www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Lepi ljudi su pametniji?
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 17, 2011 5:24 pm    Naslov poruke: Lepi ljudi su pametniji? Na vrh strane Na dno strane

Lepota i pamet ipak idu zajedno, pokazali su rezultati nove studije. Izgleda da lepotice i dobri frajeri odlično prolaze u životu ne samo zbog izgleda, već i zbog inteligencije - nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da lepi ljudi imaju i viši IQ.

Došlo je vreme da vicevi o plavušama odu u zaborav - rezultati studije sprovedene u Velikoj Britaniji i Americi, su pokazali da osobe privlačnog izgleda imaju i bolje rezultate na testovima inteligencije, i to za, u proseku, 14 poena.

Ispostavilo se da osobe koje su već "blagoslovljene" prijatnom spoljašnjošću privlače partnere koji su i zgodni i pametni, pokazali su rezultati istraživanja koje su sproveli stručnjaci sa Londonske škole ekonomije.

Deca rođena u takvim vezama onda nasleđuju i privlačan izgled i inteligenciju, a "tradicija" lepih i pametnih se nastavlja.

"Fizička privlačnost je pozitivno povezana s inteligencijom uopšte, a ni lepota ni pamet nemaju veze sa društvenim poreklom, telesnom konstitucijom i zdravstvenim stanjem", kaže Satoši Kanazava koji je učestvovao u istraživanju.

Uočeno je, takođe, da je povezanost lepote i inteligencije izraženija kod muškaraca nego kod žena.

Ovi rezultati zasnivaju se na podacima Nacionalne studije razvoja dece koja je pratila 17.419 osoba koje su rođene tokom jedne nedelje u maju 1958. godine u Velikoj Britaniji.

Ispitanici su u detinjstvu i mladosti rešavali niz testova koji su pratili njihov napredak u školi, inteligenciju i promene u fizičkom izgledu.

Drugi deo istraživanja zasniva se na podacima koji su prikupljeni u okviru američke Nacionalne studije zdravlja adolescenata u kojoj je učestvovalo 35.000 mladih Amerikanaca.

Ipak, Kanazava ističe da su dobijeni rezultati isključivo naučne prirode i da u međuljudskim odnosima ne bi trebalo da se oslanjamo na opšte procene.

(MONDO)

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 17, 2011 7:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

hahahahaha.. da..
Ko je onda po njima najinteligentniji na ovoj slici Arrow

The tears of a clown make the whole world laugh.

Bobak_BL
* Domaci Lazov *
<b>* Domaci Lazov *</b>

Datum registracije: 06 Avg 2010
Mesto: sta te briga...za moje mjesto...

hong_kong.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 17, 2011 7:24 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Confused nemam pojma... Shocked

dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....
Rolling Eyes

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 17, 2011 7:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Naravno da smo pametniji ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

D@cha
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 90

Datum registracije: 02 Apr 2007
Mesto: 13 krug pakla

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 18, 2011 12:04 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

posto je lepota prolazna......

beckham011
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 22 Sep 2008
Mesto: планета Земља

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 18, 2011 12:20 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Po ovome ispade da sam ja mnoooogo lep, a da toga nisam ni svestan! Mr. Green

Mislim, lepota je relativna stvar, inteligencija nije. Zato meni ovo istraživanje deluje totalno bezveze. Celog života sam radio testove inteligencije da bih sebi (ali još više drugima) dokazao da imam malo veći IQ pa i pored dokaza u to, nešto ne smatram sebe nešto mnogo lepim i privlačnim jer da je tako mene bi bio glas da sam Kazanova, a ne filozof (da ne upotrebim neki ''teži'' izraz Mr. Green ). I da mi neko kaže da sam mnogo lep, to ne znači da ću se dopasti nekoj drugoj osobi. Ovo je samo nepotrebno nabijanje kompleksa nesigurnim ljudima koji su ubeđeni da nisu lepi, a sad ih ubeđuju još i da su glupi pored toga što nisu lepi, tj. da nisu lepi zato što su glupi.

Bobak_BL
* Domaci Lazov *
<b>* Domaci Lazov *</b>

hong_kong.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 18, 2011 12:39 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ovdje...kazu... da su lijepi ljudi inteligentniji od onih manje lijepih. Razz
a ne da su inteligentniji ljudi ljepsi od onih manje inteligentnijih... Laughing Laughing Laughing
sto znaci da se lijep covjek koji je inteligentan bolje snalazi i bolje koristi tu svoju
ljepotu...kroz inteligenciju... Shocked od nekog drugog ko je takodje inteligentan
ali nije lijep... Laughing Laughing Laughing inteligencijase ne svodi samo na test i pametovanje... Shocked
nego i na neki uspjeh u zivotu koji ostvaris sa tom inteligencijom... Wink
a ljepsi ljudi u svetu biznisa postizu daleko bolje rezultate od onih koji nisu lijepi... Laughing Laughing Laughing
btw...ja znam mnogo inteligentnih ljudi koji skoro pa nemaju sta da jedu... Shocked
nemaju pamet...iskustvo, mudrost...ne znaju se snaci u ovom zlu... Wink

dostici je neces nikada.
Rolling Eyes

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 18, 2011 7:27 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ljepota je i relativna stvar, stvar ukusa i prolazna, pamet se razvija godinama, ako učiš na vlastitim i tuđim greškama, ako se nadograđuješ i ako iole znaš iskoristiti te dvije stvari.

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 18, 2011 1:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bobak_BL je napisao/la sledeće:

a ljepsi ljudi u svetu biznisa postizu daleko bolje rezultate od onih koji nisu lijepi... Laughing Laughing Laughing

The tears of a clown make the whole world laugh.

Bobak_BL
* Domaci Lazov *
<b>* Domaci Lazov *</b>

hong_kong.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 18, 2011 1:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

da ljepota je prolazna...jer ima svoje faze... Laughing
covjek kad nauci da razlikuje ljepotu u dvadesetim godinama i ljepotu od trideset godina... Shocked Razz
on zna sta je ljepota...i nemozes porediti...lijepog covjek od dvadeset godina,
i lijepog od trideset , kao ni tog od trideset sa onim od cetrdeset...godina...
kao sto ne mozes porediti pamet ,
ta dva tri... covjeka...ali mozes inteligenciju... Wink
btw...ljepota je vjecna... Wink
jednom ko je lijep on je citav zivot lijep... Laughing
da se ponovim... Shocked
njegova ljepota je primjetna i uocljiva samo njegovom uzrastu... Wink
par generacija gore...par dolje... Laughing u mom slucaju je to desetak godina... Razz Mr. Green
zato sto sam ja taj koji je gazio zivot a ne on mene... Laughing
i nemam nijedne sijede niti jedne bore...zato sto se nisam mrstio... Laughing
nego sam se smijao i to radim i dan danas i uvjek cu... Wink
i uvjek ce se naci neko ko ce primjetiti moju ljepotu... Laughing Razz
ja nemam pojma sta sam napisao Rolling Eyes niti cu citati... Wink

dostici je neces nikada.
Rolling Eyes

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Lepi ljudi su pametniji? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon