www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Pite
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 11:11 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

LENJA PITA OD KARFIOLA
Potreban materijal: 500 g lisnatog testa, 1 glavica karfiola, 2 šargarepe, 3 jajeta, ulje, 2 dl pavlake, 1 kašika seckanog peršuna, so, biber, jedno žumance.
Pripremati na sledeci nacin: karfiol i šargarepu obariti u slanoj vodi. Umutiti jaja, ulje, pavlaku i peršun, a na kraju posoliti i pobiberiti po ukusu. Tome dodati iseckani karfiol i šargarepu. Podmazan pleh obložiti polovinom testa, staviti nadev i pokriti drugom polovinom testa. Premazati žumancetom i peci u pecnici na temperaturi od 225 stepeni oko 35 minuta.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 11:11 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

LENJA PITA OD SPANACA
Potreban materijal: 500 g lisnatog testa, jedan kg spanaca, jedna glavica crnog luka, 3 jajeta, ulje, biber, so, 2 cesnja belog luka.
Pripremati na sledeci nacin: dobro ociscen i opran spanac bariti u slanoj vodi, ocediti i sitno iseci. Na ulju propržiti seckani crni i beli luk, dodati spanac i još malo pržiti. Kada se prohladi dodati jaja, pa sve dobro izmešati. Polovinom testa obložiti podmazani pleh, staviti nadev i pokriti drugom polovinom testa. Peci u zagrejanoj pecnici na temperaturi od 225 stepeni dok ne porumeni.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 11:12 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

LENJA PITA S VIŠNJAMA
Umutiti dobro 6 žumanaca sa 6 kašika šecera, pa u žumanca dodati 1/4 kilograma maslaca zasebno umucenog. Najzad dodati 280 grama brašna i cvrst sneg od 6 belanaca. Podeliti masu na 2 dela. Cetvrtast pleh namazati maslacem i posuti brašnom. Rastanjiti prvi deo mase i staviti ga u pleh. Preko testa staviti 1 kilogram od koštica ocišcenih višanja. Posuti ih tucanom zemickom, šecerom i sitnim cimetom. Zatim voce pokriti drugim delom testa, pa ga namazati razmucenim jajetom. Peci testo u pecnici, a zatim ga izvaditi i još vruce posuti šecerom zamirisanim vanilom i seci na cetvrtaste komade. Ova lenja pita s višnjama može da stoji i nekoliko dana.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 11:12 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

LJUTA PITA
Potreban materijal: 4 glavice crnog luka, 3 kašike butera ili margarina, 1 kašika brašna, 3 jajeta, 1 caša pavlake, 1 caša mleka, so, biber, 150 g butera ili margarina, 200 g brašna, 4 kašike hladne vode.
Priprema: luk sitno iseci i propržiti na buteru ili margarinu, a zatim ostaviti da se hladi. Sastaviti brašno, jaja, mleko i pavlaku, pa dodati u propržen luk. Umesiti testo od brašna, butera ili margarina i vode. Kada testo postane glatko ostaviti da stoji oko 10 minuta na hladnom mestu. Zatim testom pokriti dno stranice podmazanog pleha, preko staviti nadev i peci na temperaturi od 225 stepeni oko 40 minuta.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 11:13 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

MASNA PITA SA KISELIM SIROM
Uzeti 200 grama maslaca, 250 grama oštrog brašna, natrti brašno maslacem, a dodati i 120 grama sitnog šecera. Zamesiti testo s 2 žumanceta, pa ga razvuci oklagijom koliki je pleh i to umešeno testo metnuti u pleh. Na testo staviti nadev ovako napravljen: 5 žumanaca i 100 grama šecera pomešanog s vanilom dugo mešati, a zatim dodati 1/2 litra kisele pavlake, 1/2 kilograma pasiranog kravljeg sira i sve to dobro umutiti. Na kraju dodati sneg od 5 belanaca, izmešati polako, pa masu sipati na razvucenu koru u plehu. Metnuti pitu u pecnicu i poduže je peci da bude rumena. Seci je vrucu, posipati šecerom i služiti.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 11:14 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

P I Z Z A R O L A T




7 kora za gibanicu (oko 500 g)
250 gr praške šunke (iseckati)
250 gr kackavalja (izrendati)
400 gr pecurki (izdinstati)
200 gr kecapa
1 pavlaka
2 jaja umutiti
origano
--------------------------------------------
Redati sastojke na sledeci nacin:

I kora - prazna
II kora - 100 gr kecapa
III kora - 125 gr kackavalja
IV kora - praška šunka
V kora - 2/3 smese jaja i pavlake
VI kora - dinstane pecurke
VII kora - 100 gr kecapa i 125 gr kackavalja

Uviti u rolat, staviti u podmazan pleh i preliti ostatkom jaja i pavlake.
Posuti origanom.
Peci oko 30 min, dok ne dobije zlatnožutu boju.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 11:15 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PITA OD KROMPIRA
Potrebno je: 15 deg šecera, 15 deg masti, 25 deg skuvanog pasiranog krompira, 30 deg brašna, 1 jaje, malo soli sode bikarbone
ili praška za pecivo, pekmez od šljiva.
Zamesiti testo kao za pitu. Razvaljati u 2 dela, lim namazati mascu i posuti brašnom. Testo podeliti podeliti na dva dela. Prvi staviti u pleh i namazati pekmezom pa pokriti drugom polovinom. Narezati kocke dok je jos sirovo i peci.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 11:16 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PITA OD KROMPIRA
Potrebno je: 500 g kora za gibanicu, 1 kg krompira, 250g crnog luka, ulje, 2. 5 deci vode, so, biber, peršun.
Priprema: propržiti na ulju seckani crni luk, tome dodati strugani krompir. Sve to pržiti dok krompir malo omeksa. Na kraju posoliti, obiberiti i posuti seckanim peršunom. Uzeti 3 kore, oprskati svaku ljem, staviti nadev od krompira i uviti u rolnu. Tako raditi dok se ne utroši sav materijal. Staviti da se pita pece na umerenoj temperaturi oko 40 minuta. U me|uvremenu pripremiti preliv. Vodu i jednu kašiku ulja staviti da se kuva. Kada provri posoliti. Ovim preliti pitu, pa ponovo vratiti u pecnicu da se malo zapece.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 11:16 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PITA OD KROMPIRA SA PILETINOM
Potrebno je: 5 vecih krompira, 3 jajeta, 100 g butera ili margarina, 3 kašike brašna, malo kisele pavlake, parmezan.
Za nadev: 300 g pileceg mesa, 2 jajeta, 2 glavice crnog luka, ulje, biber, so.
Pripremiti na sledeci nacin: umutiti penasto buter ili margarin i dodati žumanca. Nastaviti mucenje dok se masa ne ujednaci. Tome dodati pasiran krompir, brašno, malo soli i na kraju cvrst sne od belanaca. Testo podeliti na dva dela, razviti jedan deo i staviti na dno podmazanog pleha.
U me|uvremenu pripremiti nadev: kuvanu piletinu samleti i pržiti sa lukom. N kraju posoliti, pobiberiti i dodati jaja. Nadev sipati po donjoj kori, pokriti drugom polovinom testa. Preliti pavlaku i peci na umerenoj temperaturi. Kada je pita pecena posuti je parmezanom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 11:16 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PITA OD LISNATOG TESTA SA ŠPANACEM
Još rano ujutru zamesiti 150 grama maslaca, 150 grama kisele pavlake, 300 grama brašna i malo soli. Tako zamesiti i ostaviti da stoji do pred podne na hladnom mestu. Za to vreme dvaput, u razmaku od 1 sata, testo previjati kao svako lisnato testo, a zatim razvijati. Testo podeliti na 2 dela, jednu manju i jednu vecu polovinu. Vecu polovinu razvuci na pleh otprilike 40 santimetra velik, ali tako da svuda preko pleha pada pomalo testa. Nadev napraviti na ovaj nacin: u zdelu staviti 400 grama sira, 4 žumanceta, ulupani sneg od 6 belanaca i 300 grama ranije isecenog na rezance i posoljenog spanaca. Spanac prethodno dobro ocediti od vode, pa posuti preko nadevenog sira. Sad razvuci manju polovinu testa tako da pokrije nadev i da testo do|e do ivice pleha. Ovo donje testo, koje je prešlo preko pleha, prebaciti nazad na samo testo, svuda okolo, da ne bi nadev izlazio napolje. Ovako spremljenu pitu premazati žumancetom i peci u toploj pecnici. Toplu iseci na komade.
Pita se moze praviti i na jednostavniji nacin, ali je ovo daleko najbolja varijanta

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 11:17 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PITA OD PLAVOG PATLIDŽANA
1 kg plavog parlidžana
500 gr kora za pitu
praziluk ili crni luk
šolja kuvanog pirinca
----------------------------------
Plavi parlidžan oljuštiti, izrendati i obariti u prokljucaloj vodi 10 min. Procediti.
Izdinstati praziluk ili crni luk, dodati plavi parlidžan i dinstati 15 min.
Na kraju dodati obareni pirinac, vegetu, peršun i origano. Poredati pitu.
Iseci na kocke.

Preliv:
3 jaja
1 kiselo mleko
1 caša mleka
malo kisele vode

Preliti pitu, ostaviti da odstoji bar jedan sat i peci.

# ovo je jedan vrlo ekonomican recept, i ako ne budete svojim gostima ili ukucanima rekli koje ste sastojke upotrebili bice ubedeni da jedu pitu sa pecurkama.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 11:18 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PITA OD SIRA
Razviti 1 paket lisnatog testa u tepsiji. Izgnjeciti 300g Punomasnog kravljeg sira i izmešati sa 200g kisele pavlake 2 jajeta, posoliti i pobiberiti, i staviti preko testa. Pecite na umerenoj toploti 20 minuta otkriveno, 20 minuta pokriveno alu-folijom i 5 minuta otktiveno.
Ovo je brza i jednostavna pita koja može biti samo osnova kuvarima sa malo mašte.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> Pite Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Strana 2 od 7

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon