:: |
Autor |
Poruka |
Jana-018 Banovan! Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 18 Sep 2004 Poruke: 10641
|
|
Danas je na mom stolu bilo sareno i mastovito..
supa od povrca....rizoto od plodova mora...testenina sa ribanim sirom(gauda)...mesana salata...a za desert i pita od jabuka...
a za veceru pijani saran(koji je mama spremila)
a sta sta nase domacice spremaju ukusno danas?
|
|
|
|
|
|
Manhattan Psycho Killer
|
Godine: 47
Datum registracije: 15 Jul 2004 Poruke: 4031 Mesto: ...where the wild roses grow!
|
|
....sinoć nam don'o djed sveže klanu piletinu....danas će biti belog mesa na stolu....
|
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
peceno pile....zacinjeni peceni krompirici....mesana zelena salata....
sladoled i voce
|
_________________
|
|
|
|
|
Jana-018 Banovan! Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 18 Sep 2004 Poruke: 10641
|
|
Kod mene danas supa standardno bez koje nemoze da prodje dan,krompircici sa saftom,i pilece dinstano meso..
A od poslastica,rolat sa jagodama..
|
|
|
|
|
|
sekula_au Prijatelj foruma
|
Godine: 49
Datum registracije: 28 Apr 2004 Poruke: 3603 Mesto: adelaide australija/subotica srbija
|
|
Minestra sa jecmom
Potrebno je:
- 1,5 kg dagnji, 125g jecmene kase
- 300 g krompira, 40 g sargarepe
- 40 g korena celera, 40 g praziluka (beli deo)
- 2 lista kelja, 2 cena belog luka, persunov list
- 1,5 l supe od povrca, maslinovo ulje, so, biber
Skoljke oprati cetkicom pod mlazom vode. Zagreveti na tri kasike maslinovog ulja, s naseckanim belim lukom. Meso skoljki izvaditi iz ljusture, a dobijenu tecnost procediti. Sargarepu, praziluk i celer iseci na kockice i proprziti na malo ulja. Dodati kelj, isecen na rezanca, a krompir na kocke. Zaliti supom, dodati jecam i kuvati 40 minuta. Dodati tecnost od kuvanja skoljki i mesa dagnji. Kuvati jos dva minuta. Ociscen preostali beli luk s persunom dodati u corbu. Skinuti sa sporeta i dodati so i biber po potrebi.
|
|
|
|
|
|
sekula_au Prijatelj foruma
|
Godine: 49
Datum registracije: 28 Apr 2004 Poruke: 3603 Mesto: adelaide australija/subotica srbija
|
|
Jagnjece pecenje sa krompirom
Potrebno je:
- 1 kg jagnjetine, so, biber
- 750 g kuvanog krompira, 3 cena belog luka
- 5 grancica ruzmarina i majcine dusice
- 4 kasike maslinovog ulja
Jagnjetinu dobro oprati, obrisati suvom krpom i dobro istuci drvenim tuckom, posoliti i pobiberiti. Krompir ocistiti i iseci na kocke, a beli luk iseci na sitno. Meso staviti u rernu. Krompir, ulje, majcinu dusicu, ruzmarin, dobro pomesati, posoliti i pobiberiti i ravnomerno rasporediti po pecenju. U rerni peci oko 20 minuta.Krompir peci uz povremeno okoretanje i na samom kraju dodati beli luk preko krompira. Jagnjetinu izvaditi iz rerne i ostaviti da odstoji da se malo prohladi zajedno sa krompirom i ukrasiti sa malo ruzmarina i majcine dusice
|
|
|
|
|
|
sekula_au Prijatelj foruma
|
Godine: 49
Datum registracije: 28 Apr 2004 Poruke: 3603 Mesto: adelaide australija/subotica srbija
|
|
Torta od kore pomorandze
Potrebno je:
- 3 pomorandze, 200 g suvog grozdja
- 12 jaja, 200 g mlevenih oraha
- 200 g secera u prahu, 3 stangle cokolade
- 250 g maslaca
Iseci kore od pomorandze na kocke i obariti u 10 voda. Uspinovati 200 g secera i u to dodati prokuvanu koru i 200 g suvog grozdja oprati i prokuvati ako je tvrdo sve preliti sokom od pomorandze.
Kora: 12 belenaca, 12 kasika secera i 200 g otaha i 2 kasike brasna umutiti i ispeci 3 kore.
Fil: 12 zumanaca, 200 g secera u prahu i 3 stangle cokolade kuvati na pari. Kada se prohladi dodati ohladjen sirup od pomorandze i suvog grozdja i u to dodati 250 g umucenog maslaca. Sve zajedno izmesati i filovati kore.
|
|
|
|
|
|
Jana-018 Banovan! Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 18 Sep 2004 Poruke: 10641
|
|
Uh vi to sve spremali...a meni posla voda na usta...
Kod mene danas bila pica,bela pileca corbica,i jogurt za dorucak..
A za veceru sam bila kod drufarice i jela palacinke sa kremom..
|
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
danas spremam kinesku hranu...Tjap-Tjoi u voku.....
|
_________________
|
|
|
|
|
sekula_au Prijatelj foruma
|
Godine: 49
Datum registracije: 28 Apr 2004 Poruke: 3603 Mesto: adelaide australija/subotica srbija
|
|
Pecenje sa zacinima
Potrebno je:
- 1 kg svinjskog buta, so, biber
- kasika karanfilica, 6 glavica crnog luka
- veza majcine dusice, 2 grancice ruzmarina
- 150 g ociscenih sljiva, 600 ml jabukovace
- 4 jabuke, 2 kasike maslaca
- 2-3 kasike gustina
Meso oprati, posusiti zaseci i istucati sa drvenim tuckom. Utrljati so i biber u meso, a preko staviti karanfilic. Staviti u pleh i peci u rerni oko 2 sata. Luk iseci na kolutove, a zacinsko bilje oprati i prosusiti. Posle 1 sata staviti iseckan luk oko mesa i peci oko 10 minuta. Majcinu dusicu, ruzmarin i sljive dodati jabukovacu i peci meso dalje oko 50 minuta. Jabuke oprati iseci svaku na 4 dela i iseci na kriske. Rastopiti maslac u tiganju, a onda dodati dzem od kajsije. Sve pomesati i prziti oko 5 minuta. Izvaditi meso iz pleha i ostaviti ga na toplom mestu 10-15 minuta. Izvaditi sljive i pomesati sa jabukama.Sok od pecenja procediti i dodati gustin, posoliti i pobiberiti i sacekati da provri. Tanjir ukrasiti sljivama, jabukama i ruzmarinom. Sos sluziti posebno, a po zelji moze se sluziti i knedle od krompira.
|
|
|
|
|
|
sekula_au Prijatelj foruma
|
Godine: 49
Datum registracije: 28 Apr 2004 Poruke: 3603 Mesto: adelaide australija/subotica srbija
|
|
Keks od pomorandze i cokolade
Potrebno je:
- 50 g mlecne cokolade, 1 kasika mleka
Za testo: 250 g brasna, 1 kasicica praska za pecivo
- 125 g maslaca, 2 kasike marmelade od narandze
- 2 cl likera od narandze, marmelada od kajsije
- strugana kora od narandze
Rastopiti cokoladu u mleku i ohladiti. Sastojke za testo izmesati i umesiti glatku masu. Podeliti masu na pola. U jednu polovinu umesati marmeladu i liker, a u drugu cokoladnu smesu. Oba testa uviti u foliju i staviti u frizider da odstoji 1 sat. Testo sa cokoladom rastanjiti u pravougaonik debljine 1/2 cm. Od testa sa naradzom formiratu rolnu iste duzine kao cokoladno testo, staviti je na cokoladno testo i umotati. Na kraju uvaljati u krupan secer, uviti u foliju i drzati jedan sat u frizideru. Rolnu od testa iseci na kolutove debljine 1cm, poredjati ih na pleh oblozen pek papirom i peci 15 minuta na 170 stepeni. Kolacice premazati zagrejanom marmeladom od kajsija i posuti koncicima od narandzine kore. Ohladiti.
|
|
|
|
|
|
sanjica_021 *Doktorovo~slculence*
|
Godine: 46
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 13486 Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa
|
|
eeeeeee kod nas rostilj,ostalo od sinoc puna serpa
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|