gotove kore izvaditi 16 krugova. Pomesati espreso sa likerom i medom. Pomorandze oljustiti od kore i odstraniti belu opnu, a zatim voce iseci na tanke krugove. Maskarpone i mladi sir pomesati zajedno sa secerom. U odgovarajuce case staviti po jedan krug biskvita, zatim preliti sa mesavinom espresa i likera, preko staviti pomorandzu , posuti sa lesnikom i zavrsiti sa malo krema od sira. Postupak ponoviti tri puta. Ovako pripremljen tiramisu staviti da se dobro ohladi u frizideru i pre sluzenja ukrasiti sa po jednom cokoladnom pralinom.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 30, 2004 8:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Slojeviti kolacici
Potrebno je:
- 200 g maslaca, 160 g secera, 2 vanilin secera
- 4 jajeta, 100 g brasna, 60 g gustina, na vrh noza cimeta, 60 g mlevenog badema, 2 kasicice ruma
- masnoca za pleh, cokolade za glazuru ili glazura od secera sa dodatcima boja za kolace.

Od maslaca, secera i vanilinog secera umuti masu i tome dodati brasno, gustin, badem i na kraju dodati rum, sve lagano izmesati. Premazati pleh precnika 26x28 masnocom i izruciti 2 kasike mase, rastanjiti nozem i peci oko 2 minuta na najjacoj temperaturi, zatim odozgo premazati novi sloj testa pa postupak ponavlajti sve dok se ne potrosi svo testo. Ostaviti da se malo ohladi, a zatim ostrim nozem iseci trake sirine 3 cm i podeli ti ih na kvadrate, trouglove ili cetvrougaonike. Oprezno premazati glazurom od cokolade i secera i ukrasiti po zelji
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 30, 2004 8:27 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Uvijaca sa jabukama
Potrebno je:
- 350 g mekog brasna, 3 zumanca, 1/4 kvasca
- 1/2 l mleka, 125 g margarina, malo soli
Za fil: 1,5 kg struganih jabuka, cimet, secer i suvo grozdje,
- moze se dodati malo prezli ili oraha

Od navedenih sastojaka zamesiti testo i podeliti u dve jufke. Svaku razviti na duzinu i sirinu pleha. Nozem blago povuci dve uzduzne crte, svaku na 1/3 sirine pleha. Zatim sa spoljnih trecina seci trake sirine 1,5 cm sirine od obelezene linije ka spoljnoj strani pleha. U srednju trecinu sipati fil i isecene trake naizmenicno preklapati preko fila sa jedne i sa druge strane. Kolac premazati jajetom i peci oko 25 minuta na 200 stepeni.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 30, 2004 8:27 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Engleski kolac
Potrebno je:
- 250 g maslaca, 4 jaja, 250 g prah secera
- 1 sipka vanile, 2 supene kasike ruma
- 50 g kandirane limunove kore, 50 g kandirane pomorandzine kore, 2 supene kasike limunovog soka
- strugana kora limuna, malo soli, 150 g suvog grozdja
- 250 g brasna, 125 g gustina, 2 kafene kasicice praska za pecivo, 50 g seckanog badema, 100 g prah secera, 2 supene kasike limunovog soka

Maslac penasto umutiti, odvojiti belanca od zumanaca. U maslac postepeno umesati zumanca i secer, a od belanaca umutiti cvrst sneg. Raseci sipku vanile, izvaditi sredinu i zajedno sa rumom dodati masi. Zatim dodati kandirano voce, limunov sok i so. Suvo grozdje preliti vrelom vodom i osusiti. U testo postepeno dodati brasno, gustin, praska za pecivo, sneg od belanaca i na kraju suvo grozdje i badem. Rernu zagrejati na 180 stepeni, a kalup duzine 30 cm podmazati maslacem i posuti sa mrvicama prezli. Testo izruciti u kalup i peci oko 60 minuta. Od prah secera i limunovog soka napraviti preliv i premazati kolac.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 30, 2004 8:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Strudla sa jabukama
Potrebno je:
- 250 g brasna, zumance, 1 kasika ulja, soli
Za fil: 3 jajeta, 100 g maslaca, 100 g secera
- kasicica strugane kore od limuna, 2 vanilin secera
- 125 ml pavlake, puding od vanile
- 50 g grozdjica, 200 g jabuka, kasika soka od limuna
- 60 g maslaca

Zamesiti brasno, zumance, ulje i so i 125 ml tople vode. Poklopiti i ostaviti da stoji 30 minuta. Razdvojiti belanca od zumanaca. Penasto umutiti maslac, secer i struganu koru od limuna, dodati zumanca, zatim u masu dodati pavlaku i puding u prahu, suvo grozdje i belanca umucena. Rernu zagrejati na 200 stepeni C. Testo razvuci na kuhinjskoj krpi posutoj brasnom, ruke podvuci pod testo i pazljivo razvlaciti da bude tanko. Preko premazati fil, poredjati jabuke i uviti strudlu. Staviti pazljivo u pleh i premazati sa 30 g maslaca i peci u rerni 20 za pocetak. Nakon toga izvaditi i premazati sa 30 g maslaca i peci jos 20 minuta. Kada je pecena posuti prah secerom i sluziti.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 30, 2004 8:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ledene kocke
Potrebno je:
- 8 jaja, 8 kasika secera, 2 kasike brasna
- 2 kasike mekog sojinog brasna
Za fil: 6 dl mleka, 1 kesica vanilin secera, 5 kasika gustina, 250 g maslaca, 200 g secera u prahu
Glazura: 100 g cokolade za kuvanje, 50 g maslaca

Umutiti zumanca i prah secer, dodati umucena belanca, brasno i sojino brasno. Masu sipati u podmazan i pobrasnjen kalup i peci u zagrejanoj rerni na 220 stepeni C oko 20 minuta. U 3 dl mleka umesati gustin i vanilin secer. Masu sipati u 3 dl vrelog mleka. Uz neprekidno mesanje skuvati gusti krem. Kad se ohladi postepeno ga dodati u umucen maslac sa prah secerom. Cokoladu i maslac rastopiti na pari, da masa bude glatka i preliti kolac. Seci ga na kocke i sluziti.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~ -> Dezerti Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  sledeća
Strana 1 od 13

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon