www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

sitni kolaci
Strana prethodna  1, 2, 3, ... 13, 14, 15  sledeća
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~
::  
Autor Poruka
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 01, 2004 8:46 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

GNEZDA OD KOKOSA


150 gr. margarina

200 gr. secera

100 gr. kokosa

100 gr. cokolade

2 dl. vode

250 gr. mlevenog keksa

Na toploj ringli otopiti margarin, cokoladu, 2 dl. vode, kada se to otopi
skloniti sa sporeta pa dodati 250 gr. mlevenog keksa, 100 gr. kokosa
(predhodno kokos i mleveni keks sjediniti).
Dobro sjediniti i ostaviti da se masa dobro ohladi.
Od mase praviti kuglice koje se uvaljaju u kokos. U sredinu svake kuglice praviti udubljenje.
U spric za ukrasavanje staviti cipiripi i puniti udubljenje. Potrebno je oko 200 gr. cipiripija.
Od smese moze da se dobije i do 60 kuglica.


 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 02, 2004 7:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

.TESTO
Sastojci:
150 gr. maslaca (nije dozvoljena zamena sa margarinom),
70 gr.secera,
50 gr. coklade,
1 zumance,
200 gr. brasna.

Rucno pomocu kutlace ili pomocu miksera sa kukama umutiti u pogodnoj posudi maslac da se dobije struktura pene. U umuceni maslac dodati rastopljenu cokoladu, zumance i secer. Mesanjem ujednaciti masu i potom uz stalno mesanje dodati prosejano brasno. Masu izruciti na dasku za mesenje i rukama dugo mesiti da se dobije glatko testo ujednacene strukture. Podeliti testo na nekoliko jednakih loptica (cetiri na primer) i staviti ih u frizider dva sata da se testo "odmori" i da ocvrsne sto je potrebno kod daljih radnji.

Jednu po jednu lopticu izneti iz frizidera i svaku razviti do debljine 7-8 mm. "Modlicom" precnika 3cm vaditi kruzice. Testo koje ostane oko kruzica odstraniti, sjediniti i ponovo oblikovati u loptu pa nastaviti sa prosecanjem kruzica. Preci na narednu lopticu. Na kraju dobice se oko 100 kruzica od kojih ce se napraviti oko 50 islera.

Kruzice kako koji bude isecen odmah redjati u pleh za pecenje. Ostavljati oko 3 mm razmaka izmedju kruzica da se ne bi tokom pecenja lepili jedan za drugi. Za navedenu kolicinu kruzica potreban je pleh dimenzija oko 50x30 cm. Ako je raspoloziv pleh manjih dimenzija mogu se u njemu peci dve ture, ali tada kod narednog punjenja, pleh mora biti ohladjen posle vadjenja ispecenih plocica iz prve ture.

Kruzice peci na unapred zagrejanoj pecnici na 180 stepeni C u vremenu oko 10 do 15 minuta. Za vreme pecenja maksimalnu paznju posvetiti nadgledanju stepena zapecenosti kruzica. Kriterijum je da donji deo koji lezi na plehu treba da dobije tamniju smedju boju od boje gornje strane. Po zavrsenom pecenju kruzice odmah izvaditi iz pleha i ostaviti ih da se hlade za koje vreme ce uz hladjenje i ocvrsnuti.

2.NADEV
Sastojci:
2 cela jaja
100 gr.secera u prahu,(moze se koristiti i obican kristal secer)
1 kesica vanilin secera
100 gr. maslaca.

Umutiti jaja sa secerom i vanilin secerom da se dobije svetlo zuta boja. Dobijenu smesu treba kuvanjem zgusnuti. To se moze uraditi na dva nacina: kuvanjem "na pari" ili u mikrotalasnoj peci. Skuvana masa treba da bude veoma gusta.

Za kuvanje na pari uzeti posudu sa duplim dnom i duplim omotacem. Prostor izmedju spoljnjeg i unutrasnjeg omotaca ispuni se vodom. Posuda se stavi na ringlu stednjaka u nju unesu umucena jaja, saceka da voda provri pa se za vreme vrenja jaja mesaju u posudi da se zgusnu. Umesto specijalne posude za kuvanje na pari, moze se uzeti otvorena posuda sa vodom, koja se stavi na ringlu i u nju uroni posuda sa umucenim jajima.

Postupak sa mikrotalasnom peci je brzi i efikasniji. Jaja treba umutiti u plasticnoj posudi, staviti je u mikrotalasnu pec i u vise kratkih intervala zagrejavati, pocev od jednog minuta pa do deset sekundi. U toku grejanja masa ce se postepeno zgusnjavati. Broj tih intervala moze da bude i do deset. Posle svakog prekida grejanja izvaditi posudu iz peci i masu intenzivno mikserom promesati. Biti oprezan pri kraju kuvanja da se ne desi da se masa zgusne do te mere da je nemoguce da bude razmucena. Koriscena je pec snage 600 W.

Posudu sa umucenim jajima staviti u veci sud sa hladnom vodom i sacekati da se masa ohladi do sobne temperature. Posle hladjenja masa treba da bude takve gustine da se samo pomocu kasike moze izvaditi iz posude.

Maslac rucno pomocu varjace snazno i dugo umutiti u posudi sa dnom poluloptastog oblika da se dobije gusta i glatka masa. U umuceni maslac postepeno unositi ohladjenu masu umucenih jaja uz snazno mucenje pomocu varjace. Umucena masa treba da bude homogena i veoma gusta.

3. SPAJANJE PLOCICA
Na ravnu stranu plocica, koje su lezale na plehu za vreme pecenja, naneti nadev tako da posle poklapanja sa drugom nenamazanom plocicom, takodje njenom ravnom stranom, i lakog pritiska plocice, nadev bude ravnomerno nanet na obe plocice i debeo oko 6-7mm. Visina kompletnog islera je oko 25mm.

Ostaviti islere nekoliko sati da se nadev upije u plocice i potom pristupiti potapanju u topli cokoladni preliv gornje povrsine islera i omotaca gornje plocice do pocetka sloja zutog nadeva.



4. COKOLADNI PRELIV
Cokoladni preliv koji se ovde preporucuje prema francuskoj terminologiji naziva se "Creme ganache". Komponente su mu tvrda cokolada za kuvanje i margarin u srazmeri 2:1 u korist cokolade. Vazi pravilo da je za jedan kvadratni santimetar povrsine koju treba preliti potrebno 1/4 gr. preliva.

Sastojci:
120 gr. cokolade za kuvanje
60 gr. margarina.

Cokoladni preliv pravi se na sledeci nacin. Rastopiti cokoladu i maslac na pari i mesanjem ujednaciti masu. I ovde je moguce upotrebiti mikrotalasnu pec uz vec iznete napomene o intervalnom zagrevanju. Prvo se rastapa cokolada, a kada se cokolada rastopi dodaje se margarin i nastavlja se sa topljenjem do dobijanja tecnog preliva.

5 KALORIJE
Svaki od 50 islera donosi oko 75 kcal. Pet islera po energetskoj vrednosti dovoljno za jedan dijetalni dorucak
 
sanjica_021
*Doktorovo~slculence*
*Doktorovo~slculence*



Godine: 45

Datum registracije: 12 Feb 2003
Poruke: 13486
Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 03, 2004 3:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Testo:
-1/2 l mleka
-2 soljice ulja-to staviti da provri,dodati 1 ipo prasak za pecivo,skloniti sa ringle i dodati 11 punih kasika brasna i dobro izmesati.Kad se ohladi dodati 4 jajeta i dobro izmiksati.Puniti modlu i prziti na ulju (1l).

Preliv:
-1kg secera
-1/2 l vode
po zelji staviti limuna ili vanil secera

Kad se ohlade tolumbe i preliv tek onda preliti,staviti ih u dublji sud i ako je moguce jesti ih sutradan

_________________
 
sanjica_021
*Doktorovo~slculence*
*Doktorovo~slculence*



Godine: 45

Datum registracije: 12 Feb 2003
Poruke: 13486
Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 5:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

HAMANOVE USI


Testo:
1 jaje
2-3 kasike kiselog mleka
2,5 solje brasna
0,5 solje secera
1 kasicica praska za pecenje
0,5 kasicice soli
200 g putera
1,5 kasicice naribane kore od limuna

Umesi testo i ostavi ga u frizideru najmanje 2 sata.
Izvaljaj ga i izrezi u krugove. U sredinu svakog kruga stavi po kasicicu file i preklopi je sa tri strane, tako da dobijes oblik trougla. Pritisni krajeve da se slepe.

Pre pecenja stavi u frizider na pola sata. Peci na 190 C oko 15 min.

Fil:
100 g mlevenog maka
1,5 solje mleka
6 kasika secera
1,5 solje suvog grozda
2-3 kasike putera
1 kasicica naribane kore limuna

Kuvaj na slaboj vatri mak, mleko i secer 15-20 min. ili dok ne postane gusto. Dodaj puter i suvo grozde i mesaj dok se puter ne rastopi. Skloni sa vatre i dodaj limunovu koru. Ohladi pre upotrebe.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 22, 2004 5:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

RAFAELO KUGLICE


250 gr šećera
400 gr mleka
u prahu
200 gr putera

400 gr kokosovog
brašna
100 gr oljuštenih
pečenih lešnika



Šećer prokuvajte sa 2 dl vode, sklonite sa ringle pa mešajući dodajte 200 gr kokosovog brašna, mleko u prahu i maslac. Mešajte dok se masa ne izjednaci. Ostavite da stoji u frižideru 1 sat. tada oblikujte kuglice i u svaku utisnite ceo lešnik. Svaku kuglicu uvaljajte u kokosovo brašno.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 22, 2004 5:51 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ČOKO POLJUPCI


150 gr meda
soda bikarbona
15 gr ušećerene narandže
150 gr brašna
40 gr sitno seckanog
kandiranog voća

150 gr mlevenih badema
100 gr kandiranih višanja
200 gr marcipana
3 kašike limunovog soka
250 gr čokolade
za kuvanje



Med ugrejte u 4 kašike vode. Sodu bikarbonu rastvorite u malo vode i dodajte medu zajedno sa brašnom, kandirnim voćem i začinima. Smesu hladite pola časa a onda je razvucite na radno površini. Modlom ili čašom, vadite krugove prečnika 4 cm. Složite na podmašćen pleh i pecite 12-15 minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni. Kada dobiju zlatastu boju kolačiće izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.
Marcipan sjedinite sa limunovim sokom, kandiranim višnjama i preostalim kandiranim voćem. Od ove smese pravite kuglice i po jednu stavite na svaki kolačić. Rastopite čokoladu i lagano prelijte svaki kolačić. Radite to na masnom papiru da bi poljupce kasnije lakše premestili u papirne šeširiće.
Ukrasite preostalim kandiranim višnjama.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 26, 2004 6:27 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kocke od bresaka i kokosa

Potrebno je: Kokos pjena:
400 g kompota od bresaka, 1 bjelance,
1 list lisnatog tjesta, 1/4 cup ili 10 g secera u prahu
2 kasikice maslaca (otopljenog ) 1/2 cup ili 25 g kokosa
1/2 kasikice rendane narandze,
2 kasike mljevenog badema,
secer u prahu.

1. Ocjediti breskve iz kompota.
2. Prerezati lisnato tjesto na pola tako da se dobije uska i traka. Pomjesati rendanu koru od narandze i maslac i premazati tjesto. Saviti krajeve tjesta skorz okolo oko 1 cm i sredinu posuti sa mljevenim bademom.
3. Poredati breskve samo do pola tjesta.
4. KOKOS PJENA . Ulupati bjelance dok se ne dobije tvrdi snjeg. Dodati secer u prahu i nastaviti mutiti dok se secer ne istopi. Dodati kokos i izmjesati ali rucno ne mikserom.
5. Premazati kokos pjenu preko bresaka.
6. Staviti da se pece na 180C oko 30 minuta, ili dok kokos pjena ne dobije zlatnu boju.
7. Moze se servirati toplo ili hladno. Dekorisati sa secerom u prahu i jagodama ili vec po izboru.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 26, 2004 6:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

tolumbe



140 g secera
2 l vode
Staviti da se kuha i to dok bude gosto kao sirup.
U drugu serpu staviti 1 l vode i dvije soljice ulja
i staviti da malo prokuha. Staviti 1/2 kg brasna i
1 prasak za pecivo. Skinuti sa vatre i dobro mjesati.
Na kraju dodati 6 jaja i sve dobro izmjesati.
U manju serpu staviti dosta ulja da se dobro ugrije.
Smjesu stavljati u spric. Prziti tolumbe.
Przene tolumbe preliti sa sirupom.

Sirup:
1 l vode
1/2 kg secera
1 vanili secer
1 kriska limuna.
Sve staviti da se kuha dok nebude gusti sirup.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 26, 2004 6:31 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

CUPAVCI OD BADEMA


POTREBNO:
100 g cokolade,
100 g badema,
200 g secera,
2-3 kasike likera od jaja (ajer-konjaka)

PRIPREMA:
Bademe pecite desetak minuta u rerni zagrejanoj do srednje temperature. Secer s malo vode otopite na niskoj temperaturi da se svetlo karamelizira, pa dodajte bademe da se dobro prekriju otopljenim secerom. Ulijte sve u tepsiju prekrivenu masnim papirom i varjacom razmazite u jednolican sloj. Kad se ohladi, istucite da dobijete krokant. Rastopite cokoladu, a usitnjene usecerene bademe prelijte likerom. Sve dobro izmesajte. Ravnu povrsinu prekrijte masnim papirom i dvema kasicicama oblikujte cupavce. Kad se dobro stvrdnu, stavljajte ih u ukrasne papirne kosarice.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 26, 2004 6:31 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Macine sape

Potrebno je za tjesto:

8 jaja,

300 g secera,

14 kasika brasna,

8 kasika tople vode,

1prasak za pecivo,

2 kasike kakao

Za fil:

2 pudinga od vanilije,

6 dcl mljeka,

200 g secera,

1 margarin

Glazura od cokolade:

8-10 stangli cokolade

8-10 kasika ulja

Priprema:

Sve sastojke umutiti i staviti da se pece. Ispeceno i ohladjeno tjesto modlicom ili casom vaditi krugove, prerezati ih na pola i filovati.

Za fil skuhati 2 pudinga 6 dcl mljeka i dodati 200 g secera. Kad se ohladi dodati 1 margarin.

Filom premazati tjesto iznutra i sa strane. Najlakse ces namazati fil sa strane ako ga nanosis sa malom kasikicom zatim uvaljati u kokos. Na kraju odozgo staviti otopljenu cokoladu.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 26, 2004 6:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

TARTUFI S KAFOM


POTREBNO:
250 g šecera,
2 žumanca,
350 g cokolade,
1 kašika jake crne kafe,
100 g maslaca,
1 vanilin šecer,
cokolada u prahu,
oko 30 cokoladnih bombona s kafom

PRIPREMA:
Kafu procedite kroz cedilo, dobro zagrejte, pa u njoj otopite cokoladu. Tucite žumanca sa šecerom da dobijete gustu penušavu smesu. Izradite maslac da postane sasvim gladak i umešajte ga u tucena žumanaca. Dodajte kafu s cokoladom. Ohladjenu smesu oblikujte u kuglice, uvaljajte u cokoladni prah i ukrasite bombonama.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 26, 2004 6:33 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PRINCES KROFNE


1 casa vode i pola case ulja se stavi u sud da provri. U to se sipa 1
casa brasna, dobro se izmesa i sipa se jedno po jedno 4 jajeta.
Vade se male puslice, stavljaju u podmazan pleh i peku 20 minuta.


FIL:


1 litar mljeka,

6-7 kasike secera,

4 jaja,

8 kasike brasna,

malo margarina i
2 vanile.

Ovo se skuva i filuju se krofne

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~ -> sitni kolaci Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, ... 13, 14, 15  sledeća
Strana 2 od 15

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon